ts-lsvv70Omdat Lugdunum als eigenaar van het complex voorrang kreeg bij het inhaalprogramma en op het vaste tijdstip mocht spelen, kwam LSVV’70 al om 12 uur aan de beurt voor de ontmoeting met titelkandidaat SEV. De lunchwedstrijd leverden de mannen van Wim Mugge en Freek Jansen niets op (2-3) en daardoor is het nog steeds allerminst zeker of LSVV’70 ook volgend seizoen in de derde klasse uitkomt.

SEV had in de voorgaande weken stevige deuken opgelopen in de titelrace. Uit vier wedstrijden werd slechts een punt opgehaald en ook nu leek er wat te halen voor LSVV’70 tegen de Leidschendammers die andermaal niet op volle oorlogssterkte konden aantreden. SEV kwam allerminst overtuigend voor de dag, niet in de laatste plaats door het zeer hobbelige veld. Uiteraard had ook LSVV’70 daar last van, maar de Leidenaren hadden zomaar drie punten kunnen bijschrijven want van het verschil op de ranglijst was niets terug te zien.

,,Ja, kunnen. En als dit en als dat. Dat heb ik al zo vaak gehoord. Het is het telkens net niet en daardoor staan we er gewoonweg beroerd voor en die bui heb ik al maanden zien hangen. Dus wat moet ik er mee dat we hadden kunnen winnen? Feit is dat we weer verloren hebben”, foeterde Mugge.

LSVV_pasfoto_2013-2014_7Terwijl de reservespelers van LSVV’70 zich met zonnecrème insmeerden, werd er dus al vroeg afgetrapt in de Kikkerpolder. Wellicht kwam het door het tijdstip, maar in de eerste twintig minuten gebeurde er hoegenaamd niets. Schermutselingen voor beide doelen bleven uit en pas na ruim twintig minuten schoot Geert Jan Jonk namens de thuisploeg voor het eerst op het doel. Kennelijk schoot SEV daardoor wakker, want een minuut later was het plotsklaps 0-1. Een onschuldig lijkende voorzet van links werd weinig overtuigend gepareerd door doelman Maarten Metz (foto) en Jerry Speelberg profiteerde dankbaar.

Een doelpunt uit het niets in een tot dan toe gezapig potje voetbal. Een minuut later kreeg de mee opgekomen Pascal Wildenberg alle tijd om de 0-2 binnen te werken, maar in vrijstaande positie joeg hij het leder de parkeerplaats op. Het was het startsein voor LSVV’70 om ook eens van zich te gaan laten doen spreken, maar dat gebeurde zonder al teveel overtuiging. Een te zwakke inzet van Michiel Ebbing werd eenvoudig voor de lijn weggehaald door een verdediger van de bezoekers en een voorzet van Shander de Vries zeilde over iedereen en alles heen. Toch viel de gelijkmaker in de blessuretijd van de eerste helft: 1-1. Dit keer ging goalie Patrick Bom niet vrijuit, waarna de middenvelder symbolisch de hoed kon afzetten en ‘dank u’ kon zeggen.

Na de pauze werd de wedstrijd aanmerkelijk boeiender en zeker ook pittiger. Er werden links en rechts de nodige kaarten getrokken, waarbij het treffen nooit ontspoorde. LSVV’70 kreeg de eerste twee mogelijkheden met de in de tweede helft veel beter spelende De Vries en Jonk.

Metz voorkwam de 1-2 van Speelberg en Van Dijk, maar de derde treffer van de middag viel alsnog. Peter van Diggele mocht zich dat aanrekenen omdat hij te laconiek handelde. Toch was ook nu Metz de besproken man. De doelman kwam ver uit zijn doel om een bal richting de SEV-helft te trappen, maar Speelberg stond in de weg. Volgens Metz was het hands van de puntspeler en uiteraard kreeg hij bijval van zijn ploeggenoten, die van mening waren dat zij werden bestolen. Mugge: ,,Ik heb het niet goed kunnen zien, maar in ieder geval doen we het in die situatie zelf niet goed en dat lijkt mij belangrijker.”

LSVV_pasfoto_2013-2014_9Door de nieuwe tussenstand kwam er nu ook peper, zout en sambal op tafel en werd het nog meer een voetbalgevecht. Dat leverde twintig minuten na rust de gelijkmaker op. Met een ragfijne pass vond de net ingevallen Stephan Spiekman Jonk (foto), die op zijn beurt gedecideerd Bom kansloos liet.

LSVV’70 rook bloed en SEV leek de te kloppen ploeg. Niets was evenwel minder waar. Weer zag LSVV er achterin niet goed uit en de net ingevallen Robert Udilwa kon zich eenvoudig vrij spelen en de verre hoek zoeken. Voor de derde keer dus een achterstand voor de gastheer en die klap was te machtig voor de nummer twaalf van de ranglijst. Ook toen Wildenberg met zijn tweede gele kaart op zak moest inrukken, kon LSVV geen vuist meer maken omdat de krachten eenvoudigweg waren weggevloeid aan Leidse kant.

Door de nederlaag kwam Sportief, dat later op de middag op 3-3 uitkwam tegen Lugdunum, weer dichterbij en waar Mugge vooraf het idee had dat zijn ploeg zou afkoersen op een p/d-plek moet er nu ook serieus rekening gehouden worden met rechtstreekse degradatie. Mugge: ,,Dat wordt nog een loodzware opgave, maar dat noem ik niet verrassend. Eens krijg je de rekening gepresenteerd van het niet komen trainen. Die waarschuwing heb ik al vroeg in het seizoen gegeven, maar daar is bar weinig mee gedaan. Dus tja, wat zou ik me dan nog druk maken. Natuurlijk hoop ik dat het nog goed komt, maar het wordt steeds lastiger.”

Opstelling LSVV’70: Metz, Filippo, Van de Haak, Van Diggele, Meere, Jonk, Kalsbeek, Huisman (32. Van Ruiten), Ebbing (46. Gloerich), Petersen (64. Spiekman), De Vries.