Marcel Vondeling
Marcel Vondeling
,,Eigenlijk had ik zoiets van voorlopig maar even niet.” De 31-jarige aanvaller/middenvelder wilde het wat rustiger aan gaan doen, maar meldde zich aan het begin van het seizoen toch bij Meerburg aan de poort. Dit vanwege de goede band die hij heeft met trainer Nico van der Salm, die hem uiteindelijk over de streep trok om aan de Rijndijk te komen voetballen. Op de laatste dag van de overschrijvingen zette hij bij Loek van der Wal zijn krabbel onder het formulier dat hem aan Meerburg zou binden.

Vondeling zwichtte alsnog. Hij had prioriteiten gesteld om zich meer op zijn gezin te gaan richten. Niet dat hij het spelletje niet meer leuk vond, maar het werd naar het tweede plan geschoven. ,,Ik ging naar Meerburg om in eerste instantie een keer in de week mee te trainen en als Nico mij nodig zou hebben, kon hij een beroep op mij doen. Dat gebeurde pas op zondag 2 maart in de uitwedstrijd tegen DHL. Hij deed zich direct gelden door een fraaie treffer in de touwen te jagen in het door de Meerburgers met 1-4 gewonnen duel. ,,Wel een lekker gevoel.”

Marcel Vondeling heeft dus duidelijk voor een lagere versnelling gekozen in zijn voetballoopbaan waarin hij diverse tricots om de schouders droeg. Bij Bernardus aan de Rijndijk begonnen verkaste hij al snel naar onze hoofdstad. Van zijn 10e tot zijn 18e voetbalde hij in de jeugd van Ajax, maar pech en blessures kwamen op zijn pad waardoor hij bij de Amsterdammers niet is doorgebroken. Wel heeft hij even bij Telstar aan het profvoetbal mogen ruiken. Vervolgens beleefde hij zijn mooiste perioden bij v.v.Katwijk, Noordwijk en ARC. Nu is hij weer terug aan de Rijndijk. Niet in het oranje-wit maar in het wit-zwart. Een aantal kilometers verderop.

,,Ik hoef niet persé elke zondag te spelen, maar als Nico mij nodig heeft kan hij op mij rekenen”, benadrukt Marcel nogmaals. ,,Samen met routinier Jelle Korbee kunnen wij met onze ervaring rust in het elftal brengen. Tot op heden is het mij bij Meerburg op deze manier goed bevallen en mogelijk kan ik ook een meerwaarde gaan betekenen”, is hij er zich van bewust. Die meerwaarde zou wel eens van groot belang kunnen zijn voor de rest van het seizoen waarin Meerburg mogelijk nog een rol in de derde periode kan gaan spelen dan wel een hoge klassering achter het redelijk ongenaakbare FC Lisse kan gaan neerzetten. De eerste stap is gezet mede door toedoen van Marcel Vondeling.