Derde klasse A (zondag)- Vorig seizoen werd MMO al als een ‘angstgegner’ gezien door Meerburg en bij een hernieuwde kennismaking lag de ploeg uit Hoogmade alweer zwaar op de maag bij de Rijndijkers. Beide ploegen kregen meer dan voldoende kansen, maar uiteindelijk moest enkel Meerburg een keer extra aftrappen. Richard Bakker verzilverde met een ‘Panenka’ een terecht toegekende strafschop.

Alweer waren de omstandigheden ideaal voor een mooie pot
Alweer waren de omstandigheden ideaal voor een mooie pot

Vooraf was duidelijk dat Meerburg de punten eigenlijk in eigen huis moest houden. MMO had immers al drie punten meer vergaard en Hillegom stond al verder weg. De ploeg van Ron de Roode wil graag een rol van betekenis spelen, maar nieuwe averij zou in dat opzicht zorgen voor een nog meer omvattende inhaalrace.

De tweestrijd was nimmer saai te noemen, groots was het echter niet. Beide ploegen waren te vaak onzorgvuldig, lieten de bal niet even rustgevend in de ploeg circuleren en vooral bij Meerburg was er regelmatig sprake van paniek, waar dat niet nodig was. Op die wijze werden onder meer zeker vier tot vijf hoekschoppen cadeau gedaan en MMO vond dat uiteraard wel prima, want zo kon het in bepaalde fases een overwicht opbouwen.

MMO was ook de eerste ploeg die zich aan het front meldde. Rudolf Bax drong door tot de achterlijn en vond vervolgens Jeroen Disseldorp. Zijn inzet kon met moeite worden verwerkt. Aan de andere kant was Sjors Brandsma al vlot gevaarlijk, maar de grootste kans kwam nog binnen tien minuten op naam van Justin de Jong. Mats van der Poel zette de buitenspeler volkomen vrij voor Albin van Wieringen, die als winnaar uit de bus kwam omdat de inzet van De Jong niet doorspekt was van overtuiging.

Rudolf Bax over de knie bij Sjors Brandsma
Rudolf Bax over de knie bij Sjors Brandsma

Vervolgens had Meerburg lichtelijk het overwicht en deelden beide teams speldenprikken uit. Meer dan een speldenprik was een kopbal van Disseldorp. De 0-1 kwam echter nog steeds niet op het scorebord. Twee minuten later was het wel zo ver. Bax penetreerde de zestien in en Brandsma maakte zichtbaar een overtreding waardoor de middenvelder onderuit ging. Scheidsrechter Kuijpers aarzelde geen moment.

De verdediger over zijn overtreding. ,,Ik weet niet of ik hem echt raakte, maar hij viel in elk geval handig. Ik kan me zeker wel voorstellen dat de scheidsrechter het beoordeelde als een overtreding. Ik moet wel zeggen dat ik er enorm van baal. Ik krijg nooit penalty’s tegen en nu is het ook nog eens de aanleiding tot de enige goal van de middag. In de rust zat ik er even aardig doorheen, want dit kost ons punten.”

Richard 'Panenka' Bakker
Richard ‘Panenka’ Bakker

Brandsma was dus schuldbewust, maar er ging wel meer mis bij Meerburg. Na de 0-1 leek de thuisploeg er een periode niet in te geloven en kwam MMO bovenop te liggen. Dit niet alleen in de laatste fase van de eerste helft, maar ook in een flink deel van de tweede helft. Daarbij moet nog wel worden vermeld dat Van der Poel nog voor rust dicht bij de gelijkmaker was met een kopbal. Zijn inzet werd van de doellijn afgehaald.

Na de rust controleerde MMO aanvankelijk de voorsprong en met een weinig meer precisie was de 0-2 al een feit geweest. Disseldorp brak een paar keer goed uit, maar hij liet na het overzicht te houden, eenmaal in de vijandelijke zestien.

Geleidelijk aan kwam Meerburg weer wat meer in de buurt van Van Wieringen, maar het opportunistische spel leverde ook ruimte op voor de groen-witten. De meelevende en meegereisde aanhang was verdeeld in hun mening. De ene fan riep dat de ploeg alleen maar de 0-1 moest verdedigen, terwijl de ander vond dat MMO nu toch maar eens de veilige 0-2 moest binnen schieten.

Na rust probeerde Meerburg nog van alles om te repareren
Na rust probeerde Meerburg nog van alles om te repareren

In het eerste slaagde Met Moeite Opgericht uiteindelijk wel, maar meer afstand nemen lukte niet. Kansen daartoe kreeg de ploeg van Pascal Verschoor zeker, maar weer Disseldorp en Bakker hielden de spanning onbedoeld in leven. Dat nam overigens niet weg dat Bakker andermaal belangrijk was voor zijn ploeg. Niet enkel scoorde hij de enige treffer van de middag, maar samen met Bax deelde hij regelmatig de lakens uit op het middenveld. Juist de linie waar Meerburg geen vat kreeg.

Doordat het 0-1 bleef, mocht Meerburg hoop blijven koesteren op een beter resultaat. Kansen kwamen er ook aan die kant, maar tot tweemaal toe kon een bal van de doellijn worden verwerkt. In de allerlaatste tellen kreeg Van Wieringen nog een nagel tegen een ingedraaide vrije trap van Joeri van der Voort en kwamen de bezoekers toch nog goed weg.

Al met al had MMO meer recht op de zege, omdat de gedeelde nummer twee met meer overleg speelde en ook meer uitstraalde. Brandsma daar na afloop over: ,,MMO ligt ons niet erg en helaas hebben we dat niet kunnen doorbreken. Het echte geloof ontbrak bij ons. Een punt had er nog wel ingezeten, maar door deze nederlaag moeten we onze pretenties even in de ijskast zetten. We staan na zes wedstrijden al op behoorlijke achterstand en dus moet het simpelweg beter. Laten we eerst maar wat potjes gaan winnen alvorens we naar de stand kijken.”

Opstootje in een verder vriendelijke ontmoeting
Opstootje in een verder vriendelijke ontmoeting

Opstelling Meerburg: Van Polanen (43. Bom), J.Verboon, Brandsma, Van der Meer, B.Verboon, K. de Jong, Weijers, Van Wetten, J. de Jong (60. Van Vuren), Van der Poel, Van der Voort.

Opstelling MMO: Van Weieringen, Looman (70. C.van Goozen), Lieverse, Van Leeuwen, Vlieger, Bax, Luykx, Lotens (67. Bronsgeest), Bakker, Disseldorp (80. Van der Hoorn), L.van Goozen.

MEER FOTO´S OP ONZE FACEBOOK PAGINA