ts-roodenburgRoodenburg liet er geen misverstand over bestaan wie er afgelopen zaterdag de baas was in Leiden-Noord. De formatie van Patrick Heijmans en Henk Buyn kegelde Oosterheem met 6-1 omver en spelers en staf baalden eigenlijk nog over die ene tegengoal. Het tekende de gretigheid bij de Leidenaren, die het seizoen nog van glans willen gaan voorzien.

Het was een ongelijke strijd tussen een ploeg in de subtop en een tegenstander die zich ernstig zorgen moete gaan maken voor wat betreft handhaving in de derde klasse. Heijmans daarover: ,,Daar wonnen we ook ruim, maar ging het beduidend moeilijker. Toen hadden ze ook leuke spelers voorin, maar die spelen er niet meer. Wij hebben het dit keer zelf goed gedaan. Er was sprake van combinatievoetbal en het tempo lag regelmatig hoog. Voor een trainer is het heerlijk om te zien dat er goals worden gemaakt die voortkomen uit trainingsstof. Enige minpuntjes waren dat het halverwege al 6-0 had moeten staan en dat wij toch weer een goal weggaven. Het feit dat de spelers daar ook van baalden, is een goed teken in elk geval.”

Bij Roodenburg tekenden Marvin Bok, Hendrik Boelee en Abdul Ali Elbaroudi voor ieder één doelpunt, maar Mohammed Elhamami liet het meest van zich spreken met drie treffers. De aanvaller had het erg naar zijn zin. Niet enkel vanwege zijn doelpunten en de zege, maar vooral omdat hij de laatste tijd weer prima in zijn vel steekt na het nodige blessureleed.

,,Het ging ouderwets lekker, ja. Drie goals maken was me al een tijdje niet gegeven. Ik ben lange tijd kwakkelend geweest en moest het regelmatig doen met invalbeurten. Nu sta ik meer in de basis en eigenlijk wil ik die plek nu niet meer afstaan. Ik ben hard op weg om topfit te worden en wil met Roodenburg spelen om een prijs. Ik vind dat we dat met deze groep min of meer verplicht zijn. Dit keer misten we een peloton aan spelers die regelmatig in de basis spelen, maar dan nog speelden we goed en hebben we de tegenstander laten zien dat er niets te halen viel. Ik voeg daar wel meteen aan toe dat het verder niet veel zegt. Oosterheem is geen hoogvlieger en we moeten het nu maar eens gaan laten zien tegen ploegen uit de top vijf. Dat is voor later zorg, want eerst wacht Lugdunum. Drie punten zijn gewoonweg vereist.”

Elhamami speelde onder meer bij RCL en ook een paar jaar bij de zondagtak in Noord. Van een leien dakje ging het niet en de pechvogel is er zelfs een tijdje uit geweest. ,,In de jeugd bij RCL heb ik tegelijkertijd een meniscus beschadiging opgelopen, mijn kniebanden en kuitspier gescheurd. Dat was dus nogal heftig en ik ben daardoor teruggeworpen in mijn ontwikkeling. Ik wilde graag terugkomen, maar de begeleiding hield niet over. Ik heb een tijd gehad dat mijn knie constant op slot gooit en op een zeker moment had ik daar zo de balen van dat ik ben gestopt. Vervolgens ben ik wel gaan fitnessen en lopen en begon het na 2,5 jaar wel weer te kriebelen. Ik kan gewoonweg niet zonder voetbal. Vanaf dat ik kon lopen, was ik met een bal bezig.”

Elhamami vocht zich terug via de zondagtak van Roodenburg, maar dat ging met vallen en opstaan. ,,Ik speelde met vrienden, maar was in die tijd ook nogal nalatig. Zelden was ik fit, maar ik pikte mijn goaltjes mee. Toch wilde ik hoger spelen en zo heb ik de overstap gemaakt naar de zaterdag. Ondertussen ben ik goed fit aan het raken en het plezier is er weer. Ik wil hogerop en uiteraard verder kunnen zonder blessures. Ik heb genoeg op mijn bordje gehad. Het is nu tijd om te scoren, scoren en scoren.”

Dat lukte j.l. zaterdag dus prima, maar daarmee zijn Elhamami en Roodenburg er nog niet. ,,Zoals ik al zei wil ik in de basis spelen. De trainer vond mij lange tijd een goeie invaller en daar kon ik me iets bij voorstellen, temeer omdat ik dus ook dit seizoen niet altijd fit was. Maar nu ligt het anders en wil ik iedereen overtuigen dat ik basis kan spelen. Met dit team moeten we nu voor de top vier gaan. Onze trainer stelde terecht laatst dat hij geen behoefte heeft aan spelers die er niet zoveel zin in hebben. Die mogen thuisblijven en zo is dat. We moeten het doen met welwillende spelers en ik geloof dat iedereen weet waar we naar toe willen.”

De drievoudig doelpuntenmaker kijkt graag nog even terug naar zijn goals. ,,Bij de eerst kreeg ik een voorzet van rechts van Wesley Lancel die ik laag inschoot. De doelman pareerde, maar niet in tweede instantie. Daarna werd ik aangespeeld door Martin Verkuylen. Hij liep door voor de combinatie en zo kreeg ik ruimte om vanuit de draai te scoren vanaf een meter of zestien. Voor de derde mocht ik Giovanni Koelink bedanken. Zijn voorzet kon ik niet inkoppen, maar via mijn schouder werd de doelman toch geklopt. Ach ja, die tellen ook.”

Op de vraag os Roodenburg deze lijn kan doortrekken is Elhamami stellig. ,,We hebben genoeg goeie wedstrijden laten afwisselen door slechte potjes. Ik denk en voel dat het nu geen incident is. Ik verwacht een stijgende lijn van en met de ploeg en ik wil daarin graag een rol van betekenis spelen. Het voelt goed om weer grotendeels fit te zijn.”

Heijmans ter afsluiting: ,,Ik wil nog kwijt dat ik heel blij ben met de hulptroepen. We misten onvoorstelbaar veel spelers, maar jongens uit het tweede en derde waren bereidwillig om ons te helpen. Marvin Kluts keepte zodoende en Robby van der Blom had ook een basisplaats. Robert Gubler en Jordi Laterveer zijn ingevallen. Over hen kan ik zonder uitzondering ook tevreden zijn.”

Opstelling Roodenburg: Kluts, Blom, Farhane, Langerak, Koelink, Elbaroudi, Boelee, M.Verkuylen, Bok, Elhamami, Lancel.