donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseMurat Bayrak (GOL Sport) had hooguit gelijkspelletje verwacht

Murat Bayrak (GOL Sport) had hooguit gelijkspelletje verwacht

-

Derde klasse A (zondag)- GOL Sport blijft zichzelf en de buitenwereld verbazen. Dan wordt er goed gespeeld en dik verloren. Een week later is het wat minder, maar kunnen wel drie punten worden bijgeschreven. Door de bank genomen doet de ploeg van Taoufik Maatoug zichzelf tekort, zoveel is zeker. Zo niet zondagmiddag tegen Teylingen, bepaald niet een van de minsten in 3A. GOL Sport won met 4-1. Min of meer tot verbazing van gelegenheidslinksback Murat Bayrak.

Bayrak: ,,We hebben echt een geweldige wedstrijd gespeeld. Dat op zich doet mij niet zo zeer verbazen, want we kunnen voetballen en dat is bekend. Maar eerlijk gezegd had ik vooraf gerekend op maximaal een punt. Dus dit zijn wel extra punten en ze zijn ook nog eens verdiend binnen geharkt.”

GOL Sport leefde zich dus uit en de Sassenheimers beten in het stof. De ex-Lugdunummer had wel een verklaring voor de uitstekende teamprestatie. ,,Vanaf minuut 1 zaten we er bovenop en we speelden heel compact. Dat werkte prima. We kwamen wel met 0-1 achter (doelpunt Dorus van der Voort, red.), maar dat inspireerde ons nog meer. We hebben in deze competitie wel vaker achter gestaan. Met 2-0 zelfs, maar dan kwamen we er toch weer overheen. Nu hadden we ook geloof in onszelf en dat betaalde zich uit. Echt, ik heb best wel genoten van ons spel.”

Murat Bayrak

Normaliter is Bayrak (foto) meer als aanvallende speler in te zetten, maar Maatoug had dus andere plannen met hem. ,,Je moet denken in het teamverband. Als ik nodig ben als back ga ik daar staan. Ik ben opofferingsgezind. Ik weet ook wel dat ik verdedigen kan. Natuurlijk maakte ik wel wat foutjes, maar met onze betrouwbare keeper kan dat ook wel. Ik raakte ook niet in paniek als ik er een keer naast zat. Bovenal waren we allemaal heel positief onderling en dat scheelt ook een boel.”

De 0-1 werd uiteindelijk weggepoetst door zowel tweemaal Said Ajar als Mohammed Achahbar, die hun team aan de hand namen. ,,Mo is heel goed bezig en kan zeker te weten hogerop spelen. Liever blijft hij bij GOL Sport. Wat een voetballer.”

GOL Sport is zesde op de ranglijst en er staat nog een duel open met DOSR. In de Veen werd de onderlinge confrontatie gestaakt. De Leidse ploeg stond op dat moment wel achter met 3-0. ,,We moeten afwachten hoe dat verder afloopt, maar als we die wedstrijd even buiten beschouwing laten staan we er goed voor in de tweede periode. We moeten stabieler worden dan kunnen we zeker nog opschuiven in het klassement en misschien gaan voor een periodetitel. Ik denk dat we in de top drie moeten kunnen eindigen. De nummers 1 en 2 staan ver weg, maar daarna zit het nog wel bij elkaar. Ik denk dat we zeker drie wedstrijden hebben verloren die we niet hadden hoeven verliezen. Soms is het ook niks zoals tegen Meerburg, maar de laatste weken gaat het lekker. We kunnen dus ook winnen van Teylingen en dat zegt wel wat.”

Bayrak heeft het prima naar zijn zin bij GOL Sport. ,,Ik kreeg niet veel kansen bij Lugdunum en ik kwam een beetje in een downstemming terecht. Het was of het mij niet gegund was. Ik stapte over naar GOL Sport en ik heb mijn draai gevonden. Ik krijg vertrouwen en heb alles gespeeld in competitieverband. Het is leuk op deze club en ik denk dat het seizoen best nog wel eens heel succesvol kan worden voor ons. GOL Sport zie ik zelfs uitkomen in de tweede klasse. Ik geloof daarin.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read