HomeZaterdagDerde klasseNederlaag met een bijsmaak voor Koudekerk

Nederlaag met een bijsmaak voor Koudekerk

-

ts-koudekerk2De 0-2 ruststand was geheel naar het spelbeeld van dat moment, Koudekerk overliep S.E.V. voor de rust. Dat er na 90 minuten een 3-2 eindstand op het bord stond mocht dan ook een wonder worden genoemd en iedereen was het er over eens dat de thuisclub over de arbitrage zaterdagmiddag niet mocht klagen.

Het begin van de wedstrijd was voor S.E.V.. Al binnen een minuut zag Koudekerk doelman Sam van Tongeren, de keeper van het derde elftal was door de blessures van Mitchell Goudkuil en Michael Kneulman en de afwezigheid van Rob Platteel de meest logische optie, het eerste schot overgaan. Daarna nam Koudekerk het heft in handen. Na ruim een kwartier kwam Koudekerk ook terecht op een voorsprong toen Rick van Tol de bal op het hoofd van Akke Pennin legde. Bij de eerste paal was Pennin zijn tegenstander te slim af en opende zo de score. Dit kwam hard aan bij de thuisploeg die ook niets meer van een kampioenskandidaat in zich had en grossierde in balverlies. De 0-2 was dan ook een logisch gevolg. Roy van de Berg bediende Akke Pennin en die gaf keeper Patrick Bom voor de tweede keer het nakijken. Zo ging Koudekerk de rust in met een stand die bij Kagia met genoegen zal zijn aangehoord.

Wat er in de rust bij S.E.V. in de kleedkamer is voorgevallen blijft een raadsel maar de ploeg kwam in een complete metamorfose weer op het veld. Met een extra aanvaller zette de thuisploeg gelijk druk en juist de invaller bleek vaak lastig te verdedigen. Van Tongeren was de Koudekerker die in het eerste deel van de tweede helft het meeste opviel door enkele fraaie reddingen. Ook werd het wat fysieker wat Dennis Breg al snel op een gele kaart kwam te staan nadat hij Roy van de Berg wat al te fel op de huid zat. Diezelfde Breg werd niet lang daarna gespaard door scheidsrechter Kamphuis uit Benthuizen toen hij met gestrekte benen wederom doorging op hetzelfde slachtoffer. Kamphuis zag hier slechts een vrije trap in.

Diezelfde Kamphuis haalde zich even later weer de woede van Koudekerk op de hals toen invaller Robert Udilwa zich opzichtig liet vallen over het been van Richard van Heijningen en Kamphuis de bal op de stip legde. Michael Nolet nam dit geschenk dankbaar in ontvangst en schoot zijn ploeg terug in de wedstrijd. S.E.V. putte hier weer moed uit en ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel met nog 20 minuten te spelen en weer was het Nolet die doel trof. Vanaf dat moment kon het alle kanten op. S.E.V. wist dat het moest winnen om kans te houden op de titel en Koudekerk wilde gewoon 3 punten.

Bij Koudekerk kwam Nick van Houten in het veld voor Fabian Roosenbrand om wat vuur in het spel te brengen. Maar het vuurtje werd opgestookt door de thuisploeg. Joep van Tulder tikte de bal weg bij een vrije trap voor de thuisploeg en na de reactie van de thuisploeg trok Kamphuis geel voor van Tulder. Vlak daarvoor had hij ook al geel gezien en waar Kamphuis vlak na rust een grove overtreding onbestraft liet, was hij nu ineens een Pietje Precies en kon Koudekerk met 10 man de laatste tien minuten in. Wonder boven wonder hield de ploeg stand tot de laatste minuut. Een corner in de extra tijd werd ingekopt en doordat Van Tongeren de bal niet vast kreeg kon Jan Henk Willemse de derde treffer binnen schieten en zo de punten in Leidschendam houden. Kamphuis liet nog wel aftrappen maar voor de bal de cirkel uit was floot hij af.

IMGP8620_resultaat

Een nederlaag met een wrange nasmaak voor Koudekerk en S.E.V. reageerde alsof het al kampioen is. Toch zal het volgende week nog vol aan de bak moeten tegen Kagia, terwijl Koudekerk D.W.O. op bezoek krijgt en ook die hebben nog kans om kampioen te worden. Dan moet D.W.O. winnen en S.E.V. en Kagia gelijk spelen. Het wordt dus nog spannend volgende week aan de top.

Trainer Alex Redel was woest namens de Koudekerkers. ,,Op mijn ploeg ja. We speelden uitstekend en er was geen vuiltje aan de lucht. Na rust gaan we allemaal gekke dingen lopen doen en was het voetbal er opeens uit. Een dergelijk verval hebben we wel heel vaak dit seizoen. Dan gaat het van een 8 naar een 3. Als we volgend seizoen wat meer willen bereiken, zal dat er toch echt uit moeten. Zo schiet het niet op. Doodzonde, want we hadden deze pot gewoon kunnen winnen.”

Opstelling Koudekerk: Sam van Tongeren, Yvar de Groot, Christian Vergunst, Richard van Heijningen,Simon van Leeuwen, Sidney de Schepper, Fabian Roosenbrand (69. Nick van Houten), Akke Pennin (85.Mitchel Jansen),Rick van Tol, Joep van Tulder, Roy van de Berg.