ts-kagiaDerde klasse A (zaterdag)- Kagia heeft de eerste grote vangst van het seizoen binnen. Op het eigen complex werd WDS met 3-0 verslagen en aan die zege was niets gestolen. De Lisserbroekers hadden zelfs nog verder kunnen werken aan het doelsaldo, maar de eerste driepunter werd even goed gretig bejubeld.

Na vier wedstrijden stond Kagia voorlaatste met een doelgemiddelde van 4 voor en 14 tegen. Daar moest dus verandering in komen. Trainer Anton Wijsman kwam daarop tot de conclusie dat het 4-3-3 systeem omgegooid moest worden naar 4-4-2. Dat deed hij dan ook en dat pakte meteen in de wedstrijd tegen WDS verrassend goed uit. In de eerste minuut was het al raak door Dirk Jan Ligtenberg, die aanvankelijk als verdediger te boek stond maar al weken voorin terug te vinden is.

De daarop volgende 25 minuten waren geheel voor het thuisspelende Kagia. Verdediger Pascal Timmermans was dan ook heel content met zijn team, de enigszins aangepaste speelstijl en het vertoonde spel. ,,We speelden goed voetbal en maakten weinig fouten. De 2-0 liet wel lang op zich wachten totdat Niels Ganzevles omstreeks de 20e minuut een goede kans kreeg. Hij kreeg de bal er zelf niet in maar gelukkig was Timo Sluymer in de buurt om het karwei af te maken. Daarna werd het tot de rust een wat rommelige partij.”

kagia_-_wds_20141005_1534501172

Volgens de verdediger die voor het vijfde jaar in het eerste team speelt, werd er in de rust afgesproken dat het in die tweede helft beter moest. Daar leek het in het begin van de tweede rondgang wel op maar verder dan de 3-0 door een doelpunt van Ganzevles kwam het niet meer. Volgens Pascal Timmermans had het gewoon 6 of 7-0 moeten worden, maar het scorebord kwam niet verder dan die 3-0 stand.

Kagia werd door de zogeheten kenners vooraf gezien als een ploeg die bovenin zou meedraaien, maar Wijsman wilde daar direct niets van weten. Timmermans daarover: ,,Men kan wel zeggen dat wij een kampioenskandidaat zijn, maar zover zijn wij nog niet. Er moet aan een nieuw jong team gebouwd worden. Wij missen buitenspelers en hebben daarentegen veel middenvelders. In de oefenwedstrijden ging het wel goed, maar voor de competitie moet het kwartje nog de goede kant gaan uitvallen. Met het nieuwe systeem lijkt dat wel te lukken. Hoewel, WDS viel erg tegen. Fysiek is het allemaal wel redelijk, maar voetballend kwam er niet veel uit. Daarom had die score hoger moeten zijn. Er is nog genoeg om aan te werken. Het komt allemaal wel goed en we moeten gewoon de ladder vinden op de ranglijst. Het zou mooi zijn wanneer we onszelf weer richting de topdrie zouden kunnen spelen.”

Trainer Wijsman had vorige week al aangegeven dat de buitenwacht rekening moest houden met de eerste driepunter van het seizoen. ,,Belofte maakt schuld he. De overwinning verbaast mij in ieder geval niet. Het is altijd lekker als je meteen goed in de wedstrijd zit en in tegenstelling tot vorige week bij DoCoS konden we de voorsprong nu wel vasthouden. Al met al ben ik tevreden met deze overwinning. We hebben de nul gehouden en geen kaarten gepakt. De stijgende lijn is zichtbaar en die heb ik zien aankomen. Van de week hebben we nog goed met elkaar gesproken en dat vertaalde zich naar de geleverde prestatie. Af en toe speelden we nog wel te verkrampt, maar deze overwinning moet ons vertrouwen geven richting volgende week.

Basisopstelling Kagia: Goudriaan, Timmermans, Van der Lans, Thissen, Mahli, Clemens, Heuseveldt, Sluymer, Ligtenberg, Ganzevles, Lamboo.