Derde klasse A (zaterdag)- Oegstgeest klom naar de elfde stek na de eerste zege van het seizoen, behaald in Reeuwijk bij CVC: 1-3. Een overwinning die dus als geroepen kwam voor het keurkorps van Jerry Ubink. Aan de overwinning was niets gestolen, Oegstgeest toonde karakter en liet zien te laag te staan op de ranglijst.

Ubink over de zege: ,,Het is jammer dat we weer achter kwamen, want dat is al de zoveelste keer dit seizoen. Maar we bleven voetballen en zijn geen moment in paniek geraakt. Na rust hebben we veel veerkracht getoond en voor de spelersgroep en de club is het heerlijk om de eerste winst te pakken. Daarmee zijn we er nog lang niet uiteraard, maar een overwinning werkt nu eenmaal als een zalf voor een ploeg.”

De wedstrijd leek af te stevenen op een brilstand, maar op slag van rust opende CVC de score door een bij de tweede paal binnen gekopte inzet. ,,Dat was niet verdiend, hoewel zij ook wel twee andere gevaarlijke momenten hadden. Een voorzet belandde op de kruising en Kevin Sip moest een paar keer handelen. Voor de rust speelden wij verzorgd voetbal en de opbouw zag er vrij redelijk uit. Roy Dijkstra en Remco Visser waren namens onze ploeg gevaarlijk.”

Na de hervatting moest VVO dus op zoek naar de gelijkmaker en die kwam vrij vlot. Dijkstra haalde de trekker over en de bal verdween op heerlijke wijze in de bovenhoek. Daarna ging het gas er nog meer op bij de bezoekers, want er moest gewonnen worden. Vissers fase brak na de 1-1 aan en de routinier bracht zowel de 1-2 als de 1-3 op zijn naam. ,,Eerst pikte hij een bal op vanaf de zestien en hij schoot snoeihard binnen. Daarna werd Joep Zenden onderuit gehaald en bedacht Visser zich niet vanaf de stip. Toen zaten we op rozen, hoewel zij nog wel aandrongen en een keer op de lat kopten. Toch kregen wij meer mogelijkheden op de 1-4, maar we speelden het net niet goed uit. Al met al hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld. Dit geeft rust en vertrouwen en nu moeten we doorpakken en ons in eerste instantie wegspelen bij de onderste ploegen.”

Opstelling Oegstgeest: Sip, Tetteroo (Gilliams), Ravensbergen, Hachmang, Leugering, Reus, Zenden, Visser, Kruider (Opdam), Bormans, Dijkstra (Kampijon).

selectie