HomeZaterdagDerde klasseOok GOL Sport kan Hillegom geen halt toeroepen, maar als...

Ook GOL Sport kan Hillegom geen halt toeroepen, maar als…

-

Derde klasse A (zondag)- GOL Sport moest zondagmiddag op het schitterende sportcomplex ,,De Zanderij” voor 500 toeschouwers uiteindelijk zijn meerdere erkennen in kampioenskandidaat nummer één Hillegom. De Hillegommers pakten na de 3-1 zege zonder een enkel punt te morsen de eerste periodetitel.

De doelstelling van beide elftallen ligt mijlen ver uit elkaar. GOL Sport wil zich handhaven, SV Hillegom moet heel snel het tweede klasse terrein heroveren. In een uitstekende gespeelde wedstrijd deden de  Kadebewoners vooral in de eerste helft zichzelf tekort. De ploeg van Taoufik Mataoug kreeg handenvol kansen om de wedstrijd open te breken. Met name Otmane Elhamouchi zal nog weleens wakker schrikken over zijn falen in de afwerking. De spits kreeg zeker vier dotjes van kansen om zijn ploeg op voorsprong te schieten.

Ook de thuisclub liet zich niet onbetuigd en er was sprake van een open wedstrijd. GOL Sport was de evenknie van de gastheren en speelde zelfs beter dan de ongenaakbare koploper die het verschil op de ranglijst geen moment kon waarmaken. Waar Elhamouchi in de dertigste minuut zijn inzet nog op de paal zag belanden had de spits in dezelfde minuut alleen voor de Hillegomse goalie Daan Ruigrok de openingstreffer moeten maken, maar hij schoot rakelings naast. Een loepzuivere voorzet van ex-Lugdunummer Nick van der Reijden werd kort daarna door dezelfde speler van dichtbij over gekopt.

De wedstrijd bleef boeien en de kansen bleven zich aaneen rijgen. De veertigste minuut werd de Kadeclub fataal. Een slecht verwerkte bal achterin werd tot 1-0 gepromoveerd. En als de ijzersterke ex-FC Lisse speler Jeroen Dedel in dezelfde minuut zichzelf had beloond dan had de 2-0 op het scorebord verschenen. Op slag van rust kwamen de Leidenaren goed weg. De vrije trap van Hillegom speler Jim Pijpers werd kogelhard op de paal geschoten, na een handsbal van Gol Sport doelman Oguzhan Yazici die een slechte terugspeelbal van Mrani Galid moest goedmaken. Zo ging de uiterst attractieve eerste helft met een 1-0 stand de rust in waar 4-4 zeker niet had misstaan.

De tweede helft startten de groenwitten weer verrassend goed en kreeg, nadat eerst doelman Yazici een ziedend schot van uitblinker Dedel had gekeerd, twee kansen op de gelijkmaker. Eerst miste Murad Bayrak (ook al ex-Lugdunum) zijn enige kans in de wedstrijd. Twee minuten later gingen de handen van de groenwitte supporters de lucht in. Maar zagen tot verbijstering dat Elhamouchi niet binnenschoot nadat de doelman van de gastheren al gepasseerd was.

Dit was gelijk het breekpunt van de wedstrijd van de bezoekers. De thuisclub verkreeg het initiatief en kwam  na een uur spelen op 2-0 na een voortreffelijke kopbal van Mitchel van de Paard vanuit een hoekschop. Doelman Yazici redde even later zijn ploeg voor een grotere achterstand na een venijnig schot van andermaal Dedel.

De thuisclub kreeg geheel in de lijn van de wedstrijd nog een aantal kansen om de voorsprong op te voeren. De ploeg van Maatoug deed vlak voor tijd nog iets terug. Khalid Marani schoot van pakweg dertig meter de bal achter de ver uit zijn doel staande sluitpost Ruigrok. In dezelfde minuut vergrootten de Hillegommers via invaller Jasper van Trigt de marge weer naar twee doelpunten middels een fraaie lob. Zo eindigde deze boeiende wedstrijd in een overwinning voor de thuisclub die aanvankelijk alle kanten uit kon. Wellicht een schrale troost voor GOL Sport waren de complimenten van Hillegomse zijde.

Nick vd ReijdenLeidenaar Nick van der Reijden (foto) was na afloop ietwat teleurgesteld over de nederlaag: ,,Er had vandaag meer ingezeten. We hebben wel vier of vijf honderd procent kansen gekregen, maar als jezelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. Bij de eerste goal van die gasten zat er een aantal spelers van ons er behoorlijk naast. We waren bij vlagen gewoon beter. Onze combinaties liepen lekker. We doen elkaar vaak tekort doordat we ons zelf uit de wedstrijd praten. Dit was vandaag het enige minpuntje, buiten de kansen om die we kregen en niet verzilverden. Als we fit zijn kunnen we dit soort potjes minimaal gelijkspelen”, aldus de spelverdeler die het overigens erg naar zijn zin heeft aan de Boshuizerkade.