Derde klasse A (zaterdag)- Voor aanvang van de wedstrijd Zwammerdam versus Koudekerk stonden beide ploegen drie punten uit elkaar. Koudekerk had tien punten en stond op de 4e plek en de thuisploeg had er zeven en stond zevende. Na afloop van de door Zwammerdam gewonnen wedstrijd (2-0) staan ze nu op gelijke hoogte en min of meer in de wachtkamer bij de vooralsnog beste ploegen uit deze afdeling.

Opkomst der beide teams
Opkomst der beide teams

Zwammerdam-verdediger Thijs Kwakkenbos was heel tevreden met de overwinning en de geleverde strijd van zin ploeg. ,, We hebben de laatste tijd nog al eens in de laatste minuten verloren en ook tegen verdedigende ploegen hebben we het moeilijk. Nu hebben we de nul gehouden en vooral in de tweede helft gedomineerd. Dit hadden we nodig en dit was heel lekker. Het waren vanmiddag 2 voetballende ploegen en vooral het in de tweede helft over de streep trekken van de overwinning deed ons goed.”

De mannen van trainer Rob de Lange namen na afloop van dit treffen het er dan maar ook even goed van. Tot heel laat die middag/avond waren ze dan ook nog in het clubhuis te vinden. De wedstrijd werd onder stromende regen en dus een moeilijk te bespelen veld begonnen. Omstreeks de dertigste minuut kwamen de gastheren op voorsprong. Yassine El Mariami stond er aan de basis van en Kevin Bergshoeff maakte het af. Dat werd ook de ruststand.

Met een 'plu' boven het hoofd was het goed te doen
Met een ‘plu’ boven het hoofd was het goed te doen

Zoals eerder vermeld domineerden de “dammers” in de tweede helft maar verder dan nog een doelpunt van Bergshoeff kwam het niet. Over de scheidsrechter was men echter niet tevreden. Hij gaf beide teams na tweemaal geel een rode kaart, waardoor de ploegen de wedstrijd met tien man beëindigden. Aan Zwammerdamse kant werd El Mariami er het slachtoffer van en ook kreeg men nog een penalty tegen. Maar keeper Wouter van Valen wist deze te stoppen. Bij Koudekerk was Ruben van den Berg de zondebok.

De opluchting bij de thuisploeg over deze uitslag en vooral over het feit dat deze keer achterin de nul gehouden kon worden was groot. Ondanks die kaarten en die strafschop was het volgens verdediger Kwakkebos geen ruwe wedstrijd. ,, Het was vooral de scheidsrechter die hierop zijn stempel gedrukt heeft. Vraag het maar aan onze tegenstanders.” En na deze opmerking verdween Kwakkebos weer naar het feestgewoel. Dat moet kunnen volgens hem. Winnen van de buurman is altijd prettig.

Stijlvol..
Stijlvol..

Trainer Alex Redel van Koudekerk noemde de zege terecht. ,,Niet op basis van het feit dat Zwammerdam beter was, maar wij bleven kansen missen en dan stopt het eenvoudigweg. Zij waren wel effectief en dan ga je dus onderuit. Ik ben ook maar gestopt met het tellen van de kansen, want al hadden we nog een dag gevoetbald..”

Zwammerdam heeft gescoord, Koudekerk bijt in het stof
Zwammerdam heeft gescoord, Koudekerk bijt in het stof

Collega De Lange had een andere mening. ,,Ik denk dat we alles optellend op een zelfde hoeveelheid kansen zijn uitgekomen. Wij zijn daar beter mee omgesprongen, hoewel we het in de slotfase nog moeilijk hadden. Daarin ging het al een paar keer mis, maar nu haalden we de finish wel. Al was het hier en daar met de tong op de schoenen. Het is jammer dat de scheidsrechter zijn eigen wedstrijd floot. Ik heb veel onnodige kaarten getrokken zien worden en daar was het de wedstrijd niet naar. Deze zege geeft vertrouwen en we kunnen weer enigszins omhoog kijken.”

 

Omsingeling door Koudekerkers
Omsingeling door Koudekerkers

Foto’s: met dank aan Jaap Peters