nabeschouwing bannerHoewel de baard van Conchita hot nieuws was dit weekend, werden er ook nog diverse wedstrijden op zaterdag afgewerkt om de zogeheten baard van de Keizer. Nog enigszins voor de eer of een kleine positieverbetering, meer was het niet.

Derde klasse:

Koudekerk sloot af met een ruime 1-6 nederlaag op eigen veld tegen DWO. Voor de Zoetermeerders viel er nog wel wat te winnen en zover kwam het ook. Doordat Kagia en SEV gelijk speelden, kwamen de wit-blauwen op gelijke hoogte met de twee koplopers en daardoor zullen er beslissingswedstrijden volgen tussen het trio. Voor de thuisploeg zat er niets meer in het vat en werd het seizoen afgesloten met een negende plaats. Een uitstekende tussentijdse serie werd zo in de laatste weken zeer pover afgesloten, maar de ploeg van Alex Redel heeft wel snode plannen om volgend seizoen meer op de deur te bonzen. Het enige doelpunt van de gastheren kwam op naam van Akke Pennin.

DoCoS verloor de laatste wedstrijd van het seizoen met 5-1 van Semper Altius en is daardoor bovenin het rechterrijtje geëindigd. Bij winst was de ploeg van Joop Lankhaar Zwammerdam en Semper Altius nog voorbij gestoken. De Leidenaren openden slapjes en konden die spelopvatting niet meer vlot trekken in het vervolg van de wedstrijd. Al na twee minuten stonden de Rijswijkers op voorsprong. DoCoS was overal een stap te laat en kon slechts via Melvin van Gent vanaf de stip iets terugdoen tegenover de dadendrang van de thuisploeg.

Oegstgeest sloot het seizoen juist af met een royale overwinning. Het al weken terug gedegradeerde Sportief kreeg met 1-7 billenkoek. Trainer Rob van den Wijngaard kon niet blij zijn met de overwinning. ,,Nee, want ik beoordeel mijn ploeg over het gehele seizoen. Ik vind dat er meer in heeft gezeten dan de vijfde plek, dus kan ik niet tevreden zijn over mijn ploeg en kijk ik ook mezelf in de spiegel.” Op eigen veld had Oegstgeest pal voor de winterstop ook al ruim gewonnen (7-0). Mede daardoor kreeg de ploeg uit Noorden de meeste goals tegen (108). Bob den Hollander trof drie keer de roos en Derek Hachmang, Jelle van Aarle, Jan Ravensbergen en Roy Dijkstra scoorden ook namens de geel-roden.

Vierde klasse

Het treffen tussen Leidsche Boys en SVOW werd afgelast door de hevige regenval en zal komende dinsdag worden ingehaald. Dit voor wat het waard is, want UVS ging niet in de fout en werd kampioen. Leidsche Boys moet zodoende via de nacompetitie promotie trachten op te dwingen, waarbij het duel met de ploeg uit Weteringbrug van generlei belang meer is. VV Leiden was al klaar en de derde Leidse club, FC Boshuizen, verloor op eigen veld met 2-3 van Haagse Hout. De ploeg van Anouar Hamdi eindigde als elfde en hield enkel Football Factory en Warmunda onder zich. Die ploegen verloren, zoals al te lezen viel op onze website, respectievelijk van Woubrugge en UVS. DOSR ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Blauw Zwart. De botsing tussen VVSB en Hazerswoudse Boys was nog wel van belang. In de slotfase trok VVSB de wedstrijd naar zich toe (3-2) en daarmee plaatste de ploeg zich voor de nacompetitie. Vanuit de KNVB kwam nog geen nieuws of Hazerswoudse Boys door is als ‘lucky loser’.