ts-roodenburgDerde klasse A (zaterdag)- Roodenburg bleef op drie punten steken na de uitwedstrijd bij WDS (2-0). De Leidenaren verloren niet van een betere opponent, maar deden zichzelf de das om. Jeroen van Hooidonk, de 28-jarige routinier, en Patrick Heijmans over wat er mis ging.

Of de nederlaag terecht was? ,,We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Vooral in de eerste helft speelden we niet goed. Ik vond het allemaal nogal slap.” Zelf biechtte Van Hooidonk openlijk op dat hij zelf ook niet zijn beste prestatie leverde. ,,Ik had het moeilijk met de snelle tegenstoten maar in de tweede helft ging het beter.” Dat ‘beter’ was voor de mannen uit Leiden-Noord niet voldoende om de voor de rust opgelopen 1-0 achterstand ongedaan te maken. In een redelijk sportief verlopen duel trokken de blauw-zwarten uiteindelijk met 2-0 aan het kortste eind.

 

,,Het liep vandaag allemaal niet. Vreemd als je dan de eerste wedstrijd in de derby tegen DoCos wel in de wedstrijd zit”, relativeert de linksback achteraf. Ach, het zijn de onverklaarbare en soms vreemde wendingen in de sport. Net zoals het ronde leer soms verkeerde omwentelingen maakt. Het speeltuig rolde voor Roodenburg dus de verkeerde kant op. Toen een kwartier voor het scheiden van de markt de 2-0 viel, viel het doek definitief. ,,We speelden wel een betere tweede helft en hebben ook meer druk gezet maar we scoorden niet. Trouwens, bij die 2-0 werd het vlagsignaal van onze grensrechter genegeerd”, klinkt het enigszins verwijtend.

Over verwijtend gesproken. Zoals eerder gezegd legde Van Hooidonk de vinger op de zere plek van ‘we hebben het onszelf moeilijk gemaakt’. Met dat ‘onszelf’ doelt hij op een redelijk vernieuwd en vooral verjongd team waarin hij een van de sterkmakers moet zijn. ,,Sommigen spelen nog te frivool”, heeft Van Hooidonk ervaren. ,,We moeten nog zoeken naar de goede feeling als team onder elkaar. Wel merk ik dan dat ik een van de ouderen ben”, klinkt het met een positieve ondertoon. Want de ex-VV Leiden speler is een positief ingestelde sportman. ,,Ik ga er nog steeds vol voor.” Duidelijke taal. Een statement waar menig jongeling een voorbeeld aan kan nemen.

Trainer Patrick Heijmans sprak meer ferme taal en baalde als de bekende stekker. ,,Ik zag het al aankomen in de warming-up. Een slappe hap. Dan hoop je nog dat je vanaf half drie er wel staat, maar niets was minder waar. We waren overal een stap te laat. De instelling deugde niet en daar kan ik niet tegen. Als je dan geen zin hebt, blijf dan lekker thuis. Ga met je vriendin de stad in, van mijn part. Dit is zonde van de tijd. We geven hier gewoon drie punten weg. Straks is het weer ‘als dit, dan dat’, maar zo hobbel je altijd achter de feiten aan. Als een tegenstander beter is en je hebt er alles aan gedaan dan is het verhaal duidelijk. Maar op deze manier voor de dag komen, gaat er bij mij niet in. Deze nederlaag is voor mij een zware ontgoocheling. Ik kan enkel tevreden zijn over Michiel Hugens, die het als vervanger van Mike Armitage goed heeft gedaan tussen de palen. En over Sipan Khalid. Hij was verreweg de beste van het veld, maar kreeg helaas heel weinig steun.”

Opstelling Roodenburg: Hugens, Bouchnafa, Van Kooperen, Fleuren, Van Hooidonk, Ochan, Verkuylen, Koelink, Khalid, Elhamami, Elbaroudi.