donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRicardo van Oeveren: ,,We begonnen uiterst zwak, daar ging het al fout”

Ricardo van Oeveren: ,,We begonnen uiterst zwak, daar ging het al fout”

-

ts-roodenburgIn de heenwedstrijd werd het op sportpark Noord nog een 2-2 gelijkspel. Maar dat zat er vandaag niet in. ,,Toen kwamen we van een 0-2 achterstand nog terug.” Verdediger Ricardo van Oeveren blikt terug op een terecht verloren duel in en tegen Koudekerk. ,,Het was absoluut een terechte nederlaag”,  is hij oprecht.

,,We begonnen eigenlijk niet scherp en werden zodoende bijna overlopen door Koudekerk. Maar toch kwamen we met 0-1 voor door Marvin Bok na een mooie aanval. Eigenlijk had het 0-2 moeten worden en dan loopt een wedstrijd heel anders. Maar Erwin Verkuylen raakte de lat en kort daarna maakte Koudekerk gelijk”, jammert hij nog na. Het kan verkeren in de voetballerij. Want de gastheren namen nog voor de rust een 2-1 voorsprong. Een stand die de Leidenaren na de pauze niet meer recht konden trekken.

,,Tijdens de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we er voor gingen want er was nog niets veloren”, weet hij duidelijk. Maar het in zijn ogen slechte duel werd wel alsnog verloren met 4-1. De match eindigde met twintig man. Een smet op deze wedstrijd was namelijk het wegzenden van twee spelers na een incident waadoor het duel tien minuten werd stil gelegd. Volgens Ricardo was de duw die Mo Elhamadi uitdeelde een optelsommetje na het incident. De Koudekerkse boosdoener mocht eveneens vroeg gaan douchen.

Maar goed en wel, de snelle 3-1 na de rust en het voornoemde opstootje deed de wedstrijd voor de blauw-zwarten geen goed. ,,Eigenlijk jammer want het was mooi weer en er was veel publiek”, blikt de teleurgestelde Ricardo terug. ,,We hebben goed getraind voor deze wedstrijd”, weet de 33-jarige verdediger die naar eigen inzien een behoorlijke wedstrijd speelde. ,,Maar eigenlijk heeft er vandaag niet meer ingezeten.” Dus op naar komende zaterdag. Uithuilen en opnieuw beginnen.

,,Ja, tegen Kagia een kampioenskandidaat. Het zal zeker zwaar worden maar we zijn zoals altijd gemotiveerd”, klinkt het strijdlustig. In het mogelijk voor hem laatste seizoen zal Ricardo echter nog alles in de strijd werpen om dit duel tot een goed einde te brengen. Bij een nederlaag lijkt Roodenburg uitgespeeld voor het meedingen naar een prijs.