ts-rijnlandWanneer er teletekst zou bestaan voor de vierde klasse A zondag zou er gewis een afdruk in de kantine van FC Rijnland hangen. De Leidse ploeg is koploper en doet derhalve volop mee om de prijzen, hoewel de stand op de ranglijst wel wat nuances verdient. De concurrentie heeft nog wedstrijden tegoed en de geelgroenen zijn er sowieso nog lang niet. De stemming is in elk geval opperbest.

Trainer Ronald Mink over de koppositie: ,, Het ziet er goed uit. Doordat we er twee á drie knapen bij hebben, is de puzzel ten opzichte van vorig seizoen nog beter ingevuld. Veel viel op de juiste plek voor de winterstop. De groep is erg gretig en er is veel vertrouwen. Het besef is er evenwel ook dat de weg nog lang is. Voor ons nog negen finales, waarbij met Bernardus uit de eerste krachtproef wacht.”

Naast de tegenstanders heeft FC Rijnland nog een opponent. Zichzelf. ,,Dat klopt. We pakten in de eerste seizoenshelft teveel kaarten. Soms nodig, soms begrijpelijk. Maar we moeten af van kaarten voor praten. Die ‘praatkaarten’ kunnen we missen als kiespijn. In de winterstop hebben we daar veel over gesproken. Het levert onnodige schorsingen op en dat moet eruit. We kunnen best wat opvangen, maar het moet niet te gek worden natuurlijk. Tegen Kickers’69 en UDO eindigden we met negen man en ook tegen ASC en Warmunda waren we niet slim bezig.  Arjan Kluivers missen we nog vier wedstrijden en Dexter Pardon zit nog twee duels schorsing uit. Daar staat tegenover dat Janus van der Putten weer fit is en we hebben ook Pietje Brandt weer terug.”

Mink resultaatMink geeft aan dat het spelen van nacompetitie de doelstelling blijft, maar loopt niet weg voor de huidige eerste plaats. ,,Dit weekend treffen Kickers’69 en UDO elkaar dus dat is gunstig. Met FC Zoetermeer zie ik die teams als grootste concurrenten. GOL Sport vind ik ook een prima ploeg, maar ik heb begrepen dat zij drie strafpunten hebben gehad voor de afgelasting tegen UDO en dat die beslissing in tact blijft. Daardoor staan zij te ver weg. Maar goed, wij kunnen enkel profiteren van andere uitslagen door zelf te winnen. Mochten we drie punten kunnen meenemen uit Hazerswoude dan houden we het goede gevoel vast en zal het geloof toenemen.”

Mocht dat laatste zover komen dan gloort er weer wat meer hoop. FC Rijnland in de derde klasse, dat zou wat zijn. ,,Hoho, laten we niet op de zaken vooruit lopen. Ik kan echter niet ontkennen dat de sfeer top is en dat er steeds meer mensen komen kijken bij ons. Ik merk aan de stemming dat er iets groeit. Financieel staat de club er ook redelijk goed voor en het is een feit dat FC Rijnland een grote familie is. Dat is de charme van deze club. Het zegt bijvoorbeeld wel wat dat Boudewijn Kamphues hier nu al vier jaar zit, terwijl hij bij andere clubs snel vertrokken was. Spelers hebben het naar hun zin bij ons. En ze ontwikkelen zich ook heel sterk. Neem om iemand te noemen Joop Oomen. Die had een jaar niet gespeeld en hebben we rustig gebracht. Hij is nu ook heel belangrijk voor het team. De klik is er gewoon en dat doet wat met resultaten, dat is duidelijk.”

Of Mink volgend seizoen nog steeds Rijnlander is, kan nog niet voor 100% worden ingevuld. ,,J.l. vrijdag is er een eerste gesprek geweest. Ik verwacht eigenlijk wel dat we er uitkomen en dat ik aanblijf. Met veel vaders van spelers heb ik vroeger zelf gebald en het cirkeltje is nu rond en dat maakt dat ik het reuze naar mijn zin heb. Met potlood kan worden ingevuld dat ik bij deze club blijf.”