ts-rijnland(Zondag,4A)- Door een 2-3 zege bij Bernardus handhaaft FC Rijnland zich aan kop, met een punt voorsprong op Kickers ‘69 uit Leimuiden, dat met 3-1 te sterk was voor UDO. Toch is het beeld vertekend want de Leimuidenaren hebben nog steeds twee inhaalpartijen tegoed. Zaak dus voor geel-groen van de Morsch om in deze fase van de competitie geen punten te morsen. Dat deed het ook niet in de uitbeurt bij Bernardus, hoewel het geen appeltje-eitje werd.

Aanvaller Maik de Rooij maakte de winnende treffer. Hij blikt terug op een wedstrijd die af en toe wel pittig was, maar waar volgens De Rooij de scheidsrechter de zaken uitstekend in de hand had. ,,Het eerste kwartier was goed en kwamen we met 0-1 voor door een doelpunt van Boudewijn Kamphues. Ik legde de bal breed op hem en hij maakte het af. Daarna werd het minder en kwamen we op achterstand en gingen met 2-1 de rust in (doelpunten van Ludo van den Berg en Tom van der Velden, red.).”

Boudewijn Kamphues resultaat,,Al met al was het van onze kant een matige eerste helft. Na de rust was het een kwestie van ons terug knokken in de wedstrijd en hebben we als team gestreden. Het ging een stuk beter en er was meer strijdlust.”  Een en ander betaalde zich uit. ,,Het was weer Boudewijn (op archieffoto tegen Roodenburg, red.) die scoorde en met 2-2  lag de wedstrijd dus weer helemaal open”, schetst De Rooij het moment waarop het windje blijkbaar de goede kant op ging waaien. De FC ging voor de winst en het was De Rooij zelf die de winnende goal voor zijn rekening nam.

,,Eigenlijk hadden we er nog twee bij moeten prikken, maar dat gebeurde niet. Zelf kreeg ik ook nog een grote kans op 2-4, maar die vergat ik te maken en daardoor bleef het nog onnodig spannend tot aan het einde. Bernardus kreeg in de slotfase nog drie corners, maar zij scoorden niet meer”, blikt hij overigens tevreden terug op de gewonnen pot. ,,Als het 3-3 zou zijn geworden, was het flink balen geweest.”

Door de winst blijft FC Rijnland titelkandidaat. ,,Ja, de stemming zit er goed in bij de groep en natuurlijk heb je in je achterhoofd om kampioen te worden. Je weet maar nooit”, klinkt het hoopvol. ,,Maar ook een periodetitel is mogelijk, we staan er goed voor. Het zit er voor ons dik in dat er een prijs wacht”, klinkt het zelfverzekerd.

Om de ambities gestalte te geven zal er dit weekend tijdens de Derby op de Morsch van DoCoS gewonnen moeten worden. De Rooij ziet het wel zitten. ,,Zij verloren afgelopen zondag van Altior, dus wij moeten ze ook wel kunnen pakken” is de visie van de sluwe offensieve speler. Maar in derby’s liggen de zaken vaak anders. Enfin, Maik en zijn makkers kunnen er tegenaan en gaan er voor. Waarom ook niet? De stemming zit er immers goed in en tegen DoCoS moet nog wat worden recht gezet. In het eerste duel, overigens gespeeld bij FC Rijnland, werd er niet gescoord en had FC Rijnland het meer dan lastig met de withemden van coach John van Berkel.

Niet alleen werden overigens de drie punten bejubeld door Mink en de zijnen, maar de nederlaag van UDO en het puntenverlies van FC Zoetermeer (2-2 tegen Warmunda, red.) maakten dat nu enkel Kickers’69 er nog beter voor staat. Die ploeg gaat zondag naar Warmunda, dat bij tijd en wijlen best leuke resultaten neerzet.