Een week terug gaf Rob van den Wijngaard al aan dat ‘zijn’ Oegstgeest wel eens een lastige middag tegemoet kon gaan tegen degradatiekandidaat BSC’68. De scheidende oefenmeester kreeg ongewild gelijk. Oegstgeest verloor met 1-2 op eigen veld en toonde voor de zoveelste keer aan dat wisselvalligheid dit seizoen dominant aanwezig is bij de verrichtingen van de Voscuyl-manschappen.

,,Op de een of andere manier kunnen wij het ritme niet vasthouden. Ik hield er inderdaad al rekening mee dat we niet dominant konden zijn en de tegenstander de wil konden opleggen. Bepaalde opponenten liggen ons niet. Daarbij is het niet zo dat zij zelf de kansen creëerden. Dat deden wij eigenlijk voor ze.”

Van den Wijngaard doelde met die opmerking op een tegengoal en andere malheur, waarmee BSC op het paard werd getild. Uit het niets volgens zijn zeggen kwam BSC op 0-1. Rechtsback Ramon Bakker ging op de achterlijn in de fout. ,,Een onnodige overtreding dus en dan sta je opeens achter.”

Joep Zenden_resultaatJoep Zenden (foto), één van de beteren bij de thuisploeg, bracht evenwicht en daar kwam voor de pauze geen verandering in. Na de pauze zag Van den Wijngaard zijn ploeg op het middenveld teveel duels verliezen, maar tot al te grote problemen leidde dat niet. Het spel ging op en neer. Een te korte terugspeelbal van Derk Hachmang, de andere back, zorgde zeven minuten voor tijd voor nieuwe ellende bij Oegstgeest. Een strafschop tegen en een rode kaart voor Teun Guijt die als keeper net te laat was om de fout achterin weg te poetsen. ,,Een terechte beslissing op zich, maar het feit dat we dit onszelf aan doen is natuurlijk beroerd te noemen.”

Op het wedstrijdformulier was de naam al vermeld van Frans Bakker, doelman uit het derde. Hij zou, wanneer dat om welke reden dan ook nodig was, weg mogen worden geroepen bij zijn wedstrijd van Oegstgeest 3 tegen SEV 3. Erik Noort, de eigenlijke reservekeeper, had zich namelijk op vrijdagavond af moeten melden. En zo geschiedde. Bakker kwam over van een bijveld en moest meteen aan de bak, want de strafschop stond nog open. Tot grote vreugde van het thuispubliek stopte Bakker de pingel. Een huzarenstukje derhalve.

Even later kreeg Zenden de kans om zijn ploeg zelfs aan de zege te helpen, maar oog in oog met de goalie van BSC faalde de aanvaller. Kort voor tijd werd er alsnog gescoord door de gasten en bleef Oegstgeest alsnog puntloos achter.
Bij Oegstgeest ontbrak vormgever Bob den Hollander overigens. ,,Dat is een aderlating voor ons. We hopen dat hij over een week of zes er weer bij kan zijn, maar dat moet ik nog zien. Hij heeft een pittige blessure.”

Opstelling Oegstgeest: Guijt, Bakker, Tetteroo, Gilliams, Hachmang, Ravensbergen, Bergers, Leugering, Van Aarle, Zenden, Visser.