ts-lugdunum(Zaterdag, 3A)-Lugdunum leed een kansloze 5-1 nederlaag in en tegen Zwammerdam. In de heenwedstrijd was nog met 2-2 gelijkgespeeld. Lugdunum stortte na een veelbvelovend begin als een kaartenhuis in elkaar, oordeelde linkerspits Jordi Roeleveld
.
Roeleveld wijt de nederlaag niet alleen aan verdedigende fouten waar volgens hem ‘niet tegen op te werken is’, maar ook aan de instelling van het team. ,,Het was allemaal veel te slap”, is hij eerlijk in zijn oordeel over de nederlaag. ,,In het begin wilden we nog wel vooruit voetballen, maar na de 2-0 was er van onze kant geen vertrouwen meer. Toen kort na de rust de 3-0 en daarna de 4-0 vielen, was het helemaal over en uit. Ik werd gewisseld en toen ik in de kleedkamer zat werd het 4-1 door een goal van Sipan Khalid.”

Captain Nino Poulina (op de rug gezien) ziet feestende Zwammerdammers
Captain Nino Poulina (op de rug gezien) ziet feestende Zwammerdammers

,,Het werd daarna weer snel 5-1 en toen kregen we nog een paar aardige kansen”, vervolgt Roeleveld. ,,Er werd nog een bal van de lijn gehaald, maar eigenlijk deed het er toen niet zo veel meer toe. De tijd was veel te kort. Een gelijkspel zat er natuurlijk allang niet meer in.” Roeleveld vond het lastig voetballen met de harde wind. ,,De bal waaide alle kanten op.”

Dat deed deze voor de gastheren natuurlijk ook, maar uiteindelijk wel de goede kant op. Maar goed en wel, de zege voor deze opponent die duidelijk een maatje te groot was voor Lugdunum, was een duidelijke zaak.

De moed op betere tijden is echter nog lang niet op gegeven. ,,Zaterdag spelen we tegen Sportief en dan moeten we drie punten pakken. Hoe, dat maakt niet uit. Als dat niet lukt gaat het er allemaal somberder uitzien”, weet Jordi. ,,Maar ik heb er nog steeds vertrouwen in, ook al moeten wij het zonder Henk Brandt (geschorst) en Peter de Prie (geblesseerd) doen. Maar we gaan er voor en vergeten deze nederlaag zo snel mogelijk.”

Lugdunum heeft nog een inhaalpartij tegoed, dus het schip is nog lang niet zinkend. ,,Maar we moeten onderhand wel gaan oppassen, want het gaat er steeds gevaarlijker uitzien”, weet ook Roeleveld. In de eerste wedstrijd werd aan Sportief met 1-6 een flinke oorvijg uitgedeeld, maar met iets minder zouden de Kikkers volgende week ook best tevreden zijn.