derby days streekAfgelopen zaterdag had Roodenburg de zware taak om zich te ontdoen van heuse titelkandidaat Kagia. Extra gemotiveerd na het 4-1 verlies vorige week uit bij Koudekerk, stonden de mannen van trainer Patrick Heijmans klaar voor de aftrap. Vol strijdlust en inzet werd Kagia aan de kant gezet. Het werd 2-0 voor de blauw-zwarten. Een uitslag die volledig terecht was. Kagia verzuimde zo de koppositie in te nemen, na het onbegrijpelijke verlies van SEV bij Sportief.

Direct na de eerste balomwentelingen werden de intenties van Roodenburg duidelijk. Kagia werd vroeg opgejaagd en kwam aan opbouwen totaal niet toe. De Leidse equipe kwam er daarentegen met goed opgezette aanvallen een aantal keer goed uit. Het duurde dan ook niet lang of Roodenburg kwam op voorsprong . Een voorzet van net buiten het zestienmetergebied zeilde over de complete Kagia-verdediging heen. Marvin Bok kon de bal eenvoudig oppikken en met een droog en hard schot de 1-0 aantekenen.

Kagia probeerde hierna met lange ballen de spitsen te bereiken om de gelijkmaker te forceren. De sterk opererende Roodenburg-verdediging wilde van geen wijken weten en de ploeg uit Lisserbroek werd beperkt tot wat schoten uit de tweede lijn. Geen enkel probleem voor Roodenburg-keeper Mike Armitage. Kort voor rust hadden de blauw-zwarten zelfs op 2-0 moeten staan. Op miraculeuze wijze werd een inzet van Mike Smit van de Kagia-doellijn afgehaald.

Na de onderbreking was er meteen gevaar voor het doel van Kagia. Uit een vrije trap van Erwin Verkuijlen scoorde Abdel Ali Elbaroudi op fraaie wijze. Dit doelpunt werd echter afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Kagia probeerde hierna nog wel aan te zetten, maar stuitte iedere keer op de Leidse verdediging of het was keeper Armitage die in de weg lag.

Halverwege de tweede helft werd een doelpunt van Roodenburg wederom afgekeurd. Na een goed genomen hoekschop van de sterk spelende Giovanni Koelink werd de bal snoeihard ingekopt. Echter constateerde de scheidsrechter dat er elders in het strafschopgebied geduwd was. Er was dus nog hoop voor Kagia om met minimaal een punt terug richting Lisserbroek te reizen. IJdele hoop, zo bleek. Na een razendsnel opgezette aanval pikte Abdel Elbaroudi, waarbij Bok betrokken was, zijn goaltje weer mee en bepaalde de einduitslag op 2-0.

Gelukkig voor Kagia bleef de schade op de ranglijst beperkt door het verlies van SEV uit bij Sportief. DWO was dit keer de lachende derde van dit weekend. Door de winst uit bij Zwammerdam namen de Zoetermeerders de koppositie over van SEV. Maar met een verschil van drie punten en zeven wedstrijden te gaan hoeven de titelaspiraties zeker niet in de koelkast voor de ploeg uit Lisserbroek.

Kagia pasfoto S Goudhaan 2012 6Kagia-doelman Sander Goudriaan over het verloop van de wedstrijd. ,,Het was vandaag heel erg slap van onze kant. Het leek wel of wij niet de wil hadden om te winnen. Roodenburg zat er meteen heel fel op. Ze ontregelden ons spel op een goede manier en daar schrokken we van. We werden in het begin letterlijk overlopen en we gaven gewoon niet thuis. Zoals we nu speelden leek het gewoon alsof we geen kampioen willen worden. We hebben zeker niet te makkelijk over deze wedstrijd gedacht. Als je tegen Roodenburg 1-0 achterkomt, dan weet je dat je een moeilijke middag gaat krijgen. Dat bleek ook, want we gaan naar huis met nul punten.”

Roodenburg-middenvelder Giovanni Koelink met zijn visie op de wedstrijd. ,,Ik vond dat wij deze wedstrijd vanaf de eerste minuut dicteerden. Het veld was er vandaag niet naar om altijd de voetballende oplossing te zoeken, maar bij vlagen probeerden we dat wel. Vooraf hadden we afgesproken om vanuit een compacte verdediging de opbouw te verzorgen. De organisatie stond er meteen en daardoor werden de gaten tussen de linies niet te groot en liepen we dus ook niet achter de feiten aan. Dat schort er bij ons soms nog wel eens aan. Voor ons was dit zeker een lekkere overwinning, omdat het de laatste wedstrijden niet ging zoals het moest. We hebben in ieder geval vertrouwen getankt voor het resterende deel van de competitie.” Koelink resultaat

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Mike Smit, Ricardo van Oeveren, Abdou Farhane, Diego Ouwerkerk (Benny Rhioues), Giovanni Koelink, Marcel Langerak (Robin Ravensbergen), Mark Bok, Abdel Elbaroudi, Martin Verkuijlen (Henderik Boelee), Erwin Verkuijlen.

Opstelling Kagia: Sander Goudriaan, Pascal Timmermans, Ferry Scholte, Ben van der Lans, Stephan Tulen, Ruud Heuseveldt, Rutger Goudriaan, Jesper Imanse (Stef Feeleus), Niels Ganzevles (Jelle Boot), Jeffrey Nijenhuis (Arjan van der Lans), Vincent van der Kamp.