ts-sjzVoor het Zoeterwoudse SJZ stond er weer een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Na de flinke nederlaag vorige week bij Oliveo (5-0), verdween er weer een concurrent aan de horizon. Op de een na laatste speeldag stond het Poeldijkse Verburch op het programma. Winst was noodzakelijk en die kwam er (3-2).

Ook Verburch was vooraf een ploeg in nood met een 13e plaats in het bezit, wat directe degradatie zou inhouden. Voor wat het waard is, want net als tal van andere clubs besloot men ook hier om de stekker er op zondag uit te halen. Vooraf was het verschil vier punten tussen de beide ploegen.

We blikten even kort vooruit met aanvoerder Kevin Bos op de vroege zondagmorgen. Bos reageert als volgt op de vraag of er de afgelopen week extra spanning voelbaar was:,, Extra spanning is er zeker ja. We hebben deze week goed en hard getraind en de druk staat er zeker op. Het is een duidelijk verhaal eigenlijk. Wij zullen nu tweemaal moeten winnen. Vandaag tegen concurrent Verburch en volgende week uit tegen de andere concurrent Van Nispen. Daarnaast zijn wij ook afhankelijk van het resultaat van MMO tegen van Nispen. Wanneer MMO wint en uiteraard wij ook dan kunnen wij  volgende week bij van Nispen ons veilig spelen.” SJZ en uitwedstrijden vormen echter geen gelukkig huwelijk dit seizoen. ,,Daar is geen woord van gelogen en dat is geen beste zaak. We hebben 2 punten binnengehaald in de uitwedstrijden, tegen Full Speed en DOSR. En dat is niet best nee. Maar op de een of andere manier weten wij ons toch steeds te redden. Ergens ga ik er dan ook weer vanuit dat wij volgend seizoen onze wedstrijden in de 3e klasse zullen spelen.” Spannend middagje dus, succes captain. ,,Bedankt, dat zullen we zeker nodig hebben!”

De 3-2 is een feit. SJZ leeft nog en Verburch is gezien..Hans Coret is de gevierde man!
De 3-2 is een feit. SJZ leeft nog en Verburch is gezien..Hans Coret is de gevierde man!

Uiteraard spraken wij de aanvoerder van SJZ ook na de wedstrijd. Kevin Bos vertelt:,, Tjonge jonge wat een wedstrijd! We kwamen tegen de verhouding in met 0-1 achter. Daarna krijgen wij twee dotten van kansen, wat helaas niets opleverde.” Dan gaan jullie rusten met 0-1 en bij MMO tegen Van Nispen staat het nog 0-0. Het zag er dus niet best uit. ,, Gelukkig spelen we dan eigenlijk een zeer goede 2e helft. We komen snel op gelijke hoogte via Hans Coret. Daarna volgt de 2-1 door Daan Hoogbruin en dan zou je het eigenlijk moeten uitspelen.” En dan? ,,Dan valt toch weer de gelijkmaker en moeten we opnieuw de rug rechten. Maar het bleef een bizarre wedstrijd. Na de gelijkmaker kregen wij vier gele kaarten waarvan er 1 ook rood opleverde (2x geel) voor Martijn van der Rijt. Daarna, na een prachtige aanval over meerdere schijven, is het wederom Coret die alsnog de 3-2 binnen knalt.” Toch nog een mooi resultaat en dus op naar Van Nispen, dat net aan bij MMO verloor met 1-0. ,, Ja daar gaan we vol voor! Wel missen we enkele spelers, maar dat mag geen excuus zijn. We hebben het nog steeds in eigen handen.”

Winst is voor SJZ dus noodzaak om Van Nispen te passeren en de vrijheid tegemoet te treden. De eerste uitzege moet er dus van komen. Dat is het hele seizoen niet gelukt, maar wiskundig gezien is het moment nu dichtbij gekomen. Escape from Alcatraz kennen we, maar dit zou de Escape van Zoeterwoude kunnen worden. Wellicht vanaf volgende week zondagmiddag te koop…

Opstelling SJZ: De Jong, Hulsbos (Sleijser), Versteegen, Van Rijt, Slingerland, Bos, Koning, Willemse, Coret, Van der Meer, Hoogbruin.