donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSJZ wint nu ook slechte wedstrijden, ASC het slachtoffer

SJZ wint nu ook slechte wedstrijden, ASC het slachtoffer

-

Derde klasse A (zondag)- De uitgangsposities voorafgaande aan de wedstrijd in Zoeterwoude tussen SJZ en ASC waren glashelder. De gasten hadden twee keer op rij fiks verloren en waren uit op herstel; SJZ had de stijgende lijn te pakken en wilde die voortzetten. Na de wedstrijd dropen de spelers van ASC met sippe gezichten van het veld en kon de ploeg van trainer Rob van den Wijngaard weer drie punten bijschrijven.

Doel van ASC onder vuur

Die zege was vooraf ook een must voor Van den Wijngaard: ,,Vandaag moeten we winnen. Ons spel werd de laatste weken steeds beter en dat vertaalde zich naar een mooi zege op Kickers. Het goede gevoel was bijna tastbaar in de trainingen deze week. Ik verwacht dit terug te zien op het veld. Zekerheid kan ik niet geven; het blijft voetbal.”

De oefenmeester kan met een tevreden gevoel terugkijken op de eerste helft. Zijn team zette vroeg druk en ASC kreeg amper de tijd om op te bouwen. SJZ kreeg een paar kansjes via Daniël Coret en Hans Coret, maar die werden vooralsnog niet benut. De twee broers zorgden al combinerend wel voor de openingstreffer. Eerst passeerde Daniel zijn directe tegenstander en zette via een steekpasje Hans vrij voor de keeper, die de bal tegen het net schoof. Aanhangers van ASC bromden langs de lijn dat het buitenspel was, maar noch de grensrechter noch de scheidsrechter waren het met hen eens en de 1-0 stond op het bord.

Vlak voor rust was miste Ralph van Zandwijk een reuzenkans op de gelijkmaker namens de gasten. In een een-op-een situatie tegen keeper Niels van Diemen wist hij niet de koelbloedigheid te bewaren en bleef het bij de magere marge voor de thuisploeg.

SJZ kwam ondanks matig spel toch tot voldoende kansen

,,De tweede helft was dramatisch.” zo laat SJZ linkerspits Daan Hoogbruin weten. ,,In de eerste helft was het nog zo slecht niet, maar er ging veel fout in de tweede helft. De linies kwamen te ver uit elkaar te liggen, het middenveld werd overgeslagen en van fatsoenlijk uitverdedigen was geen sprake. Het positieve was dat we bleven knokken. Dat is het grootste winstpunt vergeleken met vorig jaar. Daardoor win je persoonlijke duels en vandaag de wedstrijd.”

Oegstgeestse doelman sta-in-de-weg

Het was inderdaad niet best wat SJZ in het eerste half uur van de tweede helft liet zien. ASC voetbalde beter, maar het aantal kansen was op een hand te tellen. Schoten uit de tweede lijn vielen er al helemaal niet te noteren. Toch leek het erop dat de roodzwarten snel de gelijkmaker zouden scoren. Het dichtstbij was invaller Jerome Rousseau. Op het randje van buitenspel ging hij alleen op de keeper af en probeerde de bal onder de doelman in het doel te schuiven. Zijn inzet werd ternauwernood gered door Van Diemen. Prompt viel het doelpunt aan de andere kant. Hoogbruin: ,,Ik had net een, in mijn ogen onterechte, gele kaart gekregen en was getergd. Dat doelpunt was wat mij betreft en soort wraak. Ik kon uit een voorzet net niet inkoppen, maar zag tot mijn verbazing dat de bal uit een kluts voor mijn voeten was beland. Heerlijk om die bal dan het doel in te jagen!” Met die tweede voor SJZ was het verzet van ASC gebroken. Vijf minuten later maakte de net in het veld gekomen Ted Soesbergen nog de 3 – 0 van en maakte er zo nog een ruime overwinning van. ASC is bezig aan een zwakke serie en snakt naar een zege.