ts-sjzDerde klasse A (zondag)- Wie Feyenoord zag spelen tegen Ajax kon niet anders dan tot de conclusie komen dat de Amsterdammers dit keer diefstal pleegden. De vergelijking werd getrokken door Rob van den Wijngaard, de man op de bank bij SJZ. Bij Nicolaas Boys werd met 3-2 verloren, terwijl de groen-witten niets anders hadden moeten doen dan winnen.

 
De ex-trainer van onder meer Alphia, UNIO en vv Oegstgeest over het uitblijven van de eerste overwinning van het seizoen. ,,Er was sprake bij ons van ongeloo
SJZ was in de eerste helft verreweg het meest in balbezit en Nicolaas Boys kon alleen maar toekijken. Tot veel Zoeterwoudse kansen leidde het niet, maar die zouden wel komen wist Van den Wijngaard. Ondertussen stond de ploeg uit Zoeterwoude wel op een 2-0 achterstand. Menno Moerdijk had dit met twee treffers op zijn geweten. Na de pauze deed hij SJZ zelfs nog een keer pijn.

 
Daarna werd SJZ eindelijk schotvaardig en dat leverde een teruggekeerde spanning op. Eerst prikte Frank Willemse raak na een uur en een klein kwartier later scoorde Hans Coret de 3-2. Vervolgens werd SJZ zwaar benadeeld. De trainer somt op: ,,Er werd een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel, terwijl de vlag niet eens om hoog ging. Daarnaast werd een bal een halve meter achter de doellijn vandaan gehaald. Een treffer zou je zeggen, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Er is zelfs een foto van gemaakt als bewijsstuk. Ook een handsbal in de zestien leverde geen penalty op. Dat zat dus niet mee, maar ik weiger me daar achter te verschuilen. Als je zoveel beter bent dan moet je deze wedstrijd binnen slepen. Je moet de verantwoordelijkheid bij jezelf zoeken.”

 
Van den Wijngaard geloofde er halverwege, zoals gezegd, nog wel in. ,,Dat heb ik getracht duidelijk te maken, ja. Ik heb het woord ‘speeltuinvoetbal’ wel drie keer gebruikt. Kappen, draaien, kappen, draaien…..om dol van te worden. Gelukkig heeft het team dat beter opgepakt na de onderbreking, maar het is helaas niet genoeg gebleken. We doen onszelf flink tekort, dat is overduidelijk.”

 
Hoewel Van den Wijngaard gruwelt van het feit dat er drie punten zijn ingeleverd, heeft de opvolger van Ronald Rosdorff het wel buitengewoon naar zijn zin. ,,O jazeker. Mijn gevoel is goed. SJZ is een fijne vereniging, er staat een leuke selectie, de sfeer is prima en we hebben een prima staf. Eigenlijk ontbreken alleen de punten. Dat is natuurlijk wel balen. We willen niets liever dan beter presteren dan vorig seizoen. Met 1 uit 3 is dat nog niet uitgekomen, maar we moeten zeker niet bij de pakken neer zitten. Hillegom hebben we al gehad en die zijn voor iedereen in deze klasse een maatje te groot. Vandaag hadden we moeten winnen. Dus laten we niet al te negatief zijn, hoewel ik vandaag baal van het weggeven van drie punten. Mijn spelers zullen hetzelfde gevoel hebben als die van Feyenoord.”

 
Opstelling SJZ: Van Diemen, Loos, Bos, De Goede, Van Rijt, Hogervorst, Willemse, Van der Helm, H.Coret, Hoogbruin, Pieterse.