HomeZaterdagDerde klasseStunt LSVV’70 gaat in slotfase in rook op

Stunt LSVV’70 gaat in slotfase in rook op

-

Derde klasse A (zaterdag)- De nummer een tegen de nummer laatst. Elk weldenkend mens vult op voorhand al een 1 in op het totoformulier. Floreant was immers de absolute favoriet om op eigen bodem de punten in de knip te steken en de koppositie te consolideren. Lange tijd hing er een vroege Sinterklaassurprise in de lucht maar bij het scheiden van de markt beten de Leidenaren alsnog in het Boskoopse zand. Of was het klei? Hoe dan ook: LSVV’70 stond alweer met lege handen.

,,De overwinning van Floreant was niet geheel terecht”, in de visie van de Leidse middenvelder Gerben Groenendijk die eerder het shirt van onder meer DoCoS droeg. ,,In de 87e minuut maakte Sander Muller de 0-1 en wij leken op de eerste overwinning af te gaan en dat nog wel tegen de koploper.” Zover kwam het helaas echter niet want in rap tempo werd de 0-1 achterstand door de gastheren in een 3-1 voorsprong omgeturnd. Sneu voor LSVV ’70 dat zich in de slotfase al rijk had gerekend.

,,In de eerste helft hebben wij vrijwel niets weggegeven”, blikt Groenendijk op de verloren pot terug. ,,Maar in de tweede helft zijn wij toch een aantal keren heel goed weg gekomen”, bekent hij eerlijk. ,,Met die late 0-1 voorsprong hoop je dan toch dat het eindelijk een keer gaat lukken maar eerlijk gezegd zaten we er helemaal doorheen en profiteerde Floreant daar in de blessuretijd van. We hebben zoveel mogelijk plank gas gegeven, maar stonden uiteindelijk toch met lege handen. Hier hadden wij vandaag beslist niet hoeven te verliezen. De verrassing die er aan leek te komen is helaas uitgebleven”, klinkt het met een spijtige ondertoon in de stem van de verliezer.

,,Ons spel was goed en daar ben ik tevreden over. Ook over de wedstrijd op zich en vooral ook over de scheidsrechter. Een man met gevoel die alles prima in de hand had. Ondanks het verlies en de laatste plaats op de ranglijst is de stemming nog steeds goed.” Aanstaande zaterdag thuis tegen BSC ’68. Wordt dit dan eindelijk de eerste overwinning? ,,Natuurlijk gaan we er voor en het zal toch ooit een keer lukken”, blikt Groenendijk hoopvol vooruit. ,,Wij blijven er in geloven en hebben nog steeds vertrouwen.” Na het optreden tegen de koploper zal dit de Leidenaren ondanks het verlies toch een positieve impuls hebben gegeven.

Trainer Freek Jansen balde zelf weer mee, omdat LSVV’70 ook nu weer niet compleet was. Jansen, die al veel langer meedraait bij de studentenploeg, zat zwaarder in zak en as na de wedstrijd. ,,Dit was onze beste wedstrijd in de laatste vijf jaar. Okay, we zaten er doorheen in de slotfase. Maar daarvoor hebben we echt heel goed tegenstand geboden. Sterker nog, in de eerste helft waren we veelvuldig op hun helft te vinden. Na de rust weet je dat je terug moet, maar na de 0-1 wankelde Floreant toch echt. Er was nog maar weinig tijd voor ze, maar toch kwam het voor hun nog op de pootjes terecht. Minimaal een punt zou een juiste beloning zijn geweest. We hebben trouwens in het verleden wel vaker gestunt tegen koplopers. Zo herinner ik mij een duel met DoCoS, toen nog in de vierde klasse. Het had ook nu gekund, maar helaas blijft die overwinning maar uit. Leuk hoor die complimenten, zoals we die ook nu weer kregen van de tegenstander, maar we hebben punten nodig. Maar let op mijn woorden; we komen dichterbij. Daarnaast hebben we nog steeds diverse ploegen in het vizier.”