nabeschouwing bannerTijdens het inhaalweekend wilde Kagia niet meewerken aan een Leids feestje. Bij een gelijkspel of winst voor DoCoS zou de ploeg van Joop Lankhaar mee mogen doen aan het ‘toetje’ na de reguliere competitie, maar de Lisserbroekers wonnen met 0-1. Enkele betrokken spelers aan het woord over de weinig tot de verbeelding sprekende tweestrijd.

Kagia-verdediger Guillaume Thissen over het verloop van de wedstrijd: ,,We waren hierheen gekomen met de voorkennis dat veld hier niet goed was. Daardoor hadden we voor de tactiek gekozen om niet laag over de grond te voetballen omdat de bal dan alle kanten uit zou gaan over de hobbels en bobbels. Met lange ballen wilden we de spitsen bereiken en we hoopten dat de bal dan een keer achter de DoCos verdediging zou vallen. Dit lukte niet helemaal omdat de passing af en toe te slordig was. Aan de andere gaven we verdedigend ook bijna niets weg op twee halve kansjes na. Ik had overigens verwacht dat DoCos veel fanatieker en aanvallender zou spelen. Ze konden vandaag toch een periodetitel veiligstellen.”

Thissen vervolgt: ,,Uiteindelijk zijn we blij met deze teamprestatie en heeft iedereen tot de laatste minuut gestreden. Ik ben mening dat we verdiend de punten meenemen. Punten die keihard nodig zijn als we nog naar boven willen kijken. We gaan ons nu richten op de resterende wedstrijden. Die moeten we allemaal winnend afsluiten en dan zullen we aan het einde van de rit zien of dat genoeg is.”

DoCos-vleugelaanvaller Maik Groote met zijn commentaar op de ontmoeting: ,,Het was een belabberde wedstrijd van onze kant. In de eerste helft wilde we proberen om te blijven voetballen. Maar de ballen kwamen niet aan of er zat een Kagia-voet tussen. Een beetje ongelukkig kwamen we kort voor rust ook nog 0-1 achter. Dat doelpunt kwam echt uit de lucht vallen. In de tweede helft gingen we meer de lange bal spelen. Eigenlijk was dat een alles of niets actie van ons. Ik vond ook dat de Kagia verdediging vandaag goed stond. Het is wel jammer dat we geen punt hebben kunnen pakken. Dan hadden we nog nacompetitie kunnen spelen. Nu spelen we nergens meer om dit seizoen. We gaan gewoon proberen zoveel mogelijk punten te pakken om zo hoog mogelijk te eindigen.”

Op de vraag of het Leidse GHC interesse in Groote heeft getoond, antwoordde hij als volgt: ,,Het klopt dat ik heb gesproken met GHC. Daar heb ik de clubleiding van DoCos ook van op de hoogte gebracht omdat ik dat wel zo netjes vind. Ik ben er alleen nog niet uit of mijn toekomst hier bij DoCos ligt of bij een andere club. Daar ga ik rustig over nadenken om vervolgens een weloverwogen beslissing te nemen.”