zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseUVS wint in vermakelijk duel van en bij Zwammerdam

UVS wint in vermakelijk duel van en bij Zwammerdam

-

IMG_2571Derde klasse A (za)- Een dweilorkest en een deejay zorgden voor een muzikaal voorafje bij de wedstrijd Zwammerdam versus UVS. Beiden ploegen hebben nogal wat ambities dit seizoen en dat bleek gezien het gebodene terecht. Het was kwalitatief een prima wedstrijd, waarbij UVS zich scherper toonde en met een 1-3 overwinning in de knip terug naar Leiden ging.

In de eerste helft was het vooral aftasten en voorzichtig voetbal geblazen. Gecontroleerd en rustig voetballend probeerden beide ploegen het vijandelijke doel te zoeken. In de zevende minuut moest UVS goalie Danny de Groot gestrekt naar de hoek op een vrije bal van Maarten van Riessen. De bezoekende ploeg opereerde ook behoedzaam en vanuit een gesloten verdediging. Het werd wel een aantal keren behoorlijk gevaarlijk, vooral door slordigheden van Zwammerdamse kant. Evert van Rest tikte net over na een halfhoge, harde voorzet van Robert-Jan van der Plaat en Van Rest lukte het daarvoor niet om de sterk keepende Wouter van Valen te omspelen.

In de eerste vijf minuten na rust waren er drie enorme kansen voor UVS te noteren. Het doelpunt van Van Rest kwam uit een situatie die niet eens een kans was te noemen. De spits speelde zich op de vierkante meter prachtig vrij en schoot de bal via de binnenkant van de paal in. Vlak daarna slaagden Mark Hermenet en William van Vliet niet te scoren uit de mogelijkheden die ze kregen.

17_140906_VVZ-UVS_1-3 (Kopie)

,,Voor rust speelden we geconcentreerd en lekker. Oke, we kregen weinig kansen en de kansjes van UVS kwamen uit fouten van ons, maar we waren toch echt gelijkwaardig,” zei de pas achttienjarige Zwammerdam-keeper Van Valen na afloop. ,,De eerste minuten na rust was de concentratie volledig zoek. Daarna pikten we het weer op, maar het leed was al geleden.” Zijn collega keeper Danny de Groot aan de andere kant is het met hem eens: ,,De eerste helft speelden beide ploegen afwachtend en tasten elkaar af. We hadden het na rust snel kunnen beslissen. Waren wij nou zo geconcentreerd of zij juist niet? Wie zal het zeggen?” Met een grijns: ,,Ik vond Zwammerdam een goede ploeg, maar wij waren net even beter.”

21_140906_VVZ-UVS_1-3 (Kopie)

Daar slaat De Groot de spijker op zijn kop. Na het openingsdoelpunt was de wedstrijd op het veld weer in evenwicht, maar het was UVS dat eerst twee keer scoorde. Eerst schoot William van Vliet van afstand strak en hard in en niet veel later liet Van der Plaat de derde aantekenen na een uitglijer van een Zwammerdam verdediger. In de slotminuten was het invaller Reijer Peters die het eerste doelpunt van het seizoen voor de thuisploeg maakte. Zwammerdam kon met opgeheven hoofd van het veld na de nederlaag tegen de ploeg die vrij algemeen als kampioenskandidaat wordt gezien: UVS. ,,Ho ho, dat zal je mij niet horen zeggen,” werpt de Groot tegen. ,,Voor mij geldt dat ik zo hoog mogelijk wil eindigen en minimaal een periodetitel wil pakken. Dat is alles. We hebben een ijzersterke ploeg en dito verdediging. We weten de minder sterke punten van een tegenstander aan te pakken zoals vandaag, dat is een feit. Kampioen? Hou op zeg, er zitten sterke ploegen in de afdeling. Vorig seizoen had ik vaak weinig te doen en hoefde soms niet een keer te duiken. Dat zal dit jaar anders worden. Ik heb er zin in en dit smaakt naar meer.”

08_140906_VVZ-UVS_1-3 (Kopie)

Keeper Van Galen is vanzelfsprekend minder blij. ,,Toegegeven, UVS was gevaarlijker en heeft verdiend gewonnen, maar wij speelden ook een sterke pot.” Zijn uitstekend optreden deze middag voorkwam meer Leidse doelpunten. De allround doelverdediger: ,,Vorig jaar maakte ik op zeventien jarige mijn debuut en ik heb veel geleerd. Niet alleen door de wedstrijdervaring, maar ook door de trainingen ben ik de keeper geworden die ik nu ben en ik kan nog stappen maken.”

Zwammerdam hoeft zijn ambities niet in de ijskast te zetten en UVS kan zich wellicht opmaken voor weer een mooi seizoen. Voorzichtige conclusies na een vermakelijke middag.

Zwammerdam-UVS 1-3. 46. Van Rest 0-1, 73. Van Vliet 0-2; 77.Van der Plaat 0- 3, 88. Peters 1-3.

Zwammerdam: Van Valen, Van Asselt, Van Dorp, Noorlander, Kwakkenbos, Lars Kremer, Bons (64. El Mariami), Van den Berg (60. Schmand), Van Riessen (79.Peters), Toine Kramer, Bergshoeff

UVS: De Groot, Maaskant, Menken, Onderwater, Neuteboom, De Vrind (79. Van der Voort), Guner (58. Hogenboom), Hermenet (Klaassen), Van Rest, Van Vliet, Van der Plaat

Scheidsrechter: Van den Bos