RCL is sinds kort koploper en moet nu dus alle aanvallen pareren in 2C. In 3A op zaterdag is UVS juist de jager bovenin en lijkt Zwammerdam eraan te komen. Roodenburg en LSVV’70 zijn nadrukkelijk in last. Op zondag is Hillegom veruit de beste, maar lijkt de rest van het veld flink aan elkaar gewaagd. Zo ook komend weekend? Een wekelijks rondje langs de velden.

Zaterdag

2C:

RCL reist zaterdag af naar Naaldwijk waar het Westlandia treft. Belangrijkste vraag aan de kant van de Leiderdorpers is hoe het omgaat met de nieuwe status als koploper. Kan de ploeg van Ben Kottenhagen met de druk die het lijstaanvoerderschap met zich meebrengt omgaan en gaan de roodwitten niet naast hun schoenen lopen? In Westlandia ontmoet RCL een tegenstander die in het rechterrijtje van de competitie bivakkeert. Na de gewichtige 3-0 zege van vorige week op medekoploper VDL, sprak aanvoerder Frank Hillebrandt ferme taal: ,,We gaan voor de eerste plek!” Met nog zestien wedstrijden voor de boeg mag RCL zeker tegen opponenten van het kaliber Westlandia geen punten laten liggen. Een eerste uitzege zou meer dan welkom zijn. Westlandia verloor thuis nog niet, maar won ook slechts eenmaal.

3A:

Promovendus UVS begon hoopvol aan het seizoen in de derde klasse. De laatste tijd loopt het echter allemaal wat moeizamer aan het Leidse front. Van de laatste zes wedstrijden wist de ploeg van de gebroeders Overdijk en Hans van Leeuwen er slechts één in winst om te zetten. Dat wasthuis tegen het laag geklasseerde Gouda. Het meest recent was koploper Floreant de baas op de Kikkerpolder waardoor UVS het gat met de Boskopers zag groeien tot zes punten. Toch zijn er genoeg aanknopingspunten, zo vond ook middenvelder Van der Plaat na afloop van het verloren duel. ,, De eerste helft was de beste van het seizoen. De opgaande lijn hebben we doorgezet, maar punten bleven uit. Met zulke goede voetballers in ons team zou het onzin zijn niet te geloven in een hoge eindklassering.” Of het vertrouwen bij UVS zich laat uitbetalen moet zaterdag blijken, dan gaan de blauwwitten op bezoek bij laagvlieger BSC ’68 in Benthuizen. UVS won uit twee keer en speelde drie keer gelijk.

Door afgelopen zaterdag Kagia aan de kant te hebben geschoven, blijft Zwammerdam in het spoor van de kopgroep. Het team van coach Rob de Lange legt zaterdag een bezoek af aan WDS in Driebruggen. ,, Dit Zwammerdam wordt wekelijks enkel maar sterker”, waarschuwde verdediger Gerard van Asselt de concurrentie na afloop van de comfortabele zege (4-1) op Kagia. In WDS treft Damme een ploeg die in de middenmoot van de ranglijst rondzwerft. Het verloor even vaak als dat het triomfeerde en deelde tweemaal de punten. Een interessante test voor De Lange en zijn mannen om te zien of de opwaartse lijn nog meer gestalte kan krijgen. In de tweede periode draaien de groenwitten goed mee met vier punten uit twee ontmoetingen.

Kevin Sip lijkt het gemunt te hebben op Melvin van Gent
Kevin Sip lijkt het gemunt te hebben op Melvin van Gent

Net als vorig seizoen kaapte DoCoS afgelopen zaterdag de volle buit weg op Sportpark de Voscuyl bij VV Oegstgeest. Dankzij een late treffer van linksback Rowin Peet neemt het team van Nico van der Salm momenteel de zesde plek in beslag in 3A. Tegenstander CVC Reeuwijk van komende speelronde is een directe concurrent en besluit het linkerrijtje, slechts een punt van DoCoS verwijderd. Een winstpartij op het eigen Sportpark Morskwartier zaterdag kan een fraaie opmaat betekenen voor wat moois, gezien de confrontatie met CVC Reeuwijk wordt gevolgd door ontmoetingen met andere naaste belagers UVS en Zwammerdam.

Kagia leek na een tegenvallende seizoenstart de weg omhoog weer gevonden te hebben. De indrukwekkende opmars werd echter zaterdag jongstleden gestuit door Zwammerdam. Na vijf duels zonder nederlaag was de ploeg van Anton Wijsman niet opgewassen tegen het geweld van runner-up Zwanmmerdam. Wijsman was dan ook niet te benijden in de nastoot van de nederlaag. ,, We gaan deze week aan de slag. In woord en daad”, sprak de oefenmeester ferme taal. Of het werk van deze week zich vertaalt moet zaterdag blijken als Roodenburg op bezoek komt in Lisserbroek. De Leidenaren zegevierden pas eenmaal deze jaargang en zijn naarstig op zoek naar punten om weg te komen van de laatste plekken. Roodenburg deelde in de voorbije speelronden de punten met Gouda. De laatste zege dateert uit de openingsronde van deze competitie.

Mede af te zien aan het doelsaldo van vijftien doelpunten voor en zestien tegen, valt te concluderen dat Oegstgeest niet zomaar te passeren is. Toch staat de equipe van Jerry Ubink na tien wedstrijden op een wankele elfde plek en heeft het grootse moeite wedstrijden naar zich toe te trekken. Of dat zaterdag wel weer eens gaat lukken valt te bezien, uitdager SEV is namelijk op papier de favoriet. De gastheren uit Leidschendam volgen Floreant en Koudekerk op de derde plek. Met name voor eigen publiek lopen de zaken vrij crescendo voor SEV. Op Sportpark Kastelenring wist alleen UVS een puntje mee naar huis te nemen. De geelroden wonnen uit van CVC Reeuwijk en Roodenburg. Vorig seizoen zegevierde de thuisploeg met 2-1 over Oegstgeest.

Het is voor Freek Jansen te hopen dat de ton waaruit hij spelers moet grabbelen komend weekend gevulder is dan het voorgaande. Liefst veertien spelers lieten in aanloop naar het treffen met WDS verstek gaan. De ontmoeting draaide dan ook uit op een teleurstelling, een 1-0 voorsprong kon een 1-4 nederlaag niet voorkomen. Een positief resultaat zou aanstaande zaterdag een klein wonder mogen heten. LSVV ’70 draagt namelijk de rode lantaarn en gaat op bezoek bij lijstaanvoerder Floreant. Jansen en zijn brigade pakten tot dusverre enkel een punt op bezoek bij Oegsgteest.

Zondag

3A:

Weinig verrassend ging Meerburg afgelopen zondag onderuit. Dat heeft niks van doen met de kwaliteiten van de Zoeterwoudenaren –want die zijn er genoeg- maar met de kracht van het winnende Hillegom, dat triomfantelijk de dans leidt in 3A. Meerburg staat momenteel vijfde en ontvangt komende zondag UDO. Op het oog een haalbare kaart voor Meerburg, gezien UDO slechts een punt overhield aan de laatste vijf wedstrijden. De gasten uit Oegstgeest vormen in aanvallend opzicht de zwakste broeder van de competitie met tien doelpunten uit evenzoveel duels. Verdedigend daarentegen doen de bezoekers het niet slecht met evenveel tegendoelpunten als Meerburg (twintig). Het aanvallende kwaliteitsverschil moet de ploeg van Ron de Roode de doorslag geven zondag om de kopgroep niet uit het oog te verliezen.

Jasper van Trigt zet koploper Hillegom op 1-0 tegen Meerburg
Jasper van Trigt zet koploper Hillegom op 1-0 tegen Meerburg

Bij een achterstand van 3-0 besloot GOL Sport afgelopen zondag vroegtijdig van het veld te stappen. Niet vanwege de ruime voorsprong van toenmalig tegenstander DOSR, maar racistische geluiden waren de aanleiding tot de beslissing van de Leidenaren. Trainer Taoufik Maatoug sprak schande van de verwerpelijke taal die de Veenders uitkraamden richting zijn spelers. Een incident dat ongetwijfeld nog een staartje gaat krijgen. Komende zondag zal middenmoter GOL ongetwijfeld geen last hebben van dergelijke wanklanken. Dan staat het namelijk voor eigen publiek tegenover Teylingen. Een lastige pot, de Sassenheimers werden pas één keer de loef afgestoken dit seizoen en staan op de derde plek. De formatie van Laurens Mouter blies afgelopen zondag Kickers’69 met 6-0 van het veld.

Voorschoten ’97 deed afgelopen weekend goede zaken door af te rekenen met laagvlieger ASC. Op Adegeest wonnen de troepen van Mo Bougrine pas voor de eerste keer dit seizoen op eigen terrein. Daarmee verschafte de ploeg die vorig seizoen nog uitkwam in de tweede klasse zich wat lucht in de onderste regionen. Om daadwerkelijk afstand te nemen van de gevarenzone zou Voorschoten zichzelf een uitstekende dienst bewijzen als het zondag de druk van MMO kan weerstaan en punten mee weet te nemen uit Hoogmade. Dat laatste lukte enkel Hillegom en Van Nispen tot nu toe. Voorschoten’97 zou bij winst kunnen stijgen naar de zesde plek.

Onderin maakte SJZ zichzelf het behoorlijk lastig door op eigen bodem te capituleren tegen Alkmania. De verschillen groeiden nog dichter naar elkaar toe, waardoor SJZ nu snakt naar punten om eenzelfde scenario als in het voorgaande seizoen voor te blijven. Toen speelde de ploeg onder toenmalig coach Ronald Rosdorff zich pas in de nacompetitie veilig. Onder de van Oegstgeest overgekomen Rob van den Wijngaard behaalde de Zoeterwoude-Dorpers tot op heden negen punten. Eenvoudig zal het in ieder geval komend weekend niet worden om dat magere aantal op te krikken. Het jonge SJZ gaat dan op bezoek bij het geslepen Van Nispen, dat j.l. zondag duidelijk de baas was over UDO in Oegstgeest. Vorig seizoen kwam er met 1-1 geen winnaar in de tweeluik.

Comments are closed.