Welke ploegen hebben na twee ontmoetingen en dus na komend weekend nog steeds de volle buit? Zijn dat UVS, Roodenburg en Koudekerk bijvoorbeeld? En krijgen Zwammerdam, Oegstgeest, LSVV’70, DoCoS en Kagia de nul van het bord? Speeldag twee levert weer aantrekkelijke duels op en daarvan bij deze een overzicht.

Zaterdag

3A:

Middels een 1-3 overwinning in en bij Zwammerdam, kende UVS een succesvolle start in de derde klasse. Komende zaterdag wacht de blauw-witten de eerste thuiswedstrijd. Op de Kikkerpolder staat UVS tegenover CVC Reeuwijk, dat eveneens terugkijkt op een fraaie seizoensouverture. De gasten wonnen met klinkende cijfers van LSVV ’70; 6-1. Een mooie krachtmeting dus voor de manschappen van Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen.

Roodenburg won haar openingsduel met 3-2 van DoCoS en wil die goede lijn doortrekken als het zaterdag op bezoek gaat in Driebruggen. Daar maakt het zich op voor een duel met WDS, dat ook succesvol was in de aanvangsspeelronde en Gouda met 0-2 te kijk zette. Aan coach Patrick Heijmans en zijn spelers de taak goed voor de dag te komen en na twee wedstrijden op zes punten te komen.

Ook Oegstgeest maakt zich op voor de eerste uitwedstrijd van het kersverse voetbalseizoen in de derde klasse. De ploeg, acterend in het geel en rood, geldt, net als vorig seizoen, als outsider voor de bovenste plekken. Met Jerry Ubink weten de Oegstgeestenaren zich verzekerd van een gelouterde coach, die het kampioenschap vorig jaar op een haar na misliep met Kagia. In de eerste competitiewedstrijd gleed Oegstgeest echter lelijk onderuit door in eigen huis klop te krijgen van het als degradatiekandidaat bestempelde BSC; 0-1. De dorpsclub heeft dus het een en ander recht te zetten wanneer het zaterdag op bezoek gaat in Boskoop bij Floreant.

Een team dat eveneens geen start kende waar het op hoopte, is LSVV ’70. De flamboyante studentenclub verbaasde zichzelf door in de beker zondag derdeklassers UDO en Stompwijk onder zich te houden, waardoor de roodwitten uit mogen kijken naar een verlengd bekeravontuur. Ondanks de vliegende start in de voorbereiding kreeg de ploeg van Freek Jansen in de eerste speelronde de deksel op de neus. CVC Reeuwijk bleek met liefst 6-1 te sterk voor de Leidenaren, waardoor de verwachtingen op het Wim Mugge sportpark weer wat zijn getemperd. Komende zaterdag treden de studenten aan tegen Koudekerk. Een op het oog lastige tegenstander, daar de Koudekerkers afgelopen weekend een overtuigende 5-0 zege op Floreant boekte.

Kagia dan, een team dat de nodige mutaties onderging in de zomerstop, en nog zoekende is. Trainer Anton Wijsman: ,,Niet zo gek, want we hebben grotendeels een nieuwe gezicht. En het kost tijd om met veelal jonge spelers wat neer te gaan zetten.” De mannen uit Lisserbroek zullen in elk geval uit een ander vaatje moeten tappen dan het afgelopen weekend deed. De vorig jaar nog uiterst aan elkaar gewaagde duels tussen SEV en Kagia kende een opmerkelijk vervolg in het nieuwe seizoen. De ploeg uit Leidschendam liet geen spaan heel van de Kagianen; 7-1. Komende zaterdag wil Kagia de nare smaak die het aan vorig weekend overhield wegspoelen, dan wacht Gouda in eigen huis.

De ploeg die zaterdag de strijd aangaat met titelpretendent SEV, is DoCoS. Nieuwbakken oefenmeester Nico van der Salm zal de teugels over zijn ploeg strak moeten aantrekken, want SEV is een geduchte opponent. In de seizoenouverture verloor DoCoS ternauwernood in de stadsderby bij Roodenburg. Nu maken de Morsbewoners hun borst nat voor het eerste duel op eigen bodem. Vorig seizoen startte DoCoS erg moeizaam, maar geleidelijk aan kwam de schwung erin.

Tot slot Zwammerdam, dat zich vorig seizoen prima manifesteerde in de derde klasse en zich wist te nestelen in de hoge middenmoot. Ook dit jaar willen de dorpelingen goed voor de dag komen. Het eerste thuisduel met UVS kwam Zwammerdam nog te kort; 1-3. Komende zaterdag staat een nieuwe kans op puntenjacht te wachten, dan gaat Zwammerdam op bezoek bij BSC ’68 in Benthuizen. Vorig seizoen eindigde dit duel in een 1-2 zege voor ‘Damme’.

Zondag

3A:

Na een spectaculaire seizoenopening in Sassenheim bij Teylingen, waarin Meerburg uiteindelijk het onderspit moest delven (5-3), maken de witzwarten zich nu op voor de confrontatie met Nicolaas Boys. De tegenstander van aankomende zondag wist zonder groots te spelen promovendus UDO met een 1-0 nederlaag naar huis te sturen. Op Sportpark Meerburg is het de taak aan Ron de Roode en zijn pupillen om de bezoekers uit Nieuwveen een halt toe te roepen. Een voordeel: bij Nicolaas Boys doet Dorus van der Voort niet mee. Hij nam afgelopen weekend alle treffers voor zijn rekening voor de formatie van Laurens Mouter op de Roodemoolen.

Even verderop speelt ook SJZ komende zondag haar eerste thuiswedstrijd in de nieuwe competitie. De Zoeterwoudenaren ontsnapten vorig seizoen via nacompetitie aan een afdaling naar de vierde klasse. Dat deed het wel met uiterst vermakelijk en fris voetbal. Het jeugdige SJZ was afgelopen zondag niet opgewassen tegen het sterke en volgens velen voor de titel favoriete Hillegom (5-2) en aast daarom tegen DOSR, dat haar eerste duel met 1-2 verloor, op de eerste punten.

GOL Sport kwam in het openingsduel met MMO net te kort om punten uit het vuur te slepen. De opponent uit Hoogmade bleek met 0-1 te sterk voor de Leidse ploeg. Komende zondag wacht een weerzien met Kickers ’69. Vorig seizoen één van de rivalen in de vierde klasse. Beide ploegen promoveerden en mogen nu hun kunsten op een niveautje hoger vertonen. Kickers ’69 deed dat afgelopen weekend met verve, door het uit de tweede klasse gedegradeerde Voorschoten ’97 met 0-1 klop te geven. Vorig seizoen plukten de mannen van Taoufik Maatoug drie punten weg uit Leimuiden (1-3).

Voorschoten gaat komend weekend op bezoek bij Alkmania. Ondanks het terughalen van erkend goaltjesdief Mike Nikic (Wilhelmus), prijkte er nog geen doelpunten op het wedstrijdformulier na de seizoenouverture. De ervaren sluipschutter, die vorig seizoen zijn geliefde Voorschoten hoogstpersoonlijk elimineerde in de slotwedstrijd van de competitie, weet wat hem en zijn teamgenoten te doen staat zondag in Roelofarendsveen. Nieuwe averij zou de plannen voorlopig doorkruisen om bij de top van de rangschikking te gaan behoren.