LSVV'70- Koudekerk (7)Vier regionale clubs komen zaterdag in actie in een inhaalprogramma om de zaken weer recht te trekken. Bij de zondagcompetitie staan alle clubs al keurig op 17 ontmoetingen dus die clubs kunnen zich op en andere manier nuttig maken op de tweede dag van het weekend. Toch nog een wekelijks rondje langs de velden, in de hoop dat de regen nergens spelbreker zal zijn.

3A:

Lugdunum ontvangt komende zaterdag Sportief uit Noorden op Sportpark Kikkerpolder II. Een interessante confrontatie voor de mannen van hoofdtrainer Hennie de Klerk, die bij een winstpartij naar de tiende plek op de ranglijst kunnen klimmen. Het bezoek van de hekkensluiter lijkt eveneens de uitgelezen mogelijkheid om de zure smaak van de ruime nederlaag (5-1) die het afgelopen weekend leed in en tegen Zwammerdam weg te spoelen. Sportief, dat met negen punten de rode lantaarn draagt in de 3e klasse A, zal het anders moeten aanpakken dan in de heenwedstrijd. Toen walste Lugdunum letterlijk over de kleine dorpsvereniging heen (1-6). Oegstgeest is gastheer van DWO. De ploeg van Rob van den Wijngaard pakte afgelopen weekend een puntje, in een weinig verheffende wedstrijd bij Roodenburg (1-1). De ploeg van de Voscuyl is nog steeds te instabiel om aan te sluiten bij de top drie, maar met een goede eindsprint kan de nacompetitie alsnog worden bereikt. Het moet echter wel beter, want het voetbal vertoont kuren van een jojo bij de geelroden. In Zoetermeer, tijdens de heenwedstrijd, werd er niet gescoord. DWO is nog steeds volop in de race voor de titel.

DoCoS tegen Kagia werd afgelopen weekend afgelast. Het veld was aanvankelijk goedgekeurd, maar de arbiter van dienst besloot dat de bal niet kon gaan rollen. Deze wedstrijd werd vorige week al ruimschoots belicht, dus dat laat de redactie dit keer achterwege. Wel kan gemeld worden dat er iets is veranderd aan kop in de tweede periode. Zwammerdam won van Lugdunum en is over DoCoS heen gewipt. Zwammerdam leidt nu de dans, samen met SEV. Het puntentotaal is twintig van deze formaties . DoCoS staat op negentien punten, maar heeft dus nog een duel tegoed. Bij winst op Kagia zal DoCoS mee gaan doen om een plek in de tweede klasse via de nacompetitie! Alle andere regionale clubs hebben dus geen competitieverplichtingen. Een dagje vrij voor moeder de vrouw?

Hans Stehouwer