voorbeschouwing derde klasseNog altijd kan een regiogenoot kampioen worden in 3A op zaterdag. Kagia zal dan wel beter voor de dag moeten komen dan j.l. zaterdag het geval was. Alle andere regioclubs spelen nog ergens om, enkel Oegstgeest lijkt al klaar met het lopende seizoen v.w.b. het meespelen om de prijzen. Meerburg op zondag zoekt nog wel naar een prijs en voor SJZ zou de prijs zijn om volgend seizoen weer te mogen deelnemen in de derde klasse. Een voorbeschouwing op een alweer spannend weekendje voetbal.

 

Cijfers spreken altijd boekdelen. Welke regionale cijfers staan er dit weekend aan de goede kant?
Cijfers spreken altijd boekdelen. Welke regionale cijfers staan er dit weekend aan de goede kant?

Zaterdag

3A:

Door de knappe 0-2 zege op Oegstgeest van afgelopen weekend, liet coach Joop Lankhaar optekenen met DoCoS de doelstelling te hebben bereikt. Handhaving. Daarnaast wacht volgende week zaterdag het cruciale inhaalduel met Kagia, waarin de Leidenaren bij een gelijkspel of overwinning zichzelf verzekeren van de tweede periodetitel. DoCoS’ tegenstander van aankomende zaterdag op Sportpark Morskwartier, LSVV’70, daarentegen, treedt spannende weken tegemoet. De geplaagde studentenclub vecht voor haar punten in de strijd voor lijfsbehoud. Drie lastige wedstrijden liggen in het verschiet voor het keurkorps van Wim Mugge. Na de uitwedstrijd tegen DoCoS, ontvangt het titelkandidaat SEV, om vervolgens het weerzien met Oegstgeest in ogenschouw te hebben. Grote belangen dus voor de gasten in de Leidse derby.

Koudekerk is de trotse koploper van de derde periode in de 3e klasse. Het team van Alex Redel scoort er lustig op los, met zestien doelpunten uit de laatste drie wedstrijden is het predicaat ‘doelpuntenmachine’ al gauw verworven. De Koudekerkers zullen zaterdag met Semper Altius af moeten rekenen om de goede lijn door te trekken. In Rijswijk verspeelde Koudekerk in de laatste minuten een voorsprong, waardoor het uiteindelijk met een 2-2 gelijkspel van het veld stapte. ,,Tegen Semper hebben we nog wat goed te maken. We kijken dus uit naar de aanstaande wedstrijd,” sprak Redel al vooruitblikkend op zaterdag. In de reguliere stand betreft het een confrontatie tussen de nummers zes en vier.

Semper Altius won afgelopen zaterdag nog nipt van Lugdunum (3-2), waardoor het de manschappen van Hennie de Klerk nog altijd in een benarde situatie hield. Aankomende zaterdag mag Lugdunum aantreden tegen Oegstgeest. Gezien de wisselvallige prestaties van de bewoners van de Voscuyl, zal Lugdunum bloed ruiken. In eigen huis wil Lugdunum het gat met de gevarenzone in haar voordeel vergroten. De Leidenaren kunnen uitstekende zaken doen mocht het een serie van twee winstpartijen weten neer te zetten in de naderende wedstrijden tegen Oegstgeest en Sportief. Uiterst verrassend wist laatstgenoemde voorgaand weekend titelpretendent SEV te verschalken (1-0), waardoor het de rode lantaarn overdroeg aan Oosterheem en de veilige haven, die Lugdunum bezet, ziet naderen.

 

Kagia profiteerde niet van het sensationele verlies dat SEV leed bij Sportief. De Lisserbroekers gingen lelijk op hun bek bij Roodenburg (2-0), waardoor het naast de koppositie greep en op de derde plek blijft steken. Een nieuwe misstap kan Kagia zich niet veroorloven en dus weten de mannen van Jerry Ubink wat het te doen staat zaterdag. Op papier heeft de ploeg een makkelijke middag op het programma. Kersverse hekkensluiter Oosterheem komt dan op bezoek op Sportpark Lisserbroek. Kagia zal echter niet vergeten zijn dat het uit in Zoetermeer niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen de degradatiekandidaat, en zal dus niet op halve kracht kunnen spelen. Wel moet gezegd worden dat Oosterheem al maanden als schietschijf wordt gebruikt in deze klasse.

Tot slot neemt Roodenburg het zaterdag in Leidschendam op tegen SEV. Aan de Leidenaren de taak om de knappe overwinning op Kagia een vervolg te geven. SEV zal zich willen revancheren voor de pijnlijke nederlaag bij Sportief, waarmee het werd onttroond en verstoten naar de tweede plek achter DWO. SEV zag eerder al de eerste periodetitel aan haar neus voorbijgaan, terwijl ook de tweede periodetitel buiten handbereik is. In de derde periode zullen de Leidschendammers dus alles op alles moeten zetten om uitzicht te houden op promotie, te beginnen met zaterdag als Roodenburg op bezoek komt. Middels een ruime score van 2-6 ging Roodenburg in de voorgaande ontmoeting nog hard onderuit. ,,Wanneer wij met dezelfde instelling spelen als tegen Kagia dan is dit Roodenburg nog in staat om nog ergens voor te spelen”, meende trainer Patrick Heijmans kort na de winst op de Lisserbroekers.

Zondag

3A:

SJZ lijkt te scoren bij DHL, maar de bal kwam niet verder dan de doellijn. Er lukte vrijwel niets bij de Zoeterwoudenaren..
SJZ lijkt te scoren bij DHL, maar de bal kwam niet verder dan de doellijn. Er lukte vrijwel niets bij de Zoeterwoudenaren..

Meerburg was afgelopen zondag hard op weg een enorme stunt uit te halen. In de uitwedstrijd bij lijstaanvoerder  Lisse kwam de ploeg van Nico van der Salm op een fraaie 0-2 voorsprong. De Zoeterwoudenaren wisten dit echter niet tot het einde van de wedstrijd vol te houden, en stapte uiteindelijk met één punt van het veld, 2-2. Bijster zuur voor de withemden was dat de formatie van Ter Specke in de slotfase mocht aanleggen vanaf elfmeter. De strijd om de derde periodetitel lijkt er één tussen velen te worden. Ook Meerburg zou zomaar met de felbegeerde prijs aan de haal kunnen gaan. Daarvoor dient het zondag wel te winnen. Full Speed is dan de tegenstander op Sportpark Meerburg. De bezoekers zoeken nog naar de eerste overwinning in de derde periode. In het voorgaande treffen werd zes keer gescoord, maar door geen van beide ploegen gewonnen, 3-3.

Even verrassend als pijnlijk ging SJZ afgelopen zondag onderuit bij hekkensluiter DHL (3-0). Het elftal van Ronald Rosdorff liet daarmee de ultieme mogelijkheid om zichzelf lucht te verschaffen liggen. Nu vindt SJZ zich nog altijd terug op de twaalfde plek. Een klassering die menig Zoeterwoude-Dorper hoofdpijn zal bezorgen. Stompwijk is de club die aankomende zondag als uitdager van SJZ geldt. In het vorige treffen, uit in Stompwijk, verloor SJZ nog met twee tegen nul. Met nog zes wedstrijden te spelen breken er cruciale weken aan voor de Sint Jan Zoeterwoude. Ronald Rosdorff zal als trainer er alles aan doen om af te zwaaien met lijfsbehoud, voordat hij zijn heil even verderop gaat zoeken.