Derde klasse A (zondag)- Op een zonnig Sportpark de Voscuyl was Voorschoten ’97 zondagmiddag een maatje te groot voor VV UDO. De equipe van coach Mo Bougrine kwam nauwelijks in de problemen en kende in de 0-3 die na afloop op het scorebord prijkte een verdiende zege.

,,Het werd een keer tijd”, steekt Bougrine zijn relaas af. ,,We hebben al veel te veel punten laten liggen. Dit hadden we hard nodig voor de sfeer en de moraal in de groep.” Het aanzienlijke verschil wat betreft ervaring tussen het vorig seizoen gedegradeerde Voorschoten (gemiddelde leeftijd ruim 29 jaar) en promovendus UDO (gemiddeld 24) was zichtbaar op het veld. ,,In de duels waren we sterker en ik vond ook dat we slimmer speelden, daarin zie je dat wel terug”, zegt Bougrine daarover.

Michael KersUDO was van tevoren gewaarschuwd voor de kracht van de gasten bij dode spelsituaties. Toch konden de Oegstgeestenaren niet voorkomen dat Voorschoten via de voet van Michael Kers (foto) en het hoofd van Vincent van Veen in het eerste bedrijf tweemaal uit een corner toesloeg. Kort voor rust verzuimde Radenko Nikic de zege vroegtijdig zeker te stellen door een gigantische kans om zeep te helpen.

Even na rust legde diezelfde Nikic de bal panklaar op het hoofd van Kers die daardoor met zijn tweede treffer het duel alsnog in het slot gooide. ,,UDO was wat bleu, ze straalden niet uit dat ze erin geloofden dat er nog wat te halen viel. Van Nispen (2-3 verlies na 2-0 voorsprong red.) was vorige week niet veel beter. Maar zij toonden body en voetbalden vrijuit. Dat had UDO niet”, weet Bougrine.

,,Bij rust had het al 0-3 of 0-4 kunnen staan. In de tweede helft heeft UDO geen kans meer gehad”, gaat de coach uit Voorhout verder. ,,De laatste tijd speelden we vooral tegen onszelf. Het maakt niet uit wie de tegenstander dan is. We slaagden er niet in om een voorsprong vast te houden. In de rust heb ik daar bewust niet op gehamerd. Vanuit de spelersgroep leefde de gedachte dat we hier ook juist niet te veel over moesten praten.

Voorschoten incasseerde afgelopen week een lichte dreun door het nieuws dat keeper Jim Habraken per direct zijn kicksen in de wilgen hangt. ,,Jim wilde de concurrentiestrijd niet aangaan. Dat is jammer want Jim is een jonge keeper die ik er graag bij had gehouden. Maar ik maak er verder geen big deal van”, luidt de uitleg van Bougrine

Doordat Habraken is vertrokken, lijkt Abdel Kader Lamrabette de man die het doel van Voorschoten de rest van het seizoen gaat verdedigen. De 32-jarige Lambrabette liet zich in de eerste helft een paar keer gelden bij inzetten van Jan Huivenaar en Bas Nieuwenburg, maar had verder weinig te duchten van de Oegstgeeste opponent. ,,Dit seizoen ben ik teruggekomen, na twee jaar te zijn gestopt wegens werk en studie. Het voelt lekker om weer te spelen. Ik ken de jongens goed en ik denk dat we zeker aanspraak maken om terug te keren in de tweede klasse.”

In tegenstelling tot zijn doelman, waagt Bougrine zich nog niet aan dergelijke uitspraken. ,,Eerst moeten we maar eens naar onszelf kijken. We hebben een flinke inhaalslag te maken. Zoals het vandaag ging, is nog niet goed genoeg voor de tweede klasse. Op dit moment is de selectie ook te smal. Er is één gedoodverfde titelkandidaat en dat is Hillegom. Daaronder moeten we kijken wat er mogelijk is.”

Scoreverloop: 19’ 0-1 Kers, 27’ 0-2 Van Veen, 54’ 0-3 Kers
Opstelling Voorschoten ’97: Lamrabette: Toret (82. Yuusuf), Van Veen, Van der Wijngaard, Adriaanse; Hogewoning, Van Dijken, Hendriks; Nikic, Kers (72. Netjes), Van den Berg