donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVV Oegstgeest-doelman Teun Guijt: ,,Ik had meer verwacht van dit seizoen’’

VV Oegstgeest-doelman Teun Guijt: ,,Ik had meer verwacht van dit seizoen’’

-

Featured_Oegstgeest (2)_1(Zaterdag, 3A) – VV Oegstgeest deed afgelopen zaterdag goede zaken door met 3-2 te winnen op bezoek bij Oosterheem. De ploeg van Rob van den Wijngaard boekte de achtste overwinning van het seizoen en steeg daardoor naar de vijfde plaats. Maar de driepunter kwam moeizaam tot stand volgens keeper Teun Guijt. ,,Dit was echt dramatisch slecht. We mogen van geluk spreken dat we drie punten meenemen.’’

Guijt was ook niet te spreken over de omstandigheden bij Oosterheem. ,,Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het complex leek net op een gevangenis met die hekken er omheen. Een clubhuis zo groot als een woonkamer en allemaal containers. Het zag er echt niet uit. De ambiance nodigde dus niet echt uit om te voetballen.’’

,,Voor de wedstrijd heb ik het team ook gezegd dat we daar zo snel mogelijk weg moesten. Drie punten halen en weg wezen zou ik zeggen. Gelukkig hebben we dat gedaan. De ambiance was gelijk aan het niveau op het veld, denk ik. Op andere clubs hoor je vaak nog wel een muziekje voor de wedstrijd. Maar bij Oosterheem was het een oude bende.’’

Bob den Hollander (2) en Arjan Ciere hadden voor een 3-1 voorsprong gezorgd bij rust. Tussendoor had de thuisploeg de gelijkmaker geproduceerd. ,,Ondanks dat het spel niet om aan te zien was, hadden we wel een ruime voorsprong’’, aldus Guijt. ,,Toch brachten we onszelf na rust weer in gevaar.’’

Vijf minuten na de pauze maakte Oosterheem de aansluitingstreffer. ,,We begonnen niet scherp aan de tweede helft. Niet te geloven dat we dan al zo snel een tegentreffer weggeven. Na de 3-2 was het alleen maar tegenhouden voor ons.’’ Guijt moest nog meerdere malen optreden. Met een aantal goede reddingen bij één-op-één situaties bracht hij VV Oegstgeest uiteindelijk de drie punten.

Teun Guijt toch nog aan de bak na rust

De doelman (foto), die afgelopen zomer overkwam van VV Katwijk, verwacht niet meer dat zijn team hoge ogen gaat gooien. ,,Ik heb er een hard hoofd in. Meer dan een vierde of vijfde plaats zit er niet in. Meerdere clubs kunnen overigens nog op die plaatsen eindigen. Een periodetitel zie ik ons niet binnenhalen. Persoonlijk had ik er meer van verwacht aan het begin van het seizoen. Natuurlijk missen we op dit moment veel spelers, maar het niveau had ik hoger ingeschat.’’

Het algehele niveau van 3A valt Guijt ook tegen. ,,Eigenlijk zijn er maar twee teams, DWO en SEV, die er bovenuit steken. De rest heeft een matig niveau. Als VV Oegstgeest moeten we punten blijven sprokkelen. Misschien is er dan nog wel wat mogelijk.’’

Aankomende zaterdag gaan de Oegstgeestenaren als nummer vijf naar Leiden-Noord. Nummer zeven Roodenburg is daar de tegenstander. Het verschil tussen beide ploegen is slechts een punt. Guijt hoopt dan natuurlijk op een betere ambiance.

Oefenmeester Rob van den Wijngaard onderstreepte de woorden van zijn doelman. ,,Drie punten meenemen en wegwezen. Daar is alles mee gezegd. Hemeltergend slecht. Deze overwinning komt louter voort uit de onmacht van de tegenstander.”

Opstelling Oegstgeest: Guijt, Leugering, Gilliams, Groeneveld, Hachmang, Den Hollander, Ciere, Bergers, Visser, Van Aarle, Ravensbergen.