woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVV Oegstgeest trekt aan het langste eind in Koudekerk

VV Oegstgeest trekt aan het langste eind in Koudekerk

-

derby days streekMet het einde van de competitie in zicht neemt de spanning alsmaar toe. Zo ook aan de Gruttolaan in Koudekerk, waar de thuisploeg van Alex Redel het opnam tegen VV Oegstgeest. Beide teams moesten winnen om eventueel de nacompetitie nog te halen. De bezoekers trokken met 0-2 aan het langste eind en zagen de mogelijkheid op promotiekans naar de tweede klasse weer een beetje toenemen (met een hoge klassering). VV Koudekerk liet juist los als koploper in de strijd om de derde peridoetitel.

Oegstgeest-aanvaller Jan Ravensbergen had het goed naar zijn zin. ,,Het was een leuke wedstrijd, een sportieve pot. Beide teams leverden veel strijd. We wisten van tevoren dat we moesten winnen. Dat hadden we na vorige week (LSVV ’70 werd toen met 4-1 verslagen, red.) ook tegen elkaar gezegd. Het was onze laatste kans. Dus er zat best wel wat spanning op. Uit de laatste vijf wedstrijden moesten we gewoon vijftien punten halen om de vierde plaats over te nemen van Roodenburg. Gelukkig zijn we nu aardig op weg met zes punten uit twee duels.’’

De eerste helft was misschien wel een beetje saai. Er werd weinig gecreëerd van beide kanten. ,,Wij kwamen niet verder dan een paar kleine afstandsschoten’’, vervolgt Ravensbergen. ,,De schoten kwamen niet verder dan in de handen van de keeper. Verder denk ik dat wij achterin goed stonden, want we hebben in de eerste helft nauwelijks wat weggegeven.’’

Daar lag juist ook het mankement van de gastheren volgens Koudekerk-middenvelder Sidney de Schepper. ,,We hebben te weinig gecreëerd over de hele wedstrijd. Er was te weinig creativiteit, denk ik. De eindpass ontbrak bij ons en ook bij Oegstgeest. In de eerste helft waren de teams nog wel gelijkwaardig aan elkaar.’’

In het tweede bedrijf opende de ploeg van Rob van den Wijngaard de score. Ravensbergen, die in de spits stond in plaats van op de flanken, was trefzeker na ongeveer een uur spelen. ,,Dat beviel mij goed’’, vertelt de aanvaller. ,,Ik fungeerde een beetje als aanspeelpunt. Misschien sta ik daar de komende wedstrijd wel weer. Maar dat is altijd afwachten.’’

Na de openingstreffer zocht Koudekerk de aanval. Ravensbergen zakte vervolgens een linie. ,,Daardoor stonden we iets compacter. Uiteindelijk hebben zij weinig kansen gekregen.’’ Aanvaller Roy Dijkstra besliste de wedstrijd in de blessuretijd door uit een corner raak te koppen.

IMGP8275_resultaat

Voor De Schepper had een gelijkspel meer de verhoudingen weergegeven. ,,Maar eigenlijk hebben ook geen recht gehad op de overwinning. In de tweede helft speelden we niet meer als een collectief. Ik denk dat deze wedstrijd een goede leerschool is voor volgend seizoen. Je ziet dat het team niet echt op elkaar is ingespeeld als er een paar nieuwe spelers in het elftal staan als gevolg van schorsingen of blessures. Met dat proces zijn we nu bezig. Het moet allemaal iets vertrouwder worden. Dan pas kunnen we komend seizoen in de top drie eindigden.’’

Door de nederlaag is de derde periodetitel voor Redel en zijn volgelingen voorlopig even uit zicht. Voor De Schepper valt dat toch wel even tegen. ,,Ik ben best wel teleurgesteld. We waren juist zo goed bezig op het begin met twaalf punten uit vier wedstrijden. We lagen echt op koers voor de derde periode. En nu geven we het zo uit handen. Eerst van Lugdunum verliezen en dan van Oegstgeest. Maar goed, de bal is rond. Het kan nog altijd. Er zijn nog negen punten te verdienen. Dus als andere ploegen misstappen maken, kunnen wij misschien nog profiteren. Ik ga er alleen niet meer vanuit, want we krijgen nu nog de bovenste drie ploegen (achtereenvolgens Kagia, SEV en DWO, red.).’’

Voor Ravensbergen is het geloof in de nacompetitie juist weer teruggekeerd. ,,We moeten de druk op Roodenburg hoog houden. Zelf winnen en dan hopen dat zij een fout maken. We hebben het alleen niet meer in eigen hand.’’

Het verschil met de Leidenaren is slechts twee verliespunten. Voor de rood-gelen staan nog duels met Zwammerdam, Lugdunum en Kagia op het programma. Alles moet dus worden gewonnen, anders is het geen toetje voor de mannen van Van den Wijngaard.

Opstelling Koudekerk: Goudkuil, S. van Leeuwen, Vonk, Van Heijningen, De Groot, De Schepper, Van Tol, Rosenbrand, Van Tulder, Van den Berg, M. van Leeuwen.

Opstelling Oegstgeest: Guijt, Zenden, Ravensbergen, Dijkstra.