ts-kagiaDerde klasse A (zaterdag)- Bij Kagia hoopte men dat de tweede thuiswedstrijd van het seizoen de eerste winst van het seizoen zou betekenen. Dat bleek echter niet het geval. De bezoekers van Floreant toonden zich de betere of meer nog slimmere ploeg en keerden met een ruimte 0-3 overwinning huiswaarts.

Ondanks de teleurstellende start van de competitie – één punt uit de eerste twee wedstrijden – zal Kagia met vertrouwen aan de aftrap hebben gestaan. Doordeweeks werd er vertrouwen getankt tijdens een oefenwedstrijd tegen Kickers’69, die de Lisserbroekers maar liefst met 8-0 wonnen. Er werd gevoetbald, gewerkt voor elkaar en de kansen werden afgemaakt. Alle ingrediënten die ook in de competitie een overwinning op kunnen leveren.

Tegen Floreant kwam daar echter weinig van terecht, aldus middenvelder Timo Sluymer (foto). ,, Nou ja, mijn mening is dat we niet eens slecht speelde, alleen de echte scherpte zat er niet in. De tegenstander was verder ook best een slimme ploeg. Ze zetten het goed neer en je merkte dat zij druk wilde zetten, ook op het middenveld. Hun linksbuiten was ook echt onwijs goed. Die zochten zij vooral en tegen die jongen was eigenlijk gewoon niet veel te doen.’’

Kagia_2014_2015_Timo SluijmerDe eerste tegengoal kwam ook voort uit een aanval over de rechterkant van Kagia. Een goed gemikte directe vrij trap betekende nog voor de rust de 0-2. Een lastig vooruitzicht op resultaat, maar bij de thuisploeg bleef volgens Sluymer iedereen erin geloven. ,, Toen we de tweede helft startten kregen we meteen een aantal kansjes. Toen hadden we zoiets van doorzetten, maar dat werd hem helaas niet. We moesten ook wel druk gaan zetten om er nog wat uit te halen. Daardoor gingen we ruimte weggeven, maar daar wisten zij gebruik van te maken. Zo viel die laatste goal nog.’’

Zo kan het dus dat de ploeg die vorig jaar nog bijna promoveerde naar de tweede klasse dit seizoen na drie wedstrijden pas op één punt en één doelpunt staat. Sluymer probeert de stroeve start te verklaren. ,, Het is natuurlijk een heel ander team met een nieuwe trainer. We moeten nog wennen aan elkaar en daarom loopt het nog niet. Het is ook een hele jonge ploeg die ervaring mist. Gemiddeld is ons elftal rond de 20 jaar. Vorig jaar was onze spits Rutger Goudriaan er ook nog, die scoorde zo makkelijk. We scoren nu ook moeilijker. Dat is denk ik de grootste reden.

Maar iedereen weet dat het in de voetballerij volgende week zo maar weer anders kan zijn. Zo heeft Sluymer ook nog alle vertrouwen in betere tijden. ,, Ja zeker, want ik denk eigenlijk ook dat wij voetballend meer kwaliteit hebben dan vorig seizoen. We moeten alleen nog echt aan elkaar wennen. Vorig jaar hadden we een groep die al jaren samen speelde en de doelpunten vielen makkelijk. Dat is een groot verschil.’’

Coach Anton Wijsman: ,,Ook nu heb ik goede dingen gezien van mijn ploeg, maar enkel te kortstondig. Tot op de helft van hun helft lukte het wel, maar daarna stokte het veelal. Al met al hebben we te weinig dwingend kunnen spelen. Na de rust zijn we 1 op 1 gaan spelen met vier middenvelders om te kijken of we de schade nog konden repareren. Floreant heeft zich daar goed tegen gewapend. Wel is het zuur dat in mijn ogen hun tweede en derde goal gescoord zijn vanuit buitenspelpositie. Afijn, ik blijf geloven in de weg die we zijn ingeslagen en in dit team. Die eerste drie punten komen er en van daaruit zal het vertrouwen toenemen.”

Volgende week mag Kagia op bezoek bij Docos, dat dit weekend uit bij Gouda een overwinning boekte, proberen het tij te keren. De ploeg uit Lisserbroek staat op gelijke hoogte met Gouda en weet VV Oegstgeest en LSVV’70 nog onder zich.

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Timmermans, Van der Lans, Thissen, Mahli, Meskers, Clemens, Sluymer, Imanse, Ligtenberg, Lamboo.