ts-sjzVoor SJZ zijn inmiddels cruciale weken aangebroken. De ploeg van trainer Ronald Rosdorff verkeert nog steeds in de onderste regionen van 3A en wil nog graag een aantal plaatsen klimmen om een verlenging van het seizoen te voorkomen. Het vergaren van drie punten in de derby met Stompwijk ’92 was zeer welkom, maar na een 3-1 voorsprong ging het in de uiterste slotfase alsnog mis: 3-3.

De thuisploeg kwam voortvarend en zeer gretig uit de startblokken. De groen-witten namen duidelijk het heft in handen en de bezoekers hadden niet veel in te brengen. Een voorsprong hing in de lucht voor SJZ en via spits Thomas Wijsman kwam die er ook. Wijsman was alert geweest, nadat de Stompwijk ’92-goalie een niet al te moeilijk afstandsschot niet onder controle kreeg.

Een belangrijke voorsprong dus voor de ploeg van Rosdorff en de thuisploeg ging op jacht naar meer. Voor de thee leek er niet meer te worden gescoord, maar nadat een schot van Hans Coret van richting werd veranderd, was het plots 2-0. Een aangename marge voor SJZ, die toch ook voor het nodige vertrouwen moest zorgen.

In tegenstelling tot die gedachte verscheen er na rust een compleet ander SJZ op het veld. In de samenstelling was niets veranderd, maar van scherpte en gretigheid was even niets meer terug te zien. Stompwijk ’92 leek dit ook te beseffen en niet lang na de pauze was het alweer 2-1 door Nick van den Bosch.

SJZ leek even wakker geschud te moeten worden om erger te voorkomen. De thuisploeg rechtte de rug en schudde een vloeiende aanval uit de mouw die door andermaal Wijsman werd binnen gewerkt: 3-1. Weer een veilige buffer zou je zeggen, maar zoals wel vaker dit seizoen bleek de wedstrijd nog niet te zijn gespeeld. De bezoekers zetten alles op alles en met nog voldoende tijd op de klok werd het 3-2 door Nick Ammerlaan. SJZ leek de overwinning wel over de streep te trekken, maar in de uiterste slotfase viel de gevreesde tegentreffer alsnog: 3-3. Enrico Geus zorgde voor euforie bij de bezoekers.

Tweevoudig doelpuntenmaker Thomas Wijsman gaf zijn mening over deze derby. ,,Ik vond dat we vandaag redelijk sterk begonnen. De voorsprong in de rust was in mijn ogen verdiend, maar het eerste kwartier na rust was echt slap van onze kant. Zodoende kwamen die gasten terug in de wedstrijd, maar een aanval uit het boekje leverde de 3-1 op, waardoor de drie punten veilig leken. Uiteindelijk wordt het dan toch nog 3-3 en dan kun je natuurlijk niet tevreden zijn.”

Een domper dus voor de Zoeterwoudse formatie, weet ook Wijsman. ,,We hebben veel kwaliteit binnen de ploeg en voldoende voetballend vermogen. Toch staan we voor SJZ-begrippen te laag op de ranglijst. Misschien ontbreekt het ons wel aan slimmigheid en ervaring. Dit is ook niet erg, want we hebben een aantal jonge jongens binnen ons team. Aan de andere kant vind ik dat we ons hier niet achter moeten verschuilen. Op sommige momenten moeten wij gewoon eens een bal over de zijlijn schieten, waarbij het niet uitmaakt of je 17 of 35 jaar bent.”

Ondanks het feit dat SJZ twaalfde blijft na deze wedstrijd blijft Wijsman positief gestemd. ,,We hebben gewoon een goede ploeg en moeten vertrouwen blijven houden in eigen kunnen. De komende weken staan er een aantal wedstrijden op het programma tegen directe concurrenten, dus we hebben het nog volledig in eigen hand. Wel zullen we alle zeilen bij moeten zetten, want makkelijk wordt het allerminst.”

Trainer Rosdorff: ,,Zo lang ik hier zit, kunnen we maar niet winnen van deze tegenstander. Ze zijn er regelmatig op gewezen om continue alert te zijn op hun counters. En toch laten we ons weer ringeloren. Om de hik van te krijgen.”

Makkelijker werd het er zeker niet op voor SJZ, want Oliveo won verrassend van Alkmania, terwijl SEP DHL eronder hield.  Van Nispen is nu de ploeg net boven SJZ, omdat de ploeg uit de Zilk het hoofd moest buigen voor DOSR. De nummers dertien en veertien, Verburch en DHL, lijken al wel gezien en stevenen rechtstreeks af op de vierde klasse.

Opstelling SJZ: De Jong, Hulsbos, Versteegen, De Goede (Willemse), Slingerland, Bos, De Koning, Van Rijt, Coret, Wijsman, Hoogbruin.