Derde klasse A (zaterdag)- Zowel Zwammerdam als Kagia steken al weken in goeden doen, maar daar kwam in de onderlinge confrontatie verandering in. De ploeg van Rob de Lange deelde de lakens uit en Kagia had nauwelijks verweer. De Lisserbroekers kregen er uiteindelijk met 4-1 van langs, waardoor Damme mee doet in de subtop en de Lisserbroekers op twaalf punten achter bleven.

141122_05_VVZwammerdam__Kagia_4-1 (Kopie)

Trainer Anton Wijsman was bepaald niet in zijn sas met de prestatie van zijn manschappen. ,,Eigenlijk is dat donderdagavond begonnen op de training. Vervolgens hebben we hier broddelwerk afgeleverd. Ik zeg zeker niet dat Zwammerdam geen redelijke ploeg heeft, maar we hebben ze wel in het zadel geholpen. We moeten hier duidelijk de hand in eigen boezem steken. Natuurlijk kan je na zeven wedstrijden met resultaat, waarvan vijf in competitieverband, weer eens onderuit gaan. Maar de manier waarop dat vind ik wel kwalijk. Met een aantal spelers heb ik er na afloop over gesproken, maar dat krijgt wel een vervolg komende week.”

Wijsman stelde nadrukkelijk dat hij in eerste instantie benieuwd is naar wat er uit de groep komt. ,,Dat hoort bij een proces. Ze mogen er zelf over nadenken wat er fout ging. Ik wil ze best helpen, maar het is ook hun eigen verantwoording. Er zijn al wel lampjes gaan branden merkte ik na afloop, maar dat moet bij iedereen gebeuren. Er moet lering worden getrokken uit deze wedstrijd.”

Het gemopper bij de Lisserbroekse oefenmeester, die doelman Sander Goudriaan nog wel lof toezwaaide vanwege diverse reddingen, was begrijpelijk. Het commentaar van verdediger Gerald van Asselt van Zwammerdam kon ook worden geplaatst. ,,Natuurlijk ben ik juist tevreden met de teamprestatie. Het veld was lastig te bespelen want hobbelig, maar we hebben door veel druk te geven Kagia het spelen onmogelijk gemaakt. Meestal scoren we snel en dat was nu ook het geval. Vervolgens zijn we niet teruggevallen en die tweede goal kwam op een prima moment. Dat was trouwens een terecht gegeven pingel.”

141122_07_VVZwammerdam__Kagia_4-1 (Kopie)

Ook na de rust dicteerde Zwammerdam en kon Kagia geen vuist maken. Na de 3-0 was het helemaal gelopen. ,,Eigenlijk hebben ze weinig tot geen kansen gehad. Hun tegentreffer kwam pas bij 4-0 tot stand en toen werd er meteen afgefloten. Dus ik kan niet anders zeggen dan dat we terecht hebben gewonnen. Het gaat al tijden lekker en dat komt denk ik omdat we wat versterkingen erbij hebben en we verder echt een team hebben staan. We weten wat we aan elkaar hebben. De groep is relaxed en de staf is ook prima. Dit Zwammerdam wordt wekelijks enkel maar sterker.”

Kagia deed het dus ook goed in de laatste vijf ontmoetingen, waarin elf punten werden vergaard. Eind september werd de laatste nederlaag geleden. Na j.l. zaterdag weet Kagia dus ook weer wat dat is, ook na twee ruime midweekse zeges in oefenduels. Wijsman: ,,Ik weet dat er voldoende rek zit in deze groep om het weer op te pakken. Volgende week spelen we tegen Roodenburg en dat is een cruciale voor de stand. Of we komen in de problemen of we nemen verder afstand. Het doel is in elk geval om met een goed gevoel de Kerst in te gaan. We hebben nu meegespeeld met Zwammerdam, maar dat was het dan ook en dat moet dus vanaf volgende week weer beter. We gaan deze week aan de slag. In woord en daad.”

141122_14_VVZwammerdam__Kagia_4-1 (Kopie)

Zwammerdam is vijfde en wacht net als Kagia nog drie wedstrijden voor de winterstop. Van Asselt ziet de eindsprint tot die tijd met vertrouwen tegemoet. ,,Waarom zouden we geen negen punten kunnen halen? Er komt met WDS, Floreant en DoCoS een interessant rijtje aan. We staan acht punten achter op Floreant en als we wat willen zullen we dus eigenlijk negen punten erbij moeten halen en dan zien waar de concurrentie verder nog punten laat liggen. Het gaat lekker bij ons en dat willen we blijven uitstralen.”

Scoreverloop: 1-0 Van Riessen, 2-0 L.Kremer (strafschop), 3-0 El Mariami, 4-0 Bons, 4-1 Robelus.

Opstelling Zwammerdam: Van Valen, Van Asselt, Van Dorp, Noorlander, Kwakkenbos, Schmand, L.Kremer, T.Kremer, Bergshoeff, Van Riessen, El Mariami.

Opstelling Kagia: Goudriaan, Timmermans, Heuseveldt, Thissen, Imanse, Robelus, Clemens, Sluymer, Lamboo, Ganzevles, Ligtenberg.

141122_17_VVZwammerdam__Kagia_4-1 (Kopie)

Foto’s: met dank aan Jaap Peters