Featured_koudekerkWe naderen langzamerhand het einde van de competitie. De fase waarin de prijzen verdeeld gaan worden. Ook voor Koudekerk is er nog genoeg om te spelen. Kouderkerk was voorafgaand aan de wedstrijd tegen het Rijswijkse Semper Altius koploper in de strijd om de derde periodetitel. Werd de koppositie verstevigd?

Tegenstander Semper Altius was zaterdagmiddag een mooie graadmeter voor de mannen van trainer Alex Redel. Duidelijk vooraf was dat het scoren Kouderkerk makkelijk af gaat met inmiddels al 60 goals op de teller in 20 wedstrijden. Met als uitschieters de 8-2 tegen Lugdunum, 9-1 tegen Sportief en 1-7 tegen Oosterheem. In de heenwedstrijd dacht men de winst uit Rijswijk al mee naar huis te nemen, maar de bekende deksel raakte de neus van de roodwitten. Het werd in blessuretijd nog 2-2.

Maar afgelopen zaterdag draaide de doelpuntenmachine van Kouderkerk andermaal op volle toeren. Het lastige Semper Altius werd in een andermaal doelpuntrijke wedstrijd met 6-3 verslagen. Hierdoor lijkt de 3e periodetitel nu echt nog serieuzer te worden genomen aan de Gruttolaan.

We blikken terug met aanvallende middenvelder Akke Pennin:,, Het was weer een bijzondere wedstrijd. Semper Altius is een lastig te bespelen ploeg. Eigenlijk is het een ploeg die niet lijkt te willen voetballen. Ze hangen ver achteruit en wachten op de mogelijkheid tot een goal.” Toch scoren ze weer 3x tegen jullie, hoe is dat dan te verklaren? ,, Ja dat klopt, dat is ook waar je voor moet waken tegen die ploeg. We stonden zeker goed ingesteld, maar dan krijg je uiteindelijk toch 3x goals om je oren. Eigenlijk was er niet heel veel aan de hand. We startten met een 4-1-2-3 opstelling met mijzelf als aanvallende middenvelder. We kwamen ook terecht al snel met 2-0 voor (goals Rick van Tol en Richard van Heijningen, red.), maar dan laten wij het (onnodig) tot 2-2 komen. Daarna scoor ikzelf 2x en staan we met 4-2 voor. Dan wordt het 4-3, maar scoorden wij meteen 5-3 via Mitchel Jansen en beslist Sidney de Schepper de wedstrijd met 6-3. Een terechte overwinning waarin we het onszelf nodeloos lastig hebben gemaakt. Na de 2-0 hadden we door moeten drukken.”

Vervolgend: ,,Het is een gekke competitie. We winnen de laatste tijd vel, maar hebben geen kampionesteam. Wel hebben wij een ploeg die voor verrassende resultaten kan zorgen. Het kan zomaar zo zijn dat wij via de nacompetitie nog een stapje omhoog gaan maken.” Hoort Kouderkerk dan ook thuis in de 2e klasse? ,, Dat zou zomaar kunnen. Natuurlijk wil je als ploeg promoveren. Maar we moeten ook realistisch blijven. We hadden een vrij stroeve start en eigenlijk loopt het nu soepeltjes bij ons. We kijken het rustig aan. En ja natuurlijk is een promotie een mooi iets, de ploeg speelt momenteel goed voetbal….we zullen zien.” Heb jij zelf ook nog ambities? ,, Tja ambities, die zijn er altijd. Momenteel ben ik heel druk met mijn studie en heb ik na mijn jeugdperiode bij ARC ook nog bij CSV gebald. Maar op dit moment heb ik het erg naar mijn zin bij Kouderkerk. Ik ben nuchter ingesteld en de tijd zal het uitwijzen.”

Trainer Redel: ,,We durven steeds meer vooruit te verdedigen en het vertrouwen van de groep groeit met de week. Het is jammer dat we hen een paar keer in de wedstrijd lieten komen. Onnodig. Als het op een zeker moment 4-0 had gestaan, was daar niets vreemds aan geweest. Dat was ook het oordeel van mijn collega. Uiteindelijk liepen we dus weg en daar was niets aan gestolen.”

Kouderkerk, waar good-old Rob Platteel (tegenwoordig in het zesde elftal uitkomend, red.) bij afwezigheid van de eerste keepers tussen de palen stond, is dus nog volop in de race in de race voor de nacompetitie. 5 april staat de uitwedstrijd tegen Lugdunum op het programma. Een wedstrijd die voor beide ploegen erg belangrijk zal zijn, met geheel andere belangen. Lugdunum heeft na de oorwassing in Koudekerk wat recht te zetten. Koudekerk lijkt evenwel in grootse vorm te steken.

Redel: ,,Ik hoop dat Lugdunum erin blijft, want ik heb daar een verleden. Maar als wij willen gaan voor een prijs moeten we daar winnen. Dat lijkt mij duidelijk.”

Opstelling Koudekerk: Platteel, De Groot, S. van Leeuwen, Van Heijningen, Suvaal (Vonk), De Schepper, Van Tol, A.Pennin (De Best), Jansen (Tulder), Van de Berg, M. van Leeuwen.