ts-kagia2Kagia lijkt in ijl tempo de titelkansen te vergooien. Terwijl SEV onderuit ging en DWO de grootste moeite had met Sportief (maar wel won) kon Kagia zich een prima uitgangspositie verschaffen voor de slotronden. Na de nederlaag tegen Roodenburg volgde nu echter een zwaar teleurstellend gelijkspel tegen Oosterheem (1-1).

Oosterheem had negen nederlagen op rij moeten slikken en eind november 2013 kon de ploeg voor het laatste een punt bijschrijven. Een uitgelezen tegenstander dus, zo zou je zeggen, om van te winnen. Zeker voor een ploeg met titelaspiraties. Ubink rekende dan ook op drie punten en die leken er te komen, maar niets bleek minder waar. ,,We scoorden niet ver voor tijd eindelijk de 1-0. Rutger Goudriaan benutte een strafschop. Het was niet denderend geweest, maar de zege leek in de pocket. Maar vervolgens gaan we allemaal lopen voetballen als een kip zonder kop. Vrije trappen weggeven, niet meer spelen op balbezit en meer onnozele handelingen heb ik gezien. Zo gaven we Oosterheem alsnog de kans om gelijk te maken en die pakten ze. Hoe dom kan je zijn?”

Kagia kwam eerder in het seizoen ook al niet voorbij Oosterheem. In Zoetermeer werd er niet gescoord. ,,En ook nu was het niet best. We vergaten te voetballen, maar hadden toch gewoon moeten winnen. We hebben onze kansen gehad. Maar het ergste vind ik dat we die 1-0 niet over de meet hebben kunnen trekken. En de titelkansen? Dat zullen we moeten afwachten. De laatste tijd zijn er veel verrassingen in deze klasse, maar we hebben het onszelf wel erg lastig gemaakt. Maar laat ik duidelijk zijn: als we zo voor de dag komen verdien je geen kampioenschap. Het is pijnlijk om te constateren, maar dit is een mentale kwestie. We hebben te weinig gebracht. Vorige week en nu weer. Kennelijk is het teveel van het goede wanneer Ruud (Heuseveldt, red.) en Jeffrey (Nijenhuis, red.) niet kunnen spelen door blessures. Dan zijn we dus heel kwetsbaar en is er slechts een wankel evenwicht. Hoe dan ook; we moeten dit onszelf aanrekenen. Het ligt al weken voor het oprapen, maar we laten het keer op keer liggen.”

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Timmermans, Scholte, Van der Lans, Tulen, Thissen (46. A. van der Lans), Imanse, Clemens, Van der Kamp (76. Nijenhuis), Goudriaan, Ganzevles (65. Boot).