Doordat SEV niet voorbij kwam aan Zwammerdam, is de achterstand van Kagia nog slechts één punt op de ploeg uit Leidschendam. De mannen van Jerry Ubink delen de tweede stek met DWO. In Lisserborke werd Sportief met 8-1 aan de zegekar gebonden. Rutger Goudriaan bewees nog maar eens van onschatbare waarde te zijn en scoorden vier keer.

Trainer Ubink was niet eens onverdeeld tevreden. ,,Ik vind dat je als trainer altijd kritisch moet blijven. We speelden lang niet altijd even goed en van zo’n tegengoal kan ik balen. Aan de andere kant is het toch weer een goed weekend voor ons. Je wint met 8-1 en daarmee laat je de concurrentie ook zien dat het best aardig draait bij ons. Daarnaast is onze achterstand teruggebracht van acht naar één en dus doen we nu nadrukkelijk mee om de titel. Onze volgers verspeelden daarnaast weer punten dus al met al overweegt natuurlijk mijn tevredenheid.”

Kagia scoorde tweemaal voor de pauze via Jeffrey Nijenhuis en Vincent van der Kamp. Na de rust stond Goudriaan op met een regelrechte hattrick. Sportief stond erbij en keek er naar. Niels Ganzevles makate de 6-0 en Ben van der Lans was verantwoordelijk voor de 7-0. Nadat de ploeg uit Noorden iets had kunnen terugdoen, prikte Goudriaan nog maar eens raak, waardoor hij ook dit seizoen weer nadrukkelijk aast om topscorer te worden van het regionale voetbal.

Rutger Goudriaan: scoort altijd en...bij Kagia
Rutger Goudriaan: scoort altijd en…bij Kagia

Ubink: ,,Ik ben blij met deze ontwikkeling. We zijn kanshebber. Een plek bij de top drie moet minimaal mogelijk zijn, temeer omdat we nog geen periodetitel hebben. Het zou gek zijn als ik zou stellen dat we niet voor de titel gaan. Het kan heel interessant worden. We sluiten af tegen Oegstgeest en SEV, ploegen waar we eerder van verloren. Maar we hebben ook onder meer nog een duel open staan bij DoCoS. Hun focus ligt in die partij op de tweede periodetitel. Wordt dus ook lastig. Het gevoel is in ieder geval goed.”

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Timmermans, Scholte (Sluymer), Van der Lans, Tulen, Clemens, Nijenhuis (Imanse), Heuseveldt, R.Goudriaan, Ganzevles, Van der Kamp (A. van der Lans).