ts-roodenburgMike Smit, verdediger van Roodenburg, was duidelijk in zijn nopjes na het met 1-4 gewonnen uitduel tegen SEV, één der titelfavorieten. De week ervoor ondervond Kagia, dat eveneens voor het hoogste gaat, al dat de equipe van Patrick Heijmans wel degelijk kan vlammen.

Het vuurtje dat de club uit Noord in Leidschendam ontstak, deed de thuisclub meer dan pijn. Mede debet hieraan was Mike Smit, de verdediger die samen met zijn kornuiten slechts één tegendoelpunt toestond. En dat was pal voor de rust. ,,Een vervelend moment waarmee je de kleedkamer in gaat na een goede eerste helft.” In voetbaljargon heet zoiets een belangrijk psychologisch moment. Bij rust was het 1-2 voor de Leidenaars.

Roodenburg modeco
Erwin Verkuylen opende de score namens Roodenburg

Maar goed, de blauw-zwarten hadden de tea-time-out om deze tik te verwerken. ,,Toch kwamen wij minder uit de kleedkamer dan de eerste helft waarin wij de bovenliggende partij waren”, schetst Mike de beleving na de thee. Terugblikkend op het eerste bedrijf: ,,We waren sterker en kwamen via een vrije trap van Erwin Verkuylen op voorsprong. Iedereen was verrast en liet de bal lopen en ook de keeper kreeg er geen vat op. Marvin Bok zorgde er voor dat Abdul Ali Elbaroudi de 0-2 kon maken.” Een verrassende stand. Zeker als je bedenkt dat de heenwedstrijd op sportpark Noord kansloos met 2-6 werd verloren. ,,Dat was inderdaad een waardeloze wedstrijd van onze kant”, biecht Mike op.

De revanchegevoelens werden bij SEV in daden vertaald. Mocht de thuisclub na de rust sterk aandringen op jacht naar de gelijkmaker, deze zou er nimmer komen. ,,Wij speelden volgens een goede tactiek en lieten ons inzakken, om vervolgens de bal weer snel te veroveren.” De speelwijze werkte uitstekend, gezien het fraaie resultaat. SEV kreeg de kous op de kop. Het derde doelpunt waarmee de strijd gestreden leek, kwam op naam van Mo Elhamami. Smit kwam superlatieven tekort om het te beschrijven. ,,Wonderschoon. Een zondagschot op zaterdag.”

Trainer Patrick Heijmans: ,,Ik dacht wat gaat’ die zot’ dan doen. Hij kon nog tientallen meters doorlopen, maar haalde van grote afstand uit en ook nog eens met zijn verkeerde been. Tot ieders verbazing plofte de bal in het net. Dat doet ie vast nooit meer, maar voor nu was het best wel lekker.”

Ook Smit likt z’n vingers er bijkans vanaf als hij het omschrijft. ,,Bal aangespeeld krijgen, meenemen en vanaf dertig meter in de kruising schieten.” Het bleek de genadeklap voor de gastheren. ,,Bok maakte de vierde en toen was het helemaal over en uit. Het was een prestatie van het collectief, al vond ik Martin Verkuylen in de eerste helft erg sterk spelen. Hij won heel veel duels.”

Roodenburg won dit duel dus verrassend. Hen wacht een nieuwe uitdaging om de sinds kort opgebouwde reputatie als ‘kampioenenkiller’ waar te maken. Op Sportpark Noord kan koploper DWO op een warm onthaal rekenen. ,,Zij kunnen hun borst natmaken” weet Mike Smit nu al zeker. ,,Wij zijn er klaar voor. Misschien kunnen we dan nog mee doen voor de derde periode.”

Heijmans had toch nog wat kanttekeningen ondanks de royale zege. ,,Ik vind dat we er meer hadden moeten maken. We waren te nonchalant in de afwerking. Ik ben eergevoelig en als je een kans krijgt om meer goals te maken dan moet je die pakken. Mensen kunnen dan zeggen dat ik me niet druk moet maken, maar dat zit nu eenmaal in mij. Met deze overwinning kunnen we in elk geval wel verder. Kennelijk is de boodschap overgekomen in de laatste weken. Of we zouden nergens meer om spelen en weken voor de kat zijn viool spelen of we strijden nog mee voor een prijs, zo hield ik de groep voor. Als we DWO ook pakken, kunnen er nog gekke dingen gebeuren.”