Vierde klasse C (zaterdag)- Vorige week werd Woubrugge overladen met complimenten naar aanleiding van het bekertreffen met Zwammerdam. Er werd weliswaar verloren, maar Woubrugge toonde aan er goed voor te staan. Een week later is dat niet anders. De ploeg van Arie van Duijn schoof Hertha met 5-1 aan de kant en blijft daardoor meedraaien in de kopgroep.

 
Van Duijn zag een open duel, waarin het aanvankelijk gelijk op ging. ,,In de eerste vijfentwintig minuten was dat het geval. Hertha heeft een aardige ploeg en ze kwamen zeker om wat te halen. De eerste grote kans was ook voor hen. Maar onze doelman Sven Tourné blijkt dit seizoen schier te passeren en hij redde ons. Daarna werden er twee inzetten van de doellijn afgehaald. Eerst kopte Marco van Heuveln, die in mijn ogen zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, een bal in en later voorkwamen deie gasten de 1-0 van Joris van der Hoorn.”

 
Doelpunten konden evenwel niet uitblijven gezien het open karakter van de wedstrijd en Woubrugge smaakte het genoegen de score te openen. ,,Van der Hoorn brak het ijs en vanaf dat moment werden we steeds sterker en gingen we heerlijk rusten met 2-0, omdat Joris ook die tweede treffer op zijn naam bracht. Ties (Meijer, red.) nam een vrije trap heel snel en zo kon hij onze aanvaller wegzetten. En die kan je dit seizoen wel om een boodschap sturen.”

 
Toch keerde even na rust de spanning terug. Het doelpunt van Hertha betekende evenwel dat Woubrugge meteen weer wakker was en dat kwam de Vinkeveners duur te staan. Dennis Boer zorgde voor de 3-1, Thom Buntsma zette zijn krabbel onder de 4-1 en daarna was het weer de beurt aan Boer. ,,Die laatste goal was echt mooi. Eigenlijk een goal uit het boekje, waarop we ook trainen. Eenmaal, hooguit twee keer raken en weg. Dat doet je als trainer goed op de bank.”

 
Van Duijn zag zijn ploeg dus alsnog ruimschoots winnen en is dat ook verplicht op dit moment. ,,Ja, want de concurrentie blijft ook maar winnen. Het zou wel eens een spannende eindstrijd kunnen opleveren. Wij spelen nog drie zware potjes voor de winterstop en het wordt derhalve interessant hoe we er dan voor staan. We streven er naar om ons te handhaven in de top drie en van daaruit gaan we zien welke prijs we kunnen pakken. Met het vertrouwen is niets mis momenteel.”

 
Woubrugge speelt in de eerste seizoenshelft nog tegen Sportief, Alphia en Nieuwkoop. Vooral de laatste twee wedstrijden zijn ware graadmeters voor VVW. ,,Alphia scoort er lustig op los en Nieuwkoop is zeker een kampioenskandidaat. Sportief uit kan ook lastig worden.”

 
Van Duijn liet zich nog ontvallen dat hij wel moeite heeft met een aantal ploegen in 4C. ,,Het is dat je ploegen nodig hebt voor een competitie, maar wekelijks zijn er uitslagen die nergens op slaan. Nu won Alphia met 1-13. Dan vraag ik mij hardop af wat ploegen in vredesnaam te zoeken hebben in de vierde klasse. Ja, ook al is dit ook maar de vierde klasse. Maar uitslagen met meer dan tien goals verschil…dat kan echt niet.”

 
Woubrugge miste overigens vaste waarden als Michel Wolvers, Ruud van der Sar en Jimmy van der Weijden. ,,Dat is inderdaad nog al wat, maar alle vervangers deden het ook prima. In de breedte staan we er ook gekleurd op. Dat is wel eens anders geweest”, stelde van Duijn nu tevreden vast.

 
Opstelling VVW: Tourné, Van der Geijn, Verhoef, Verwoerd, Van Luling, Van der Ley, Buntsma, Van Heuveln, Boer, Meijer, Van der Hoorn.