ts-leidscheboysTeleurstelling klinkt in zijn stem ondanks de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd bij Haagse Hout. De door de wol geverfde ex-prof Houssin Bezzai (35) weet als geen ander dat het kampioenschap al eerder in de competitie uit de handen glipte.

 

,,We lieten tegen mindere tegenstanders punten liggen en dat breekt nu op. Zij speelden tegen ons dan vaak een dijk van een wedstrijd. Dat UVS met 8-0 van VVSB won is een lachertje. Van bekenden die er zijn wezen kijken hoorde ik dat zij met een gelegenheidsteam tegen UVS voetbalden. Als derde op de ranglijst slaat dat toch nergens op. Het is oneerlijk en competitievervalsing. Die gasten zijn niet over de middenlijn geweest”, klinkt het zuur. En terecht. Want in zo’n beslissende fase van de competitie hoort toch een ieder de sportieve plicht te vervullen. Goed, VVSB liet dat dus na.

Leidsche boys za 2013 Hoessin BezzaiTerug naar het duel tegen Haagse Hout. De wedstrijd met slechts 2-1 gewonnen maar er had meer in gezeten. ,,We waren gewoon de betere ploeg”, in de optiek van de routinier. ,,We moesten winnen om nog een theoretische kans op het kampioenschap te behouden en daar gingen we ook voor. Eigenlijk lieten we teveel kansen onbenut om een hogere score te bereiken, maar goed de drie punten waren er.” Deze kwamen tot stand na een prima uitgespeelde aanval die door Tobias Schaafstra op knappe wijze werd afgerond en een afstandsvolley van Tim de Cler. ,,Het was een fantastische goal”, complimenteert Bezzai zijn mede-routinier. Deze laatste en late fraaie goal betekende na de rust dat de overwinning werd binnen gehaald nadat de gastheren nog op 1-1 waren gekomen. Omdat UVS dus een te zacht eitje aan VVSB had, is de kampioensdroom vrijwel in rook op gegaan. Alhoewel: ,,Je weet het maar nooit”, klampt Houssin zich aan de laatste virtuele strohalm vast.,,Er gebeuren wel meer rare dingen aan het einde van het seizoen.”

Ondanks dat de vrijwel zekere titel naar UVS gaat, moet het daar bij het in punten armlastige en in de kelder vertoevende Football Factory nog maar zien te winnen. Zelf zullen de Boys aan De Vliet tegen SVOW ook in principe moeten en kunnen winnen maar als UVS wint, snijdt dat geen hout meer. Bezzai (foto) blikt terug en vooruit. De ex-prof die ook bij Ter Leede en Quick Boys speelde heeft ervaren dat er op 4e klasse niveau weinig voetbal in zit. Hij speelde voor zijn plezier omdat ‘het voetbalbloed nu eenmaal in me zit’. ,,Ik ben nog fit genoeg om door te gaan alleen weet ik nog precies waar. Ik kijk rustig rond en hang mijn voetbalschoenen nog niet aan de wilgen. Voetballen is een uitlaatklep in mijn leven”, klinkt het gedreven van de man die nog immer met het spelletje is behept.

Toch ook maar even navraag gedaan bij de trainer van VVSB naar aanleiding van het idee dat dus onder meer bestond bij Bezzai dat die ploeg UVS de punten had gegeven. Jos Taskin: ,,Wij spelen niet het gehele seizoen me om de prijzen om in de slotfase van de competitie de boel te laten lopen. Wij hadden vijf geblesseerden dan wel geschorsten en dat bleek teveel van het goede. Daarbij komt dat UVS tien of elf keer voor ons doel is geweest en er vliegen er acht in. Dodelijke effectiviteit dus. Van UVS mogen wij verliezen. Het staat daar als een huis en ze hebben een elftal dat zeker naar de derde klasse moet kunnen gaan. Maar de verwijten naar VVSB slaan in elk geval nergens op. Wij hopen volgende week weer redelijk compleet te zijn, want we willen juist dolgraag nacompetitie spelen.”