(Zondag,4A)- GOL Sport heeft de inhaalwedstrijd tegen UDO naar een goed einde gebracht. Aan de Leidse kade werd het 3-1. Door dit resultaat kan de formatie van Taoufik Maatoug nog steeds de eerste periodetitel winnen. De wedstrijd van volgende week tussen UDO en Kickers’69 is daarvoor bepalend.

Trainer Maatoug kon door trieste familieomstandigheden niet van de partij zijn, maar stond de hele middag in contact met zijn vervanger op de bank. ,,Daardoor was het net of ik er wel bij was. GOL Sport is niet of nauwelijks in de problemen geweest en eigenlijk had dat ook te maken met UDO. Zij lieten ons voetballen en gaven ons ruimte en dan zijn wij levensgevaarlijk. Dit zijn tegenstanders die ons veel beter liggen dan bijvoorbeeld Altior, Roodenburg en Leidsche Boys die een muur optrekken en weinig ruimtes weggeven. Kijk maar eens in de statistieken. Vaak verspeelden we punten tegen dit soort tegenstanders. Dus dat is een dankwoord aan UDO waard.”

Natuurlijk moest GOL Sport nog wel zelf scoren om tot winst te komen en dat gebeurde ook. Otman Mouhyieddine, vorig seizoen nog Alphense Boys, bewees met drie doelpunten nog maar eens dat hij zijn ploeg beter maakt. Toch was hij niet de enige speler die opviel bij de thuisploeg, meldde Maatoug.

,,Mo Achahbar is weer terug en die kan wel een partijtje voetballen. Die trok in zijn eentje regelmatig drie of vier man naar zich toe, waardoor er gaten ontstonden bij UDO. Daar hebben we prima gebruik van kunnen maken. Vorige week was ik al gaan kijken bij UDO tegen DoCoS en heb ik kunnen zien waar onze mogelijkheden zouden liggen. Dat kwam precies zo uit. Ik zou het liefst elke week spelen tegen dit soort tegenstanders die je laten voetballen.”

Vervolgend: ,,Het zat ook niet tegen. De 2-1 viel op een uitstekend moment en dat was echt een klap in het gezicht van de tegenstander. Het kan door de resultaten nog leuk worden in het slot van de competitie. Ik vond DoCoS vorige week al aardig spelen bij UDO en die pakken nu FC Rijnland. Je moet altijd maar afwachten hoe ploegen het doen als er meer druk op komt. Kan FC Rijnland daar mee om gaan? Wij hebben nu een kans op de eerste periode. Wanneer UDO nog mee wil doen om de bovenste plaatsen, moeten zij winnen van Kickers ´69. In dat geval pakken wij de eerste periodetitel. En als dat niet lukt gaan we zeker nog voor de derde periodetitel of een hoge klassering. Mochten wij de nacompetitie halen dan maken we een goeie kans om te promoveren. In de nacompetitie staan de betere ploegen die doorgaans ook willen voetballen. Daarin liggen dus kansen voor ons.”