ts-leidscheboysLeidsche Boys wilde er afgelopen seizoen werk van maken om eens weg te blijven bij de ondersten van de vierde klasse en de voorbereiding gaf ook vertrouwen dat er meer gewonnen zou worden dan in voorgaande jaren. De klad kwam er echter snel in en ondanks wat oplevingen bleef enkel Roodenburg achter met minder punten.

De Graaf spreekt dan ook van een teleurstellend seizoen, waarvan hij stevig baalt. ,,Het zag er gewoon goed uit in de eerste maanden gezien de uitslagen en het gemak waarmee we scoorden. Vanaf oktober ging het echter bergafwaarts. Er kwamen onderlinge irritaties en het liep niet lekker. Onderweg verloren we wat spelers en zijn we doorgegaan met welwillende spelers. Gelukkig hebben we in 2014 nog aardige potjes gespeeld, enkel hebben we in die fase ook onnodig punten weggesmeten. Drie keer meer winst zat er echt in en dan speel je gewoon mee voor een periode. Al met al hebben we te weinig punten bij elkaar geharkt en kunnen we moeilijk spreken van een vlekkeloos seizoen.”

pasfoto_zo_Leidsche_Boys_2013_2014_de_graaf

Toch bleef Leidsche Boys een poosje ongeslagen en werd er onder meer gewonnen van Kickers’69, dat volgend seizoen uitkomt in de derde klasse. ,,In die fase speelden we gelijk tegen UDO, DoCoS en Warmunda. Op zich niet eens gek qua resultaat, maar winst zat er drie keer in. Dat scheelt wel zes punten en dan ziet het seizoen er al anders uit. Maar goed, als zus en als zo telt niet. Ik had ingezet op een plek in de top zes en dat is niet gelukt. Klaar. Dat ga ik nu niet meer roepen voor volgend seizoen, maar wel heb ik al wel een goed gevoel bij het nieuwe seizoen.”

Want De Graaf is al enige tijd bezig met volgend seizoen. ,,Ja, want op een zeker moment werd duidelijk dat er diverse spelers verder willen in een vriendenteam. Een enkeling blijft, indien nodig, beschikbaar. In de basis blijven een tiental spelers voor 1 beschikbaar en dus zijn we al een tijdje bezig om de groep op sterkte te brengen. We hebben al de nodige toezeggingen binnen en ik denk dat we er kwalitatief gezien op vooruit gaan. Het zijn daadwerkelijk gerichte versterkingen en de concurrentie zal toenemen. Diverse spelers zouden het liefst nu al beginnen en de staf eigenlijk ook. Dat is een goed teken. In realiteit gaan we nu eerst de hoofden leeg maken en afstand nemen van dit seizoen. Op naar de toekomst waarin we hopen nu wel stappen te gaan maken.”

Leidsche Boys (zondag), in cijfers

Totaal: 22 gespeeld, 5 keer winst, 6 keer gelijk, 11 keer verlies, 39 voor, 53 tegen (1 punt in mindering)
Prestaties thuis: 9e, 11-8-13-24
Prestaties uit: 10e, 11-12-26-29
Grootste winst thuis: 1-0 Kickers’69 en Roodenburg
Grootste winst uit: 2-11 Roodenburg
Grootste nederlaag thuis: 0-4 GOL Sport
Grootste nederlaag uit: 9-1 Zoetermeer
Beste periode: 3e, achtste plaats, 7-8-14-9
Thuis de nul gehouden: 3 keer
Thuis niet gescoord: 2 keer
Uit de nul gehouden: 1 keer
Uit niet gescoord: 3 keer