Featured_UVS_3De slingers kunnen nog een weekje opgeborgen worden. Waar UVS zijn sportieve plicht deed, werkte Leidsche Boys niet mee in de titelstrijd. Al zag het er lange tijd goed uit voor UVS. Tegen Haagse Hout stond de nummer twee lange tijd op 1-1, wat een kampioenschap zou betekenen voor Uit Vriendschap Saam.

Maar Tim de Cler, die volgend seizoen nota bene voor de buren van Lugdunum zal gaan voetballen, gooide roet in het eten door laat in de wedstrijd de winnende goal voor Leidsche Boys te maken. En dus moet het kampioenschap nog een weekje uitgesteld worden voor de mannen van Charl van Goozen. Volgende week is Football Factory de opponent voor de blauwwitte brigade en die ploeg moet volgens Kenneth Maaskant, verdediger UVS, gewoon verslagen worden.

En dat is belangrijk voor de club uit de Kikkerpolder, zeker gezien de huidige situatie. Zoals bekend zal de zondag afdeling er mee ophouden aan het eind van het seizoen en zal de aandacht worden verlegd naar de zaterdag. Dan zou het erg fijn zijn wanneer UVS alvast een stapje in de goede richting kan zetten door dit seizoen al te promoveren.

Terug naar de wedstrijd. Vooraf werd er misschien gevreesd dat VVSB, de nummer drie van de ranglijst, nog wat roet in het eten zou kunnen gooien maar daar kwam niets van terecht. De ploeg uit Noordwijkerhout werd met een 8-0 nederlaag weer naar huis gestuurd. Dat het een walk-over was wil Maaskant niet zeggen. ,,We wisten nog van de uitwedstrijd (UVS won toen met 0-3) dat het een lastige tegenstander was. Onze trainer vertelde in zijn bespreking ook dat we het vandaag niet cadeau zouden krijgen en we het zelf moesten doen. VVSB ging er wel voor, ze werkten hard en deden er alles voor. Het is een aardige ploeg. Maar wij waren gewoon beter,’’aldus Maaskant.

Dat resulteerde in een grootse overwinning. UVS kwam in de eerste helft op 2-0 en vlak na rust werden het derde en vierde doelpunt in Leids voordeel gemaakt. ,,Daarna liet VVSB het lopen en konden wij de score uitbreiden naar acht.’’

En dus zal volgende week de wedstrijd tegen Football Factory tot een beslissing leiden in de vierde klasse. Maaskant, die zelf ook van de zondagafdeling van UVS afkomt, erkent het belang van promotie. ,, Het is belangrijk dat we gaan promoveren. Anders zou het voor een club als UVS niet best zijn als dat niet zou lukken.’’ Wat er volgend seizoen allemaal zal gaan gebeuren bij de zaterdagtak van UVS is nog niet helemaal bekend, ook bij Maaskant niet. ,, Maar dat zal binnenkort wel duidelijk worden. We moeten volgende week eerst winnen van Football Factorty en kampioen worden, daarna zien we het wel.’’

Scoreverloop: Kort 1-0, Oudenaarden 2-0 en 3-0, Van Rest 4-0 en 5-0, Kort 6-0, Van Rest 7-0 en 8-0.

Nick Scheurwater