HomeZaterdagVierde klasseDe Wit (Woubrugge): ,,Op basis van de eerste helft terecht verloren”

De Wit (Woubrugge): ,,Op basis van de eerste helft terecht verloren”

-

(Zaterdag,4A)- Woubrugge, dat ambities koestert om de terugkeer naar de derde klasse te maken, leed zaterdag een pijnlijke 4-3 nederlaag bij Haagse Hout. Verdediger Dave de Wit, die de eerste helft vanaf de bank toezag hoe zijn slecht draaiende team tegen een 4-1 achterstand aanliep, kon er in eerste instantie geen verklaring voor geven. Maar dan na even nadenken. ,,Het was een collectief falen van het team”, is zijn uiteindelijke oordeel.

,,Het was een slechte eerste helft en we kwamen heel slecht uit de startblokken. We stonden al snel met 1-0 achter (tweede minuut via Ferdy Bouman, red.) en kort daarna viel het tweede doelpunt (andermaal Bouman, red.). Joris van der Hoorn bracht de achterstand nog wel tot 2-1 terug en zodoende konden wij nog even aanhaken. Maar Haagse Hout was beter en wij speelden slecht. De uitslag was terecht, ook al kwamen wij na de rust nog tot 4-3 terug. De 4-4 heeft er een aantal keren in gezeten, maar viel helaas niet.”

De 3-1 kwam overigens op naam van Patrick Huisman en de 4-1 kwam voort uit een benutte strafschop van Patrick Thijssen. Op dat moment leek een nederlaag onafwendbaar voor de equipe van Van Duijn op sportpark Vlamenburg.

Er had evenwel alsnog meer ingezeten voor het team van Arie van Duijn. Als je echter tot tweemaal toe een penalty niet weet te benutten, dan faal je wel heel hopeloos. Joris van der Hoorn en Chris Molleman vonden vanaf elf meter de doelman op hun weg. De twee aansluitingstreffers na de thee ten spijt (Van der Hoorn en Jimmy van der Weiden), Woubrugge speelde een verloren wedstrijd en gooide zo drie zeer belangrijke punten weg in de titelrace.

De Wit en zijn teamgenoten waren teleurgesteld. ,,Wij hadden graag revanche genomen voor het 2-2 gelijke spel in de eerste wedstrijd en hebben deze kans laten liggen. Zij hebben hun kansen wel benut en uiteindelijk verdiend gewonnen”, jammert de teleurgestelde verdediger nog na. ,,Het is een bittere pil” verzucht De Wit, die de top drie tot overmaat van ramp zag winnen. Leidsche Boys van Blauw Zwart, UVS van Hazerswoudse Boys en VVSB was in Warmond te sterk voor Warmunda.

Hij blikt echter positief vooruit, want zaterdag moet er een appeltje worden geschild tegen SVOW, dat in het eerste treffen de Woubruggenaren op 4-4 hield. Dat was ook al zo’n doelpuntrijke wedstrijd waarin dure punten werden gemorst. Leuk voor het publiek natuurlijk maar het zou nog leuker zijn als de thuisclub er zelf de meeste in jast. In de race voor de titel en de tweede periode kan Woubrugge zich bovendien geen nieuwe nederlaag permitteren.

De ranglijst geeft nu aan dat Leidsche Boys en UVS er met respectievelijk 34 en 31 punten enigszins vandoor zijn. VVSB klom naar plaats drie met 29 punten, terwijl Woubrugge geparkeerd bleef staan op 27 punten uit dertien duels. Nog geen onoverkomelijke kloof voor Van Duijn en zijn volgelingen, maar dat de nederlaag tegen Haagse Hout zeer ongelegen kwam, staat als een paal boven water.