TS-FCBOSHUIZEN(Zaterdag,4A)- Laagvliegers FC Boshuizen en Football Factory deelden evenals in de eerste ontmoeting van dit seizoen de punten. Ook nu stond dezelfde uitslag na afloop op het scorebord, 2-2. Met beiden één puntje schieten de teams niet veel op.

Eindelijk een benutte kans door FC Boshuizen
Eindelijk een benutte kans door FC Boshuizen

Aan de woorden van Mickel Deriksen valt te beluisteren dat er in de wedstrijd tegen Football Factory meer in had gezeten dan het 2-2 gelijkspel. Het is daarom ook dat hij niet ‘geheel amused’ was met de puntendeling in het staartduel aan de kade. Ondanks de teleurstelling wil de verdediger wel kwijt dat het sportief treffen was.

“We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden veel balbezit en kregen ook veel kansen maar deze werden niet afgemaakt. Ook niet in één tegen één situaties. En dan kom je door een fout op achterstand. Er kwam een lange bal en er volgde een counter waardoor we met 0-1 achter kwamen. Gelukkig kon Mohamed Fathi nog voor de rust gelijk maken en dat was dik verdiend”.

Veel strijd, sportiviteit voorop in Leidse derby
Veel strijd, sportiviteit voorop in Leidse derby

In de tweede helft werd de druk opgevoerd. “We gingen er gelijk goed tegenaan maar toch kwamen we weer op achterstand. Dat was een tegenvaller maar we waren veel sterker en kregen verreweg de meeste kansen. Ik denk dat wel wel tachtig procent van de tijd op hun helft hebben gevoetbald. Door een vrije trap van Karim Karimi kwamen we verdiend weer op gelijke hoogte. Pieter van Schie die eigenlijk geen keeper is kon de bal niet pakken. Zelf hadden we ook geen echte keeper en moest Mo Rahou na de rust op doel”.

Het was weer een gebrek aan scorend vermogen waardoor de FC op een remise bleef steken. Deriksen steekt de hand in de eigen boezem van het team dat het overwicht niet in doelpunten kon uitdrukken. “We hadden zoveel kansen op meer en waren voetballend sterker” blikt hij terug. Football Factory zakte steeds verder in maar wij scoorden niet meer. Ook niet uit diverse één tegen één mogelijkheden. Als je deze kansen niet benut dan win je ook niet”, is een simpele conclusie van Mickel die aan de wedstrijd (lees uitslag) een ontevreden gevoel over hield. “We hebben alles gegeven en iedereen was na afloop gebroken dus de inzet was er wel. Maar nogmaals, als je de kansen niet benut ligt het ook een beetje aan je zelf”. Een aloude waarheid als een koe.