artikel image rijnlandLange tijd ging FC Rijnland op voor de titel in 4A op zondag, maar na drie nederlagen op rij lijkt het seizoen als de wel bekende nachtkaars uit te gaan. Tegen het op de ranglijst niet imposante Altior ging het met 2-1 mis tot groot ongenoegen van trainer Ronald Mink.

,,Binnen een paar weken vergooien we onze ranglijst. Ongelooflijk dat we het zo laten liggen. Okay, het zit ook even niet mee. Dat neemt niet weg dat we nooit van Altior mogen verliezen. We hadden vooraf negentien punten meer. Het zal een loodzware klus worden om het seizoen nog een vervolg te geven.”

FC Rijnland 8472Mink sprak van twee ‘klotengoals’ tegen, maar dat had nog steeds niet onoverkomelijk geweest om alsnog te winnen. ,,Na hun 1-0 trokken zij zich massaal terug. Zij hadden Thom Lommers (eenmaal scorend, red) er voorin weer bij en die werd continue gezocht als ze eruit kwamen. Andere spelers moesten eronder komen, zo gezegd. Ondertussen kregen wij toch wel kansen. Zo werd er twee keer een bal van de doellijn afgehaald. Dat zit dan even tegen en moet je optellen bij de nederlagen van de laatste weken, waardoor het zelfvertrouwen een deuk opliep. Toch kwamen we op 1-1 (Boudewijn Kamphues was de maker van de Leidse treffer, red.) en leek het goed te komen.”

Dat kwam het dus niet, want een foute inspeelpass leverde de 2-1 op voor de ploeg uit Langeraar. Hierdoor moest FC Rijnland weer massaal de aanval zoeken. De druk werd in het laatste kwartier hevig opgevoerd, maar de goalie van de thuisploeg zwichtte niet. Het spel van de Leidenaren bleef nerveus en chaotisch, anders dan dit lange tijd het geval is geweest in deze competitie.

,,Het voetbal is er momenteel uit. Opeens vinden spelers het genoeg om eenmaal per week te trainen en zijn ze met andere dingen bezig. Dat snap ik echt niet, want na de twee nederlagen tegen DoCoS en Zoetermeer hadden we ons nu mooi kunnen herstellen. We mogen van geluk spreken dat UDO niet heeft gewonnen, maar ik denk dat we nu zeker drie overwinningen nodig hebben om de nacompetitie nog te halen. Volgende week halen we in en dan moet er gewonnen worden. We zullen de scherven moeten oprapen en hopen dat we het nog kunnen ombuigen. Ik ben hier in elk geval flink ziek van. Opeens ziet onze wereld er anders uit en dat is een bittere pil.”

Bij de gasten was Arjan Kluivers terug in de basis, maar zat en zit Daaf Mink nog steeds een schorsing uit. Piet Brandt kwam te laat en dat kostte hem een basisplaats. Danny Pieterse was overigens de andere doelpuntenmaker aan de kant van trainer Wim Dullemond.

Opstelling FC Rijnland: Van der Pluym, Dros, Kluivers, Pardon, Luiten, Cerdijn, Smeele, Oomen, Van der Putten, Kamphues, De Rooij.