(Zaterdag,4A)- De jongste telg van het regiovoetbal, Football Factory, boekte zaterdag de eerste overwinning van het seizoen. Middenmoter DOSR werd met niet mis te verstane cijfers van 1- 4 schijnbaar achteloos aan de kant geschoven. De laatste overwinning van “We are your overlords” dateerde van 20 april 2013, toen Aarlanderveen in die plaats met 0-2 werd verslagen in het seizoen 2012/2013.

Rechtsback Koen de Reus was vanzelfsprekend zeer te spreken over de zege. ,,Geweldig leuk hoor. De sfeer was na afloop bijkans euforisch, maar dat lijkt me begrijpelijk. We hebben vaker goed gevoetbald, zeker het eerste uur, maar daarna was het conditioneel vaak behelpen bij ons. Wij vormen een studententeam dat vaak wisselt van samenstelling. Dan gaan er spelers elders studeren en moeten we weer nieuwe jongens inpassen. Vaste patronen of elkaar blindelings vinden vormt zo een probleem. Dat kost veel kracht en dat brak ons met regelmaat op. De laatste wedstrijden ging het steeds beter en omdat we ons betere spel dit keer bekroonden met doelpunten gingen we met drie punten bij DOSR vandaan.”

Trainer/speler Pieter van Schie opende de score. Hij stond aan het einde van wat zo fraai als ‘een vloeiende aanval’ wordt omschreven. Snel hierna maakte DOSR gelijk via Dave van der Zwet. De nieuwe Griekse keeper van Football Factory, Nikos Soultsiotis, maakte zijn enige foutje van de wedstrijd door te kort uit te werpen. DOSR onderschepte de bal en wist de bal over de doelman te lepelen.

,,Jazeker, een domper, maar gelukkig zorgde-de ook al- nieuweling Hector Quirante er voor dat we met een 1-2 voorsprong de rust ingingen. Een lekker afstandsschot van hem verdween hoog in de touwen.” Het moet voor de studenten ietwat onwerkelijk hebben aangevoeld om uitzicht op een overwinning te hebben gehad in de pauze.

Of dat invloed had op de start van de tweede helft is onduidelijk. Feit is wel dat het volgens De Reus rommelig begon. ,, Veel lijn zat er niet in, maar de beste kansen waren desalniettemin voor ons. De 1-3 was dan ook verdiend. Mo Naciri was op zijn eigen ‘Suarez’ manier aan het rommelen in het strafschopgebied: kappen, draaien, dreigen en niet schieten. Uiteindelijk besloot hij de bal aan Van Schie af te geven en die wist de bal over de doellijn te krijgen. DOSR geloofde er niet meer in en wij konden de wedstrijd rustig uitspelen. De ongekende luxe van een zege kreeg zelfs nog een beter aanzien doordat Ramon Weijers een vrije trap vanaf randje zestien inschoot.”

De Reus kon terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Hij schakelde een van de aanvallers van DOSR volledig uit. ,,Ja, het gaat steeds beter en vandaag was wellicht mijn beste wedstrijd. Vorig jaar speelde ik in het tweede en blijkbaar ben ik daar opgevallen. De trainer kon niet meer om me heen”, gaat De Reus verder met een knipoog. ,,In het begin van het seizoen moest ik wennen aan het hogere niveau, maar het gaat steeds beter. Dat komt mede door ons betere samenspel. Ik zie ons wel eindigen met vijftien punten of daaromtrent.”

De Reus roemt de sfeer. ,,In ons team spelen wel vijf of zes nationaliteiten en dat is heel apart. Dat vergroot je kennis van andere culturen, maar ook voor de buitenlandse studenten is voetballen een manier om sociale contacten op te doen, sportief bezig te zijn en wij helpen hen nog wel eens wegwijs te worden in de Nederlandse samenleving met alle geschreven en ongeschreven regels. Ik denk dat iedereen hier het enorm naar de zin heeft. Oh, en die overwinning smaakt naar meer.”