Vierde klasse A (zaterdag)- Op het Universitair sportterrein, en tevens de thuishaven van LVV Football Factory, stond een wedstrijd tegen het laaggeklasseerde Leidsche Boys op het programma. De mannen van Johan Peper (Leidsche Boys) konden een zege goed gebruiken om wat meer kleur op de wangen te krijgen, maar Football Factory stak daar een stokje voor met de tweede zege op rij.

Vanaf de aftrap was het wachten op het eerste doelpunt dat zou vallen want er ontstond al snel een wedstrijd met een open karakter. Enkel was het de vraag welk net als eerste zou bollen. Die vraag werd na een kwartier voetballen beantwoord door Jason Choi,die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Leidsche Boys liet zich echter niet kennen en toonde karakter. Dit resulteerde al gauw in de gelijkmaker, die op naam kwam van Peter Zaalberg. Vlak voor rust wist Rigillio Nooitmeer de score voor “de boys” met een kopbal zelfs uit te breiden naar een 1-2 voorsprong.

FF-Leidsche Boys 29-11-14 deel 1

Na rust kwamen er twee totaal andere ploegen het veld op. Waar Leidsche Boys in de eerste helft nog brutaal op voorsprong kwam, mede mogelijk gemaakt door het ietwat chaotische verdedigen bij de thuisploeg, zakte het nu toaal in zag ook trainer Peper: ,,Het blijft een zwak punt van ons. In de eerste helft komen we meestal heel aardig mee met de tegenstander om het vervolgens weer uit handen te geven in de tweede helft.” Dit probleem liet zich al binnen een minuut openbaren in de tweede helft. Na een perfecte steekpass van Machida Kotaro op Gary Person, wist Person de bal voor te brengen. Deze kans werd verzilverd door David Bassey Ekefre. Niet veel later liet Pieter van Schie zijn intuïtie als spits weer eens spreken en zette hij de 3-2 op het scorebord met een bekeken volley. Iets waar het voor de rust totaal niet naar uitzag zo beaamt ook keeper Oscar Hammerstein: ,,We begonnen veel te slap. Dit hebben we besproken in de rust en met wat positiewisselingen hebben we het tij kunnen keren. Het belangrijkste was dat we het geloof in een overwinning er in hielden.”

Leidsche Boys leek nog gauw de 3-3 te maken, maar strandde 1 op 1 op de eerder genoemde goalie Hammerstein, die de nodige ballen er uit hield. ,,Het is fijn dat ook ik mijn steentje heb bij kunnen dragen aan de overwinning. Gaat die bal in de 1 op 1 situatie er in dan krijg je een hele ander vervolg.” Grotere kansen kregen de Vlietbewoners daarna niet meer. Veel weerstand kon er na een tweede gele kaart (dus rood) voor aanvoerder Kay Ouderaarden niet meer worden geboden. Dit resulteerde in de 4-2 en 5-2 op naam van Jason Choi, die daarmee zijn signatuur zette onder een valse hattrick. Het enige hoogtepunt van Leidsche Boys kwam nog op naam van Nooitmeer die Kotaro nog mooi wist te poorten zoals je dat op de pleintjes ziet.

In de ogen van Leidsche Boys speler Patrick van Nijnatten had deze nederlaag nooit gestalte mogen krijgen. ,,Dit hadden we nooit meer weg mogen geven. In de eerste helft waren we gewoon beter en moeten we dat doorzetten. Helaas ging er voorin te veel fout waarna je ze zelf tegen krijgt.”

derby days stad

Waar het aan ligt wist trainer Peper wel. ,,Fysiek en conditioneel komen we gewoon te kort, daar moeten we eerlijk in zijn. Natuurlijk waren er een paar doelpunten van hun kant merkwaardig en kan je de scheidsrechter de schuld gaan geven maar dat lost onze tekortkomingen niet op. Aldus een realistische Peper. ,,De doelstelling is nu het team bij elkaar houden en vanaf volgend jaar verder te gaan bouwen”, blikt Peper vooruit.

Leidsche Boys blijft nu op plaats 13 in de vierde klasse met alleen Wilhelmus onder zich dat onderuit ging bij Lugdunum. Football Factory sluit op haar beurt door deze overwinning nu aan bij de middenmoot. Van Schie sprak een week eerder al over de kansen die zijn ploeg wellicht heeft om mee te blijven doen in de strijd om de tweede periode.

Opstelling Football Factory: Hammerstein, de Reus, Essel, Kotaro, Quirante, Cho, van Schie, Ekefre, Naciri, Voltan, Resopawiro.

Opstelling Leidsche Boys: C. Oudenaarden, de la Rie, Bouda, Peper, Nooitmeer, El Majjauti, P. Van Nijnatten, S. Van Nijnatten, K. Oudenaarden, Zaalberg, Marks.