golsportDoor een nieuwe nederlaag kan GOL Sport de competitie laten voor wat het is. Een hoge klassering zit er niet meer in na de 1-2 nederlaag tegen ASC. Dat neemt echter niet weg dat er spannende tijden zullen aanbreken voor de mannen van Taoufik Maatoug en rechterhand Mario Koswal. GOL Sport zet nu alles op de al veilig gestelde nacompetitie.

Koswal is sinds enige tijd weer terug aan de kade. Onder FC Boshuizen staat, zoals bekend, een streep, maar hij tracht nu GOL Sport te helpen om promotie naar de derde klasse af te dwingen. Tegen ASC vlotte het niet zo voor de thuisploeg. De vriend van Maatoug daarover: ,,We wilden nog wel, maar er ging teveel fout. Mo Achahbar pakte in de eerste helft twee gele kaarten door te wild te spelen. Daarmee hielp hij het team niet. Hij had moeten zien dat de scheidsrechter er boven op zat, want hij deelde ook al twee gele kaarten uit aan de tegenstander. We hebben het zeker nog wel geprobeerd en kansen gehad. Er zijn zat scrimmages geweest voor hun doel, waaruit we hadden kunnen scoren. Uiteindelijk konden we deze nederlaag niet afwenden.”

Mo Achahbar kon vroeg gaan douchen, de aanvaller kreeg een rode kaart
Mo Achahbar kon vroeg gaan douchen, de aanvaller kreeg een rode kaart

Koswal, optimist pur sang, zat niet erg met de nederlaag. ,,Belangrijker voor ons is nu om fit te blijven en zo min mogelijk kaarten te pakken. We willen echt nog wel wat potjes winnen, maar de focus ligt volledig op de nacompetitie. Als we er dan tweemaal staan, is GOL Sport derdeklasser en dat niveau moet deze ploeg aankunnen.”

Voor GOL Sport scoorde Adil Moutaoussut en miste Otman Mouhyieddine een strafschop. Dat wil zeggen; hij scoorde in eerste instantie maar de scheidsrechter liet de pingel overnemen en toen ging het fout. ASC, dat met Kickers’69 gaat uitmaken wie er kampioen wordt, scoorde via Jan Padberg en Ruben Dutrieux.

Koswal, ook werkzaam bij Hercules, is slechts nog een korte periode bij GOL Sport betrokken. ,,Binnen een paar weken weet ik of ik volgend seizoen een topklasser onder mijn hoede krijg. Als dat doorgaat, zal ik daar regelmatig gaan kijken de komende weken. Vanzelfsprekend tracht ik er wel bij te zijn in de nacompetitie. Dat kan een mooi feestje worden, denk ik zo.”

De trainer kijkt niet meer achterom. ,,Ik heb een mooie tijd bij FC Boshuizen gehad en daar ben ik hen dankbaar voor. Het lijkt me niet dat ze teleurgesteld in mij kunnen zijn. Onder mijn leiding zijn ze hoofdklasser geworden. Verder zie ik nog wel eens mensen van de club en geef ik ze een hand. Nu richt ik mij op de toekomst. Aan terugkijken heb ik geen behoefte.”

Op de ranglijst is GOL Sport zesde en met nog vier wedstrijden voor de wielen lijkt er maximaal een vierde, vijfde of zesde plaats in te zitten. Niemand die er wakker van ligt, want in mei krijgt GOL Sport een ultieme kans om alsnog de vierde klasse vaarwel te zeggen.