GOL Sport moet ambities even opzij zetten

(Zondag,4A)- De voorlopig derde plaats was de inzet van het duel tussen GOL Sport en Zoetermeer. Afgelastingen maken de verhoudingen in de vierde klasse A onduidelijk, maar helder was dat de winnaar van zondag zich koploper van de subtop mocht noemen. Die winnaar was het Leidse GOL Sport niet. ,,Heel jammer,” steekt aanvoerder Jaoud Ben Aissa van wal, ,,maar op basis van de hele wedstrijd misschien terecht.”

,,We begonnen goed en speelden goed”, vervolgt Ben Aissa. ,,Van achteruit werd er prima opgebouwd en de lange bal hanteerden we alleen als het niet anders kon. Ik kon met zo’n verre bal Mo Akkabi bereiken die de bal kon controleren. Hij kon eerst een verdediger omspelen, daarna de keeper, om vervolgens met rechts binnen te schieten: 0-1. De kansen om die voorsprong minimaal te verdubbelen kregen we volop, maar we benutten ze weer niet. Een veel voorkomend euvel bij ons.”

In de wereld van de sport gaat het nog steeds om het benutten van kansen of het afstraffen van fouten. Dat deed Zoetermeer en GOL Sport had het nakijken. ,,Binnen vijf minuten werd het van 1-0 zomaar 1-2. Eerst was er een onnodige overtreding, die ook met een penalty bestraft had kunnen worden. Tot onze opluchting legde de scheidsrechter de bal net buiten de zestien. Lang duurde die opluchting niet, want uit die vrije bal werd de gelijkmaker gescoord.”

,,Toen een volgende individuele fout leidde tot een achterstand moesten we wel even slikken. Tegen een achterstand aan boksen bleek te lastig voor ons. In de tweede helft speelden we slecht. Er zat veel te weinig lijn in ons spel en veel te vaak speelden we de lange bal richting de spitsen. Nee, op basis van de tweede helft verdienden we echt niet meer”, zegt een realistische Ben Aissa.
Of er ook sprake is van realisme als hij over de plek praat waar GOL Sport kan eindigen? ,,Kampioen worden is niet aan de orde. Dat vechten Kickers’69 en FC Rijnland uit. De plek daaronder kan voor ons zijn. Met goed voetbal van ons, het uitblijven van blessures én een dosis geluk zou zelfs een tweede plek kunnen. Daar blijven we voor gaan. Daar doet het verlies van vandaag niets aan af.”

Overigens werd de wedstrijd afgewerkt op kunstgras, omdat de scheidsrechter van dienst op het allerlaatste moment het natuurgrasveld had afgekeurd. Na veel vijven en zessen werd besloten om uit te wijken naar het kunstgras van GOL Sport, waarbij de afrastering niet het hele veld omzoomd. Eerder, tegen UDO, werd er anders besloten en dat leverde GOL Sport strafpunten op die inmiddels weer zijn teruggegeven. Ander goed nieuws voor Taoufik Maatoug en zijn mannen is dat vanaf volgende week Mo Achahbar weer speelgerechtigd is voor GOL Sport. Hij komt terug van Hercules waar hij op zaterdag zou gaan voetballen. Werk voor hem op die dag gooide echter roet in zijn eten. Wellicht kan GOL Sport met deze balvirtuoos erbij alsnog omhoog gaan kijken.

Opstelling GOL Sport: Yazici, Al-Mokadem, Muhizi, Ben Aissa, Kaamouch (Bukuru), Ajar, Mouhyieddine, Moutaoussut, Akkabi, Azauag, Achghaf (Abdubakari).